Boia de Ardei Dulce Spania , Paprika Pulbere (Punga 5,0 kg)

Pudra de Boia Dulce este obținuta din fructele coapte de Capsicum annum L. după curățare, uscare și macinare până la pulbere.

Boiaua Dulce pe langa utilizarea culinara are si beneficii terapeutice importante pentru organism. Este utilizata in gastronomie pentru imbunatatirea gustului mancarurilor cu carne, legume, orez, in prepararea carnatilor, folosita ca si colorant alimentar natural pentru sosuri, este condimentul de baza in bucataria mexicana si indiana.

Mai multe despre boiaua dulce si gradele ASTA puteti citi aici.

Valori specifice 

- Culoare : culoarea pudrei de Boia Dulce este roșie cu nuanță aprinsa depinzând de conținutul de coloranti naturali
- Mirosul : Mirosul este caracteristic bucatilor de ardei, fără mirosuri străine și în afara lor
- Aromă : Aroma este tipică pentru Boia Dulce, caldă, ușor acidă și fără arome străine

- Conținutul de coloranți naturali, unitate ASTA :  nu mai puțin de 120 (ISO 7540: 2006 )
- Extract eter volatil : nu mai mult de 17,0% (ISO 1108: 1992)
- Conținutul de capsaicină, μg/g : nu mai mult de 30 (ISO 7540: 2006)

Valori nutritionale pentru 1 lingurita boia dulce (aproximativ 6,8g): 

- Calorii : 19

- Proteine : mai putin de 1g

- Grasimi : mai putin de 1g

- Carbohidrati : 4g

- Fibre : 2g

- Vitamina A : 19% din necesarul zilnic

- Vitamina E : 13% din necesarul zilnic

- Vitamina B6 : 9% din necesarul zilnic

- Fier : 8% din necesarul zilnic

- Reziduurile maxime ale pesticidelor : nu mai mari de 0,01 mg/kg (Limitele respectă Regulamentul (CE) nr. 396/2005 și cele mai recente reglementări)

- Impurități : Boia dulce - nu conține metal, magneziu, lemn, particule de sticlă, nisip
- Infestare : nu trebuie conține insecte și este practic lipsit de mucegaiuri, fragmente de insecte și contaminare cu rozătoare.

- Declarația OMG : Produsul nu conține și nu se face din organisme modificate genetic (OMG) în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1829/2003

- Informații privind alergenii : Nu contine alergeni sau derivati ai acestora, asa cum sunt specificati în Directiva 2007/68 / CE.
- Produsul nu a fost tratat cu radiații ionizante, conform Directivei 1999/3 / CE

- Perioada de valabilitate : 24 luni în ambalajul original și în condițiile menționate mai jos.

- Condiții de depozitare : In spatii uscate  și ferit de lumina solara ; temperatura  nu mai mare de 15°C; umiditate relativă nu mai mare de  60%.

- Etichetarea : denumirea produsului, origine, greutate netă, greutate brută, data expirării, lotul nr.

Origine : Spania

 

 

         1. Despre boiaua dulce de ardei

    Paprika este un condiment rosu obținut din macinarea ardeilor uscați din planta Capsicum annuum.Exista trei tipuri diferite de paprika : dulce, iute si afumata, precum si cateva varietati de culoare : rosie, portocalie si galbena.

De obicei doar etichetat ca boia sau paprika, acest condiment adaugă culoare vibrantă oricărui fel de mâncare. Poate fi presărată ca si condiment peste diferite feluri de mancare, sau folosită ca aromă pentru condimentarea cărnii. Are o aromă de ardei iute, fără iuteala specifica, iar dacă o rețetă nu specifică tipul de boia, vă recomandăm să folosiți acest fel.

     Deoarece calitatea ardeilor pentru boia, ca și în cazul tuturor condimentelor, depinde în totalitate de natură și de mediul în care acestia cresc, nu există două culturi identice. Culoarea si aroma acestui tip de condiment poate varia. Acesti ardei, din familia Solanaceae, sunt plantate la începutul primăverii și se recoltează când fructele se înroșesc și sunt lucioase, vara și toamna. În mod tradițional, așa cum se face în continuare în sate, ardeii sunt insirati pe sfori și atârnați de-a lungul gardurilor pentru a se usca, apoi se macină manual. Astăzi, in modul de producere industriala ,utiliajele de macinare complexe au înlocuit sarcina laborioasă de macinare manuală.

Ardeii folosiți pentru fabricarea pudrei de boia sunt, în general, asociați cu două surse principale: Spania, unde a fost produs prima dată; și Ungaria, unde a fost produs încă din secolul al XVII-lea. În Spania, ardeiul este cunoscut sub numele de pimentón.Nu este nimic simplu cu privire la obtinerea acestui condiment. Este fabricat din diferite tipuri de ardei, cu o gamă de arome distincte și diferite stadii de iuteala. Paprika este măcinată dintr-o mână de fructe uscate de ardei cum ar fi ardei dulce, ardei gras și ardei chilli. Ceea ce cunoaștem drept „boia tradițională” - un condiment mai blând, înțepător și ușor afumat - este măcinat din ardeii roșii. În general, ardeiul rosu poate fi dulce, blând și foarte picant. Paprika dulce este obținută din pericarp sau carne exterioară a fructului, în timp ce versiunile mai picante includ aproape toată planta.

 

        2. Beneficii ale pudrei de boia de ardei:

 

Acest condiment colorat este excelent atât pentru asezonare cât și pentru gătit, vine în mai multe soiuri și are câteva beneficii incredibil de puternice pentru sănătate.

 1. Boiaua de ardei este un condiment bogat în antioxidanți

Antioxidantii lupta impotriva distrugerii celulare produsa de radicalii liberi. Daunele produse de radicalii liberi sunt legate de bolile cronice, inclusiv boli de inimă și cancer. Ca atare, consumul de alimente bogate în antioxidanți poate ajuta la prevenirea acestor afecțiuni. Principalii antioxidanți din paprika sunt comuni familiei carotenoidelor și includ beta-carotenul, capsantina, zeaxantina și luteina.

 

        3. Informatii nutritionale pentru boiaua de ardei

 

Boiaua de ardei este plina de micronutrienti ci componente benefice, 1 lingura de paprica contine :

 • Calorii: 19
 • Proteine : mai putin de 1 gram
 • Grasime : mai putin de 1 gram
 • Carbohidrati : 4 grame
 • Fibre : 2 grame
 • Vitamina A : 19% din necesarul zilnic
 • Vitamina E : 13% din necesarul zilnic
 • Vitamina B6 : 9% din necesarul zilnic
 • Fier : 8% din necesarul zilnic

Important! : aceasta mica cantitate contine aproape 20% din necesarul zilnic de vitamina A.

         

          4. Poate ajuta la mentinerea acuitatii vizuale

 

Paprika conține mai mulți nutrienți care pot stimula sănătatea ochilor, inclusiv vitamina E, beta-caroten, luteină și zeaxantină.

De fapt, studiile au facut legatura intre un aport alimentar ridicat al unora dintre acești nutrienți si un risc scăzut de degenerare maculară legată de vârstă (AMD) și cataractă. În special, luteina și zeaxantina, care acționează ca antioxidanți, pot preveni deteriorarea functiei vizuale.

Intr-un studiu efectuat la care au participat 1.800 de femei, cele cu cel mai mare aport dietetic de luteină și zeaxantină au avut un procent de 32% mai puține sanse  de a dezvolta cataractă decât cele cu consumuri mai scăzute.

Un alt studiu efectuat la care au participat 4.519 de adulți a menționat, de asemenea, că aporturile mai mari de luteină și zeaxantină au fost asociate cu un risc scăzut de AMD.

 

         5. Poate reduce procesul inflamator

 

Multe varietati de paprika, in special cele iuti, au intre componente capsaicina. Se crede că, capsaicina se leagă de receptorii celulelelor nervoase pentru a reduce inflamația și durerea. Prin urmare, va poate proteja împotriva unei varietăți de afecțiuni inflamatorii și autoimune, incluzând artrita, afectarea nervilor și probleme digestive.

Câteva studii arată că cremele topice cu capsaicină ajută la reducerea durerii cauzate de artrita și leziunile nervoase, însă cercetarea asupra tabletelor de capsaicină este mai limitată.

Într-un studiu efectuat la 376 de adulți cu boli gastro-intestinale, suplimentele de capsaicină au ajutat la prevenirea inflamațiilor stomacului și a leziunilor la acest nivel.

Un alt studiu efectuat pe soareci in laborator, a relevat că 10 zile de suplimente de capsaicină au scăzut inflamația asociată cu o afecțiune a sistemului nervos autoimun. Totuși, este necesară o cercetare specifică asupra pudrei de boia.

 

        6. Poate imbunatatii nivelul colesterolului

 

Boiaua de ardei poate fi benefica pentru nivelul colesterolului. In special, capsantina, un carotenoid în acest condiment popular, poate determina cresterea nivelului de colesterol HDL (bun), care este asociat cu un risc mai mic de boli de inimă.

Un studiu de două săptămâni a demonstrat că șobolanii alimentați cu boia de ardei și capsantină au înregistrat creșteri semnificative ale nivelului HDL, în comparație cu șobolanii cu o dietă normala, de control.

Carotenoizii din boiaua de ardei ar putea ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol total și LDL (rău), care sunt legate de un risc crescut de boli de inimă.

Intr-un studiu de 12 săptămâni la care au participat 100 de adulți sănătoși, cei care au luat un supliment care conține 9 mg de carotenoizi de boia pe zi au avut valori semnificativ mai scăzute ale LDL (rău) și ale colesterolului total decât cei care au primit un placebo.

Cu toate acestea, este necesară o cercetare mai amplă privind aceste studii.

 

        7. Poate avea efecte impotriva cancerului

 

Numeroase componente din paprika pot proteja impotriva cancerului. S-a demonstrat că mai multe carotenoide din boiaua de ardei, inclusiv beta-carotenul, luteina și zeaxantina, sunt de ajutor in lupta cu stresul oxidativ,care se presupune ca determina creșterea riscului de cancer. Într-un studiu efectuat pe aproape 2.000 de femei, cele cu cel mai ridicat nivel sanguin de beta-caroten, luteină, zeaxantină și carotenoide totale au avut mai puțin de 25-35% sanse să dezvolte cancer de sân. Mai mult, capsaicina din boiaua de ardei poate inhiba creșterea și supraviețuirea celulelor canceroase prin influențarea expresiei mai multor gene. Cu toate acestea, este necesară o cercetare mai amplă asupra potențialului anticancerigen al acestui condiment.

 

         8. Poate îmbunătăți controlul glicemiei

 

Capsaicina din ardei poate ajuta in controlul diabetului. Acest lucru se datorează faptului că, capsaicina poate influența genele implicate în controlul zahărului din sânge și poate inhiba enzimele care descompun zahărul din corpul tău. De asemenea, poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Într-un studiu de 4 săptămâni la care au participat 42 de femei însărcinate cu diabet zaharat, luând un supliment de 5 mg de capsaicină zilnic, au scăzut semnificativ nivelul de zahăr din sânge după masă, comparativ cu un grup placebo. Un alt studiu de 4 săptămâni la care au participat 36 de adulți a descoperit că o dietă cu ardei iute conținând capsaicină a scăzut semnificativ nivelul insulinei din sânge după mese, comparativ cu o dietă fără chili. Nivelurile mai mici de insulină indică de obicei un control mai bun al glicemiei.

 

        9. Rol important in mentinerea sanatatii sangelui

 

Boiaua de ardei este bogată în fier și vitamina E, doi micronutrienți vitali pentru sângele sănătos. Fierul este o parte crucială a hemoglobinei, o proteină din globulele roșii care ajută la transportul oxigenului în întregul corp, în timp ce vitamina E este necesară pentru a crea membrane sănătoase pentru aceste celule. Prin urmare, deficiențele din oricare dintre acești nutrienți pot scădea numărul de globule roșii. Aceasta poate provoca anemie, o afecțiune marcată de oboseală, pielea palidă și probleme respiratorii.

De fapt, un studiu efectuat la care au participat 200 de tinere a demonstrat legatura dintre aportul scăzut de fier la un risc crescut, de aproape 6 ori de anemie, comparativ cu aportul adecvat. Mai mult decât atât, studiile efectuate pe animale sugerează că vitamina E este extrem de eficientă pentru repararea daunelor globulelor roșii și că deficiența în această vitamină poate duce la anemie.

 

         10.Usor de adaugat in dieta


Paprika este un condiment versatil care poate fi încorporat într-o multitudine de feluri de mâncare. Cele trei soiuri de boia de ardei principale diferă prin gust și culoare, pe baza cultivării și procesării ardeiului. Pe lângă dulceața sa, boiaua dulce are o notă de fum. Poate fi folosit ca condiment pentru carne, salată de cartofi și ouă.

Pe de altă parte, boiaua iute oferă o aroma mai picantă și este adesea adăugat la supe și tocanite precum gulașul maghiar.

În cele din urmă, boiaua dulce afumată de ardei asezoneaza cel mai bine orezul, lintea și mâncărurile de fasole.

Puteți adăuga, de asemenea, boia de ardei la mâncăruri simple, de zi cu zi, presarand o linie pe ouă fierte tari, legume, aperitive, orez fiert, cartofi prăjiți și salate.

 

 

Mai multe date tehnologice despre boiaua de ardei puteti citi aici.

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Dina Pop
07/10/2021
Achiziție neconfirmată
Comentarii
Aromata, culoare intensa,calitate extra.Recomand
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Dina Pop
Dina Pop
Achiziție neconfirmată
07/10/2021
Comentarii
Aromata, culoare intensa,calitate extra.Recomand
A fost utilă această recenzie?
32 21
Ana Despot
Ana Despot
Achizitie Verificata
16/03/2020
Comentarii
O boia fina, aromata, pret foarte bun
A fost utilă această recenzie?
11 15
Scrie un comentariu
Ambalare :
5 Kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10139
104,00 RON
20,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 5+ 10+
Pret 100,88 RON
20,18 RON  per 1.00 kg
98,80 RON
19,76 RON  per 1.00 kg
in stoc
Dulce
Pretul in puncte: 208 points
Puncte premiu: 5 points
+

Cantitatea minima pentru "Boia de Ardei Dulce Spania , Paprika Pulbere (Punga 5,0 kg)" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Boia Dulce ASTA 120, origine Spania
 • Vizualizați toate variantele ca listă
 • Cele mai vandute produse
 • Cele mai populare
Cele mai vandute produse