Ceapa deshidratata Granule (Punga 5,0 kg)

10263
119,00 RON
23,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 200+
Pret 113,05 RON
22,61 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 238 point
Puncte premiu: 6 points

Cantitatea minima pentru "Ceapa deshidratata Granule (Punga 5,0 kg)" este 1.

Ceapa Deshidratata Granule, punga 5 kg
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
  • Vizualizați toate variantele ca listă

Ceapa Granulata obținuta prin uscarea bulbilor de ceapă (Allium cepa L.) fără albire, bulbii fiind sănătoși, fără mucegaiuri, boli, folii exterioare, tulpini, frunze și rădăcini.

- Aromă și miros : Mirosul cepei granulate este caracteristic, fără mirosuri străine . Evaluați aroma tipului de Ceapă Deshidratata Granule numai după rehidratare. Aroma trebuie să fie caracteristică pentru ceapă prefiartată neavand arome străine .

- Aspect si culoare : Culoarea Cepei Deshidratate Granulate trebuie să fie caracteristică pentru soiul de ceapa utilizat, adică între alb și crem.

Conditii de depozitare recomandate : Ceapa Granulata se va pastra in ambalajul sigilat intr-un loc uscat, curat, rece si intunecat
Perioada de valabilitate este de 24 de luni de la data fabricatiei.

Declarația GMO : Produsul nu este modificat genetic si nu contine ingrediente modificate genetic.

 

1. Despre ceapa / origine si descriere

2. Tipuri de ceapa 

3. Utilizarea cepei

4. Valoarea nutritionala pentru 100g ceapa

5. Beneficiile consumului de ceapa

 

 

1. Despre ceapa / origine si descriere

  Ceapa este cea mai cultivată leguma din genul Allium . Tot din aceasta categorie face parte si usturoiul , ceapa verde , prazul , arpagicul. Ceapa este adesea o plantă bienală sau planta perena, dar este de obicei tratată anual și recoltată din primul său sezon de creștere.

  Ceapa este cultivată și folosită în întreaga lume. Ca produs alimentar, este servita, cruda, fiarta, gatita, sau utilizate pentru a face muraturi. Este picanta când este tăiate și conține anumite substanțe care irită ochii.

  Ceapa a fost cultivată de acum 7000 de ani. Este o plantă bienală , dar de obicei este cultivată anual. Soiurile moderne ajung la o înălțime de 15 până la 45 cm. Frunzele sunt galbui - până la verde și cresc alternativ într-o înclinare aplatizată. Ele sunt goale și cilindrice, cu o latură aplatizată fiind înclinate spre vârf. Baza fiecărei frunze este o teacă aplatizată, de obicei albă, care iese dintr-un disc bazal . Din partea inferioară a discului, apar niste rădăcini fibroasese extinse pentru scurt timp în sol. Pe măsură ce ceapa se maturizează, rezervele alimentare încep să se acumuleze în bazele frunzelor, iar bulbul cepei se umflă.

  Toamna, frunzele mor și frunzele exterioare ale bulbului devin uscate și fragile, astfel încât cultura este recoltată în mod normal. Dacă este lăsat în sol pe timpul iernii, punctul de creștere din mijlocul bulbului începe să se dezvolte în primăvară. Se dezvoltă noi frunze și se extinde o tulpină lungă, stufoasă, goală, acoperită de un bract( o altfel de frunza) care protejează inflorescența în curs de dezvoltare. Inflorescența ia forma unui umbel globular de flori albe, cu șase parti. Semințele sunt negre lucioase și triunghiulare în secțiune transversală. PH-ul mediu al unei cepe este de aproximativ 5,5.

 Ceapa a fost descrisa ca fiind originara din Iran, Pakistanul de Vest si Asia Centrala.

Egiptenii vechi au venerat bulbul de ceapă, văzând forma sa sferică și inelele concentrice ca simboluri ale vieții veșnice.

În epoca descoperirii, ceapa a fost dusă în America de Nord de către primii coloniști europeni, doar pentru a descoperi planta ușor accesibilă și folosită la scară largă în gastronomia Americana.

 

2. Tipuri de ceapa 

  Ceapa obișnuită este disponibilă în mod normal în trei soiuri de culoare. Ceapa galbenă care este aromatizată ,intalnita pentru uzul cotidian. Ceapa galbenă se transformă într-un brun auriu, atunci când este caramelizata pentru aroma sa dulce. Ceapa roșie (numită purpuriu în unele țări europene) este o alegere bună pentru o utilizare proaspătă - fresh, culoarea ei dand viață farfuriei; este, de asemenea, utilizata la grătar. Ceapa albă este ceapa tradițională folosită în bucătăria mexicană clasică. Culoarea devine aurie atunci când este fiarta avand o aromă deosebit de dulce atunci când este folosita in salate.

 

3. Utilizarea cepei 

   În timp ce bulbul de ceapă mare, matur este cel mai adesea consumat, ceapa poate fi mâncată în etape imature. Plantele tinere pot fi recoltate înainte de apariția bulbării și se folosesc întregi ca ceapă de primăvară (verde).

În plus, ceapa poate fi crescută și cultivată pentru a se maturiza la dimensiuni mai mici. În funcție de dimensiunea ei și de scopul pentru care se utilizează ceapa, este culeasa in perioade diferite.

- Ceapa este disponibilă în forme proaspeta, congelata, conservata, caramelizata, murata și tocata.

- Produsul deshidratat este disponibil sub formă de ciorchine, felii, inele, tocata, granulata și pulbere.

Pulberea de ceapa este un condiment utilizat pe scară largă atunci când ingredientul proaspăt nu este disponibil. Este făcut din ceapă fin măcinată, deshidratată și are un miros puternic. Fiind deshidratata, are o durată lungă de conservare și este disponibil în mai multe soiuri: galben, roșu și alb.

Ceapa este frecvent tocata si folosita ca ingredient in diferite feluri de mancaruri calde, dar poate fi folosita si ca ingredient principal; de exemplu in supa de ceapa franceza sau supa crema de ceapa. Ele sunt versatile și pot fi coapte, fierte, la grătar, prăjite, salate sau consumate crude în salate. 

Ca si usturoiul,  ceapa poate prezenta o culoare suplimentară - roz-roșu - după tăiere, un efect provocat de reacțiile aminoacizilor cu compușii de sulf.

 

4. Valoarea nutritiva a cepei

   Cele mai multe soiuri de ceapă contin aproximativ 89% apă. Ceapa contribuie la aroma savuroasă a felurilor de mâncare fără a contribui la un conținut caloric semnificativ.

- Energie : 166 kJ (40 kcal)
- Carbohidrați : 9,34 g
- Zaharuri : 4,24 g
- Fibre dietetică : 1,7 g
- Grăsime : 0,1 g
- Proteine : 1,1 g

 

Ceapa este cultivată cel mai bine în soluri fertile care sunt bine drenate. Ea necesită un nivel ridicat de nutrienți în sol. Fosforul este adesea prezent în cantități suficiente, dar poate fi aplicat înainte de plantare din cauza nivelului scăzut de disponibilitate în soluri reci. Azotul și potasiul pot fi aplicate la intervale regulate în timpul sezonului de vegetație, ultima aplicare a azotului fiind cu cel puțin patru săptămâni înainte de recoltare.

 

      5.Beneficii ale consumului de ceapa 

   Deși toate legumele sunt importante pentru sănătate, anumite tipuri oferă beneficii unice. Aceste legume conțin diferite vitamine, minerale și compuși puternici de plante care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri.

De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri, când au fost folosite pentru a trata boli cum ar fi dureri de cap, boli de inimă și afecțiuni ale gurii. 

- Ceapa este densă în nutrienți, adică are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în vitamine și minerale. O ceapă medie are doar 44 de calorii, dar oferă o doză considerabilă de vitamine, minerale și fibre.

- Această leguma este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului. De asemenea, vitamina C acționează ca un puternic antioxidant în corpul dumneavoastră, protejând celulele împotriva daunelor provocate de molecule instabile numite radicali liberi.

- Ceapa conține antioxidanți și compuși care luptă împotriva inflamației, reduc trigliceridele și reduc nivelurile de colesterol - toate acestea putând reduce riscul bolilor cardiace.

- Proprietățile lor puternice antiinflamatoare pot, de asemenea, ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute și la protejarea împotriva cheagurilor de sânge.

- Ceapa este o excelenta sursa de antioxidanti. De fapt, ea contine 25 de varietăți diferite de antioxidanți flavonoizi . Ceapa rosie, in special, contine antocianine - pigmenti speciali de plante din familia flavonoidelor care dau cepei o culoare profunda. 

- Deși laptele are o credibilitate mare pentru stimularea sănătății osoase, multe alte alimente, inclusiv ceapa, pot ajuta la susținerea oaselor puternice. S-a aflat că ceapa contribuie la reducerea stresului oxidativ, la creșterea nivelului de antioxidanți și la scăderea pierderii osoase, care poate preveni osteoporoza și spori densitatea osoasă.

- Ceapa poate combate bacteriile potențial periculoase, cum ar fi Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (S. aureus) și Bacillus cereus.

- Ceapa este o sursa bogata de fibre si prebiotice, care sunt necesare pentru sanatatea optima a intestinului. Prebioticele sunt tipuri nedetectabile de fibre care sunt defalcate de bacteriile intestinale benefice.

Ceapa poate fi adăugată cu ușurință într-o multitudine de feluri de mâncare savuroase, inclusiv ouă, guacamole, carne, supe și produse de patiserie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Ambalare :
5 Kg
Metale grele
Mercur:
Maxim 0.02 mg/kg
Arsen:
Maxim 0.2 mg/kg
.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare