Coacaze Negre Deshidratate (punga 300 gr)

 Coacaze Negre Deshidratate ambalate in pungi alimentare de 300gr.

 Aspect : coacaze negre cu continut de apa de maxim 10%, cu gust si aroma caracteristica.

 Depozitarea Coacazelor Negre Deshidratate se face in spatii uscate, curate, lipsite de umiditate , in ambalajul original inchis.

 Termenul de valabilitate pentru Coacazele Negre Deshidratate este de 12 luni de la data fabricatiei, in conditiile de depozitare mentionate anterior.

Origine : Polonia

 

  Despre produs :

  Coacazele sunt plante cu flori perene si fructe cu boabe mici, rotunde, purpurii sau albastre aparținând familiei Cyanococcus din genul Vaccinium. Vaccinium include, de asemenea si afinele, mure.

   Coacazele sunt de obicei arbusti prostrati care pot varia în dimensiuni de la 10 centimetri până la 4 metri înălțime. În producția comercială de coacaze, speciile cu boabe mici, de dimensiuni de mazăre, care cresc pe tufișuri cu nivel scăzut, sunt cunoscute sub numele de „coacaze mici” (sinonime cu „sălbatice”), în timp ce speciile cu boabe mai mari care cresc pe tufișuri cultivate mai înalte „coacaze înalte”. Canada este principalul producător de coacaze cu concentrație scăzută, în timp ce Statele Unite produc aproximativ 40% din oferta mondială de coacaze cu concentrație mare.

  Cinci specii de coacaze cresc sălbatic în Canada, inclusiv Vaccinium myrtilloides, Vaccinium angustifolium și Vaccinium corymbosum care cresc pe podelele pădurilor sau în apropierea mlaștinilor. Coacazele sălbatice (joase) nu sunt plantate de fermieri, ci sunt administrate mai degrabă pe câmpuri de fructe de pădure numite "barren".

  Numele de coacaz în alte limbi decât engleza se traduc adesea ca „blueberry”, de exemplu, scoțianul blaeberry și norvegian blåbær. Blaeberry, blåbær și mirtile franceze se referă, de regulă, la fructul autohton european (V. myrtillus), în timp ce bleuets se referă la coacaz din America de Nord. Голубика rusă („boabă albastră”) nu se referă la coacazele, care nu sunt autohtone și aproape necunoscute în Rusia, ci mai degrabă la rudele lor apropiate, murele (Bog uliginosum).

  Coacazele au fost introduse pentru prima dată în Europa in:  Germania, Suedia și Olanda în anii 1930, de atunci au fost răspândite în Lituania, Letonia, Estonia, România, Polonia, Italia, Ungaria și alte țări ale Europei.

  In anul 2018, producția mondială de coacaze (combinate cu nivel redus și scăzut) a crescut cu 14% față de totalul anului 2017, cu creșterea substanțială a producției din Peru (creștere de 81%) și Spania (23% de creștere). Producția mondială totală a fost de 682.790 tone, condusă de Statele Unite cu 37% din producția globală și Canada cu 24%.

  Au cea mai mare capacitate antioxidantă din toate fructele și legumele populare. Flavonoidele par a fi antioxidantul boabelor cu cel mai mare impact.

  Utilizari :

  Coacazele se vând proaspete sunt prelucrate sub formă de : piure, suc, fructe uscate sau infuzate congelate rapid. Acestea pot fi apoi utilizate într-o varietate de bunuri de larg consum, cum ar fi jeleuri, gemuri, plăcinte cu coacaze, briose, alimente pentru gustări sau ca aditiv la cerealele pentru micul dejun.
  Dulceața de coacaze este obținută din fructe, zahăr, apă și pectină din fructe. Sosul de coacaze este un sos dulce preparat din fruct ca ingredient primar.
  Vinul de coacaze este obținut din carnea și pielea fructelor de pădure, care este fermentată și apoi maturizată; de obicei se utilizează soiul lowbush.

  Valori nutriționale per 100g de coacaze proaspete :

Calorii : 57 kcal
Lipide : 0,3 g
Lipide saturate : 0 g
Lipide polinesaturate : 0,1 g
Lipide mononesaturate : 0 g
Colesterol : 0 mg
Sodiu : 1 mg
Potasiu : 77 mg
Carbohidrați : 14 g
Fibre alimentare : 2,4 g
Zahăr : 10 g
Proteine : 0,7 g

  Valori nutriționale per 100g de coacaze desgidratate :

Apă : 19.21g
Aport caloric / Energie : 283 kcal
Carbohidraţi (total) : 74.08g
Fibre (total) g 6.8
Glucide/Zaharuri (total) : 67.28g
Lipide / Grăsimi (total) : 0.27g
Proteine : 4.08g

  Beneficii privind consumul de coacaze :

  Sunt fructe sărace în calorii și incredibil de sănătoase, care pot regla nivelul glicemiei și ajută sănătatea inimii și creierului.
  Adesea, comercializate sub formă de superfood, coacazele sunt o sursă excelentă de mai multe vitamine, compuși vegetali benefici și antioxidanți.
  Majoritatea carbohidraților provin din zaharuri simple, cum ar fi glucoza și fructoza, dar coacazele conțin, de asemenea, unele fibre. Aceste fructe de pădure au un scor de 53 pe indicele glicemic (GI), care măsoară cât de repede anumite alimente cresc nivelul de zahăr din sânge. Deoarece acest scor este relativ scăzut, coacazele nu ar trebui să provoace vârfuri majore ale zahărului din sânge și sunt considerate sigure pentru persoanele cu diabet.

  Fibra dietetică este o parte importantă a unei diete sănătoase și poate avea efecte de protecție împotriva diferitelor boli.

  Coacazele sunt o sursă bună de mangan și vitamine C și K1. De asemenea, furnizează cantități mici de cupru, precum și vitamine E și B6.

  Sunt bogate în antioxidanți și compuși vegetali benefici, inclusiv:
 - Anthocyanins. Acești antioxidanți dau culoarea coacazei și pot reduce riscul bolilor de inimă
 - Quercetin. Aportul ridicat al acestui flavonol a fost legat de scăderea tensiunii arteriale și un risc redus de boli de inimă
 - Miricetin. Acest flavonol poate avea o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea cancerului și diabetului

  Coacazele pot reduce riscul de boli de inimă, stimulează sănătatea creierului, scade nivelul de zahăr din sânge și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

  Mai multe studii sugerează că coacazele consumate in stare proaspata sau deshidratata și sucul obtinut din fructe stoarse de coacaze reduc deteriorarea ADN-ului, care este un motor important al prevenirii îmbătrânirii și cancerului.

  Antioxidanții din coacaze s-au dovedit a reduce un factor de risc predominant pentru boli de inimă, prevenind deteriorarea oxidativă a colesterolului LDL „rău”. Antioxidanții par să fie benefici pentru creierul dvs. ajutând funcția lui pentru întârzierea declinului mental.

  Ca și merișoarele, coacazele conțin substanțe care pot împiedica anumite bacterii să se lege de peretele vezicii urinare, ceea ce poate ajuta la prevenirea infectiilor urinare.

 

  

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Daniela
30/03/2020
Achizitie Verificata
Comentarii
Nezaharisite, gustoase, recomand!
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Daniela
Daniela
Achizitie Verificata
30/03/2020
Comentarii
Nezaharisite, gustoase, recomand!
A fost utilă această recenzie?
11 14
Scrie un comentariu
Ambalare :
300 grame
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

12692
24,90 RON
83,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 50 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Coacaze Negre Deshidratate (punga 300 gr)" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Coacaze, Origine Polonia
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse