Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Anason Stelat (Punga 0,5 kg)

55,00 RON
110,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+ 50+
Pret 53,35 RON
106,70 RON  per 1.00 kg
52,25 RON
104,50 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 110 points
Puncte premiu: 3 points

Cantitatea minima pentru "Anason Stelat (Punga 0,5 kg)" este 1.

100% Anason Stelat, origine Vietnam
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
  • Vizualizați toate variantele ca listă

Descriere

100% Anason Stelat, uscat, cu gust si miros aromat, puternic, caracteristic.Anasonul stelat este un condiment cunoscut pentr utilizarile sale gastronomice dar si pentru beneficiile terapeutice datorate componentelor sale bioactive ce-i confera rol antioxidant,antifungic,antiviral si antibacterian.

Pe langa utilizare sa ca si condiment si aromatizant in industria alimentara,anasonul stelat este folosit si in industria cosmetica,in fabricarea sapunurilor,aromatizantelor,produselor de igiena.

Depozitarea Anasonului Stelat : in spatii uscate, curate, in ambalajul original inchis.

Anasonul Stelat este ambalat in pungi alimentare de 0,500g.

Termenul de valabilitate al Anasonului Stelat este de 12 luni de la data fabricatie.

 

    1. Originea anasonului 

   2. Utilizarea anasonului stelat

   3. Beneficiile anasonului stelat

 

 

     1. Originea anasonului stelat

    Copacul de anason, Ilicium verum este un copac cu frunze verzi de dimensiuni medii, originar din nord-estul Vietnamului și sud-vestul Chinei. Este de fapt fructul unui mic arbore peren din familia magnoliei.

    Condimentul numit în mod obișnuit anason, anason stelat, star anason chinezesc, este obținut din pericarpurile în formă de stea ale fructului I. verum, recoltate chiar înainte de maturare. Fructele verzi sunt culese înainte de a se coace și se usucă până seamănă cu o semință dură, de culoare brun inchis. O stea de anason are între șase și zece puncte pe stea, fiecare conținând o singură sămânță.

 

      2. Utilizarea anasonului stelat

  -   Anasonul stelat este utilizat in gastronomie, in mancarea asiatica, industria de patiserie si cofetarie, panificatie, industria bauturilor si sosurilor.

  -  Aroma înțepătoare, delicioasă, face ca anasonul stelat să fie un ingredient important in condimentul chinezesc Five Spices, unde este combinat cu fenicul, scorțișoară, boabe de piper negru și cuișoare. Acest condiment este folosit pentru a condimenta totul, de la rață la nucă condimentată, dar puteți il puteti folosi, de asemenea, ca substitut pentru condimentele de plăcintă de dovleac sau pentru dovleac copt.

   - Uleiul de anason stelat este un ulei extrem de aromat, utilizat în gătit, in parfumerie, pentru fabricarea de săpunuri, paste de dinți, apa de gură și creme pentru piele.

   - Aproximativ 90% din culturile de anason stelat din lume sunt utilizate pentru extracția acidului shikimic, un intermediar chimic utilizat în sinteza oseltamivirului (Tamiflu).

   - În Statele Unite, este adesea folosit ca si condiment aromatizant pentru fursecuri, gemuri și murături. De asemenea, puteți fierbe o steluta de anason întreg în bulionuri, băuturi, marinate și supe pentru a adăuga un plus de aromă. (Condimentul nu poate fi mâncat integral, deci trebuie eliminat înainte de servire.)

- Aroma calda a condimentului amintește de cuișoare sau scorțișoară, așa că poate fi folosit în cafele aromate sau în băuturi cu note de toamnă. De asemenea, se potrivește foarte bine cu rața și carnea de porc, așa că nu vă fie teamă să aruncați o stea întreagă de anason sau două în amestec atunci când faceți mancare din carne de porc!

 

      3. Beneficiile utilizarii anasonului stelat

- Anasonul Stelat este o sursă impresionantă de mai mulți compuși bioactivi puternici - toți sunt benefici pentru vitalitate si pentru o sănătate bună.

- Cea mai valoroasă componentă a anasonului stelat este reprezentata de amestecul de flavonoide și polifenoli continut de acesta. Acestea sunt în primul rând responsabile pentru aplicațiile largi in zona condimentelor dar și beneficiile medicinale.

- Unii dintre compușii majori care sunt benefici pentru sănătate, sunt : linalool, quercetin, anetolul, acid Shikimic, acid galic, limonene.

Împreună, acești compuși contribuie la proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene ale anasonului stelar.

- Unele cercetări efectuate pe animale și in vitro indică faptul că, capacitatea antioxidantă a acestui condiment poate fi dublata de proprietăți anti-cancer, cum ar fi reducerea dimensiunii tumorii.

- Anasonul stelat a fost folosit în medicina tradițională chineză de mii de ani și a fost acceptat și în unele practici de medicină occidentală, mai recent. Creșterea popularității sale este determinată în mare parte de proprietățile sale antimicrobiene și de potențialul farmacologic.

 

   Proprietati antivirale

-  Unul dintre cele mai populare atribute relevante farmacologic ale anasonului stelat este conținutul său de acid shikimic. Acidul shikimic este un compus cu capacități antivirale puternice. De fapt, este unul dintre principalele ingrediente active în Tamiflu, un medicament popular pentru tratamentul gripei.

-  În prezent, anasonul stelat este sursa principală de acid shikimic utilizat pentru dezvoltarea produselor farmaceutice. Deoarece pandemia de gripă continuă să crească ca o amenințare la adresa sănătății globale, cererea de anason stelat este în creștere.

Unele cercetări efectuate in vitro au arătat, de asemenea, că uleiul esențial de anason stelat  poate trata alte tipuri de infecții virale, inclusiv herpes simplex tip 1.

 

Proprietăți antifungice

Anasonul stelat este o sursă bogată de anetol flavonoid. Acest compus este responsabil pentru aroma distinctă a condimentului și oferă avantaje puternice antifungice.

- Unele cercetări agricole au constatat că trans-anetolul derivat din anasonul stea poate inhiba creșterea ciupercilor patogene în anumite culturi comestibile.

- Testele in vitro arată că alți compuși bioactivi găsiți în uleiul esențial anason, cum ar fi linaloolul terpenic, pot suprima biofilmul și formarea de pereților celulari al ciupercilor infecțioase la om .

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine aplicațiile pentru anason stelat pentru tratarea infecțiilor fungice la om.

 

Beneficii antibacteriene

- Un alt beneficiu medicamentos important al anasoului stelat este capacitatea sa de a inhiba creșterea bacteriană implicată într-o varietate de boli comune.

Unele cercetări au scos la iveală faptul că extractul de anason stelat este la fel de eficient ca antibioticele împotriva multiplelor bacterii patogene rezistente la medicamente. Acest lucru poate fi util în special pentru dezvoltarea viitoare a noilor medicamente antibiotice.

- Studiile in vitro au arătat, de asemenea, că compușii bioactivi din anason stelar pot fi eficienți în tratarea infecțiilor tractului urinar cauzate de diferite bacterii.

- Un studiu separat, efectuat in vitro, a arătat că extractul de anason stelat este oarecum eficient în reducerea creșterii E. coli intr-un un vas Petri, deși nu a fost la fel de eficace ca tratamentele actuale cu antibiotice.

În acest moment, majoritatea cercetărilor asupra proprietăților antibacteriene ale anasonului stelar sunt limitate la studii efectuate pe animale și eprubeta. Sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege mai bine cum poate fi folosit acest condiment pentru a sprijini sănătatea umană.

Deși anasonul stelar este frecvent utilizat pentru tratarea gripei, este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege în continuare potențialul său de a trata alte infecții virale la om.

 

 

 

 

Caracteristici

Ambalare :
Punga 0,500 kg
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de 0,3 mcg/kg
Plumb:
Maxim maxim 2 mg/kg

Recenzii

Anasonul este foarte aromant. Recomand!
Scrie un comentariu

Link-uri utile

.
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare