+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Cimbru Savory Frunzulite(Cutie 5,0 kg)

10295
115,50 RON
23,10 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
in stoc
Pretul in puncte: 231 point
Puncte premiu: 6 points
+

Cantitatea minima pentru "Cimbru Savory Frunzulite(Cutie 5,0 kg)" este 1.

Frunze deshidratate si aromate de cimbru, 100% natural
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
 • Vizualizați toate variantele ca listă

Frunze deshidratate si aromate de cimbru, 100% natural,origine Polonia

Produs de calitate cu aroma puternica, fara impuritati usor de utilizat in orice preparat culinar dar si pentru beneficiile aduse sanatatii datorita rolului antimicrobian si antioxidant.

Depozitarea frunzelor de cimbru deshidratate se face in ambalajul original bine inchis si in spatii lipsite de umiditate si expunere solara. Spatiul de depozitare trebuie sa aiba temperatura maxim 30° iar umiditatea sa nu depaseasca 75%.

Termenul de valabilitate al cimbrului deshidratat este de 12 luni in ambalajul original si in conditiile mai sus mentionate.

 

  Despre cimbru :

 

 • Descrierea plantei de cimbru
 • Conditii de crestere si inmultire a cimbrului
 • Utilizarea cimbrului
 • Beneficiile consumului de cimbru
 • Valori nutritionale pentru 100g de cimbru

 

 • Descrierea plantei de cimbru

 

  Cimbrul, Thymus vulgaris, este un arbust peren, mic, din familia Lamiaceae, cultivat în principal pentru frunzele sale, care sunt folosite ca plantă aromata. Planta de cimbru are de obicei creștere erecta sau ascendenta și posedă multe tulpini lemnoase și ramificate.

Frunzele plantei de cimbru sunt liniare sau eliptice și sunt dispuse alternativ pe tulpini. Frunzele prezintă numeroase glande uleioase roșii-brune pe suprafață care au aspect de puncte mici. Ele sunt de culoare verde sau nuante de verde. Planta produce flori minuscule roz, liliachiu sau violet pal pe un vârf terminal și fructe maronii minuscule, fiecare cu o singură semință. Cimbrul poate atinge o înălțime de până la 50 cm și poate fi cultivat anual sau peren. Cimbrul mai poate fi denumit cimbru comun sau de grădină și provine din Mediterana.

 

 •  Conditii de crestere si inmultirea cimbrului

  

     Cimbrul crește bine în climă caldă și însorită, la temperaturi cuprinse între 4 și 28 ° C, dar va crește cel mai bine la 16° C. Plantele adulte pot supraviețui la temperaturi de până la -16 ° C.

     Cimbrul este tolerant la condițiile de secetă, dar solul exploatat în apă este în detrimentul supraviețuirii și producției. Cimbrul va crește cel mai bine într-un sol sau nisip bine drenant, fertil. Cimbrul trebuie să fie plantat în soluri alcaline și necesită o lumină completă a soarelui pentru o productivitate optimă.

  Cimbrul este propagat din semințe sau poate fi semănat direct sau însămânțat într-o rasadnita pentru a produce rasaduri. Cimbrul poate fi inmultit și din butași sau prin divizarea rădăcinilor.

  La plantarea semințelor, acestea trebuie acoperite cu un strat subțire de sol pentru a nu le usca în timp ce germinează. Răsadurile trebuie subțiate la o distanță finală de 10-15 cm, permițând 20-25 cm între rânduri. Rasadurile pot fi plantate pe câmp după întărire, când au o înălțime de 5-8 cm.

  Butasii ar trebui să fie luate de la plante sănătoase, viguroase, luând un lastar de aproximativ 7,6 cm lungime de la capătul unei ramuri. Frunzele trebuie îndepărtate din jumătatea inferioară a tăierii înainte de plantare în suporturi cu ghivece cu textură ușoară pentru a se rădăcina. Udarea trebuie facuta regulat și menținut pamantul umed. Noile plante vor fi gata pentru transplant după aproximativ 8 săptămâni. după întărire și sunt plantate în același mod ca transplanturile cultivate cu semințe.

  Cimbru poate rezista la secetă, dar va beneficia de irigare suplimentară în perioadele uscate. Solul trebuie lăsat să se usuce între udări. Plantele de cimbru ar trebui să fie tăiate regulat prin prinderea vârfurilor lăstarilor pentru a promova ramificarea.

  Recoltarea cimbrului se realizeaza cel mai bine înainte de înflorire atunci când conținutul de ulei esențial al frunzelor este cel mai crescut. Plantele pot fi, de asemenea, recoltate în timpul înfloririi, dar florile sunt foarte atractive pentru albine și acest lucru poate face recoltarea mai problematică în acest moment. Cimbrul se recoltează prin tăierea ramurilor de 8-10 cm deasupra solului. Tăierea se poate face manual sau, în cazul producției comerciale, cu mașină.

 Componentele chimice ale cimbrului sunt reprezentate de două clase principale - uleiul esențial volatil și fenolele nevolatile (poli). Deoarece avem de-a face cu un produs natural, randamentul uleiurilor esențiale și al polifenolilor, precum și proporțiile componentelor individuale variază. Aceasta este cauzată de factori intrinseci (sezonieri și ontogenetici) și factori extrinseci (sol, climă, lumină).

   

 • Utilizarea cimbrului 

 

  Planta aromatica a cimbrului a fost cea mai utilizata mirodenie in Europa pana la momentul descoperirii condimentelor tropicale precum piperul negru. Are o aroma puternica si proaspata, insotita de gustul usor intepator

  Frunzele de cimbru și florile pot fi folosite în stare proaspătă sau uscate ca plantă la gătit. Albinele care colectează nectarul din florile de cimbru produc o miere de înaltă calitate. Uleiul esențial poate fi extras din frunze și este utilizat în mod obișnuit la fabricarea parfumului sau ca aromatizant în pastele de dinți.

  Indrazneala aromei si taria gustului de cimbru sunt definitorii in multe mancaruri, fara a acapara celelalte ingrediente. In mod uzual este folosit in asezonarea preparatelor pe baza de legume, avand o afinitate pentru fasole, dar si pentru carne, tocaniter, fripturi, sosurilor sau pizza. Este binecunoscut ca ingredient nelipsit in sarmale si face parte din lista unor amestecuri clasice de ierburi precum Ierburile de Provence.

  Cimbru fresh sau uscat poate fi utilizat în prelucrarea culinară și / sau alimentară, simplu sau combinat alaturi de alte condimente compuse, uleiuri esențiale, oleorezine sau alte amestecuri de plante. Lista aplicațiilor de cimbru include aproape toate alimentele: băuturi, brânzeturi, legume, carne de porc, dressinguri pentru salate, ouă, vânat și carne de pasăre, supe chiar si alaturi de miere. De obicei, datorită caracteristicilor sale senzoriale, cimbru nu este potrivit pentru produsele dulci.
  Principalele utilizări ale cimbrului în procesarea culinară și alimentară sunt definite de următoarele proprietăți ale componentelor de cimbru: (i) miros și gust, (ii) antioxidant și (iii) activități antimicrobiene. De asemenea, frunzele de cimbru verde proaspete pot fi folosite în arta culinara ca plantă verde decorativă. Este evident că principalele proprietățile sunt antimicrobiene și antioxidante ceea ce pot fi
considerate benefice la alimente.

 

  Beneficii ale consumului de cimbru :

 • Preparatele cu cimbru au efecte minunate asupra personelor care sufera de digestie lenta si bila lenesa.
 • Curele cu cimbru sunt eficiente si in cazurile de indigestie provocate de exces alimentar. De asemena trateaza si efectele neplacute ale acestor afectiuni precum crampe abdominale, diaree, inapetenta si balonari.
 • Preparatele cu cimbru impiedica dezvoltarea in exces a bacteriilor care produc infectii urinare si nefrite.
 • Ceaiul de cimbru induce somn linistiti, odihnitor.

  

 •    Valori nutritionale pentru 100 gr de cimbru :

  - Energie : 276 kcal.
  - Continut total de grasimi : 7.4 grame.
  - Totalul de carbohidrati : 63.9 grame.
  - Proteine : 9.1 grame.
  - Vitamina A, tocoferolul (7500 mg) si niacina (4900 mg).
  - Raportat la 100 de grame, continutul mineral al cimbrului este constituit din 6200 mg de zinc, 1890 mg de calciu si 814 mg de potasiu

  

 

    

Ambalare :
Cutie 5 kg
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de 2 mcg/kg
Plumb:
Maxim 2 mg/kg
Contaminanti
Contaminare organica:
maxim0.4%
Contaminare minerala:
maxim0.1%
.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
 • Cele mai vandute produse
 • Cele mai populare