Cuisoare Macinate Vrac (Sac 25 kg)

 

Cuișoare Macinate, pudra cu gust picant și dulce în același timp, foarte aromat, ducând cu gandul la climatul tropical în care cresc.

- Denumire botanica : Syzgium aromaticum (L.) or Eugenia caryophyllus 

Aspect / Culoare : pudra de culoare roșu-maroniu până la negru-maro.

Aroma : Aroma picanta, puternic aromata, specifica cuisoarelor

Etichetare : Denumirea produsului, numărul lotului, țara de origine, greutatea netă, greutatea brută, data producției, perioada de expirare
Valabilitate : Termenul de valabilitate pentru Cuisoare macinate este de 24 de luni de la data fabricarii.
Cuisoarele macinate se depoziteaza in spatii curate, uscate si ferite de lumina.

Declarația GMO : Cuisoarele macinate sunt un produs non GMO.

Origine : Madagascar

 

 

 Continut de vitamine

- Vitamina C 0,2 mg

- Thiamina 0,158 mg

- Riboflavina 0,22 mg

- Niacina 1,56 mg

- Vitamina B6 0,391 mg

- Folati 25µg

- Vitamina A 8µg / 160 UI

- Vitamina E 8,82 mg

- Vitamina K 141,8 µg 

Continut de minerale :

- Calciu 3,952mg

- Fier 1,393 mg

- Magneziu 3,606 mg

- Fosfor 0,254 mg

- Sodiu 3,952 mg

- Zinc 1,393 mg

Informații despre etichetă : Denumirea produsului, numărul lotului, țara de origine, greutatea netă, greutatea brută, data producției, perioada de expirare
Informatii privind depozitarea : Cuisoarele se depoziteaza in spatii curate, uscate si ferite de lumina.

Declarația GMO : Cuisoarele sunt un produs non GMO.

Declaratia privind reziduurile de pesticide : Nivelurile maxime de reziduuri ale pesticidelor din produs respectă Regulamentul UE 396/2005.

 

 

  1. Despre cuisoare

  2. Beneficii privind consumul de cuisoare 

  3. Utilizari

  4. Valori nutritionale / 100 gr : 

 

  1. Despre cuisoare

  Arborele este de mărime medie, fină, perenă, atinge până la 20 m înălțime și variază în forma baldachinului de la cilindric la piramidal, în funcție de soi. Arborele poate trăi până la 100 de ani și există înregistrări individuale ale copacilor în vârstă de peste 350 de ani. Diametrul trunchiului poate atinge 30 cm la plantele mature. Frunzele sunt opuse, de formă obovată, strălucitoare în frunzele nou-formate care se transformă în verde închis la maturitate. Inflorescent este un terminal, cu flori purtate în ciorchini, care variază în număr de flori de la 15 la 50, în funcție de varietate și practicile culturale. Floarea este un hermafrodit cu un hipanthium cărnos care este depășit de sepale. Culoarea mugurilor nedesfăcuți la stadiul tânăr este de obicei verde, devenind roz înroșit atunci când ating dimensiunea lor maximă, moment în care sunt pregătiți pentru recoltare. În acea etapă, ele sunt încă înăuntru și acoperite de petalele care formează capul cuișoarelor uscate.

 Arborele este cultivat în principal pentru mugurii de flori nedeschisi, care sunt uscați pentru a produce familiarul condiment de comerț.

 Cuișoarele intregi au un gust picant și dulce în același timp, foarte aromat, ducând cu gandul la climatul tropical în care cresc.

 Cuișoarele sunt folosite pentru a da calitati aromate băuturilor calde, deseori combinate cu alte ingrediente cum ar fi lamaie și zahăr.   Acestea sunt un element comun în amestecurile de condimente, cum ar fi condimentul pentru dovleac.

 Arborele de cuișoare este de culoare verde si crește până la 8-12 m înălțime, cu frunze mari și flori purpurii asezate în grupuri. Mugurii de flori au inițial o nuanță palidă, apoi trec treptat verde, urmand un roșu aprins atunci când sunt pregătiți pentru recoltare. Cuișoarele sunt recoltate la o lungime de 1,5-2,0 cm și constau dintr-un calic lung care se termină în patru sepale și patru petale nedeschise care formează o mică minge centrală.

 Cuișoarele sunt disponibile pe tot parcursul anului datorită diferitelor sezoane de recoltă din diferite țări.

 Cererea anuală mondială rămâne la 4 000–5 000 t, SUA consumând 1850 tone într un stidiu efectuat in 1990. Indonezia a devenit cel mai mare producător mondial de cuișoare în 1996 cu o producție totală 90 000 t. În ciuda creșterii rapide a arborelui de cui indonezian
producția, Zanzibar și Madagascar rămân principalele surse pentru piețele internaționale.

 

  2. Beneficii privind consumul de cuisoare :

- Cuişoarele sunt indicate în caz de:  viermi intestinali, dureri de dinţi, balonare, gastrită, dispepsii, dureri reumatice, infecţii ale nasului, urechii, gâtului şi infecţii genito-urinare, tromboză 

- Sunt benefice impotriva balonarii

- Pentru prevenirea răcelilor şi remedierea rapidă a respiraţiei urât mirositoare se mestecă 1-2 cuişoare.

- În faringite şi dureri de gât este indicat să se mestece cuişoare prăjite.

 

 3. Utilizări principale în procesarea alimentelor

 Utilizarea cuișoarelor în formă integrală sau măcinată este în principal în scopuri culinare și ca un agent aromatizant din industria alimentară. Cuișoare întregi sunt rareori utilizate în procesarea alimentelor, deoarece nu sunt o sursă gata de aromă. In unele cazuri,
cuișoare întregi se introduc în șuncă și mere coapte și pentru murături. De obicei doar mici cantități, poate până la cinci cuișoare întregi sunt utilizate pentru amestecul de sos de murat, pentru carne, precum carnea de vita.

 În industria alimentară, cuișoarele sunt adesea folosite sub formă de pudra, uleiuri esentiale sau oleorezine într-o cantitate mică datorită aromelor lor intense.

 Avantajele utilizarii cuișoarelor macinate este aceea că își păstrează un grad considerabil de stabilitate inițială în timpul depozitării și sunt mai capabile să reziste in procesarea la temperaturi ridicate (de exemplu, coacerea).

 

  Proprietăți funcționale :
 

 Pe lângă faptul că este o sursă de aromă naturală, cuișoarele conțin și substanțe nutritive, cum ar fi proteinele, vitamine, minerale etc.

 Se pare că cuișoarele conțin grăsimi și carbohidrați în concentrație mare avand energie alimentară relativ ridicată.
 Cuisoarele 
au fost folosite de mult timp în medicina tradițională, în special pentru a ajuta digestia, vindecarea tulburărilor de stomac și de calmare a durerii. Câteva din acestea au fost cercetate ca si proprietățile terapeutice, în special rolul eugenolului ca un antiseptic. Uleiul de cuisoare a fost utilizat cu succes pentru mucoasa orală și faringiană inflamată și pentru anestezie topică în stomatologie. RISMC a făcut cu succes și balsam cu ulei de cuișoare ca ingredient activ utilizat pentru calmarea durerii cauzate de reumatism. Uleiul este de asemenea un bactericid puternic, nematicid și fungicid.

 Se stie că cuișoarele au proprietăți antioxidante, care pot neutraliza radicalii liberi asociati cu cancerul. Conținutul de antioxidanți variază în funcție de tipul de cuișor. Cuisorul conține 1,8%, în timp ce în fracția solubilă 1,4% (eter de petrol) fracție solubilă și 1,7% (fracție solubilă în alcool).
 Shahidi și colab. (1995) a raportat că activitatea antioxidantă a cuișorului, a ghimbirului, oregano, salvie și cimbru în lipidele din carne depindeau de concentrare, dar cuișorul era cel mai mult eficient, urmat de salvie și apoi rozmarin. 
Acidul galic și eugenolul 110 au fost identificate ca fiind componentele majore ale cuisoarelor(Eugenia caryophyllata) (Kramer 1985). S-a stabilit că izo-eugenolul 111, mai rar întâlnit în natură, au prezentat o eficiență antioxidantă mai mare decât eugenolul
în timpul oleatului de metil (Davcheva și colab. 1992) și oxidarea uleiului de floarea soarelui (Ivanov și Davchera 1992). Eugenolul și izo-eugenolul au, de asemenea, un efect inhibitor asupra peroxidarea lecitinei indusă de sistemul Fe2 + -H2O2.

  
  4. Valori nutritionale / 100 gr : 
 
Apă : 9.87 g
Aport caloric / Energic total : 274 kcal
Carbohidraţi (total) : 65.53 g
Fibre (total) : 33.9 g
Fructoză (inclusă în glucide) : 1.07 g
Galactoză (inclusă în glucide) : 0.15 g
Glucide/Zaharuri (total) : 2.38 g
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) : 1.14 g
Zaharoză (inclusă în glucide) : 0.02 g
Lipide / Grăsimi (total) : 13 g
Proteine : 5.97 g

 

 

 

 

 

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
GTIN:
EAN 0745760600069
Ambalare :
25 Kg
Stare:
Macinat(a)
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10421
1.307,90 RON
52,32 RON  per 1.00 kg
/ Sac
in stoc
Pretul in puncte: 2616 points
Puncte premiu: 65 point

Cantitatea minima pentru "Cuisoare Macinate Vrac (Sac 25 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Cuisoare pudra (macinate), origine Madagascar
GTINEAN 0745760600069
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse