Fulgi de Cartofi (Sac 17 kg)
Fulgi de cartofi obtinuti din cartofi spalati, curatati de impuritati si taiati. Cartofii sunt blansati si raciti pentru a se obtine o textura specifica, urmand tratamentul termic cu aburi. In cele din urma, pure-ul este uscat si transformat in fulgi.
Ingrediente: Cartofi 99.6%
Emulsifiant: mono si digliceride ale acizilor grasi- E471
Antioxidanti: ascorbyl palmitate -E304
Acidifiant: acid citric- E330
Stabilizator: disodium diphosphate- E450i
Colorant: curcuma/turmeric
Cantitati: toate ingredientele, cu exceptia cartofilor sunt adaugate in procent de max. 2%. Ascorbyl palmitate <30 ppm.
Caracteristici fizico-chimice:
- Densitate, gr/l: 320, toleranta 300-340
- Defecte vizuale >1 mm, gr: 15/100, toleranta 20/100
- Umiditate : 8.00%, toleranta max. 9
- Sulfiti in timpul procesului, ppm: absent
- Culoare in timpul procesului: b 36 (Minolta)
- Materii straine: absent
- Rata de reconstituire: 6 parti piure de cartofi din 1 parte de fulgi
Aspect organoleptic:
- Fulgi de cartofi de culoare galben intens, fara corpuri straine.
- Gust: pufos, nelipicios, tipic de cartof
- Culoare: galben -Minolta B36
- Textura: omogena
- Gust si miros natural de cartof fara orice gust nenatural sau chimic
Aspect microbiologic:
- Nr. total de germeni: max. 100.000
- Ecoli: absent in 0.01gr
- Stafilococ auriu: max 100 cfu/gr
- Mucegaiuri si drojdii: max 500 cfu/gr
- Salmonella: absent in 25 gr
Informatii nutritionale per 100 gr fulgi:
- Energie: 352 kcal (1490 kJ)
- Proteine: 7.5 g
- Grasimi: 0.5 gr - din care acizi grasi saturati: 0.4 gr
- Carbohidrati: 76 gr - din care zaharuri: 0.9 gr
- Fibre: 6.5 gr
- Sodiu: 0.05 gr - echivalent sare: 0.13 gr
Informatii nutritionale per 100 gr piure:
- Preparare: 125 gr fulgi de cartofi + 500 ml apa calda + 250 ml lapte fara adaos de sare
- Energie: 69 kcal; 292 kJ
- Proteine: 2.5 g
- Grasimi: 0.5 gr - din care acizi grasi saturati: 0.4 gr
- Carbohidrati: 13 gr - din care zaharuri: 1.2 gr
- Fibre: 1.2 gr
- Sodiu: 0.02 gr - echivalent sare: 0.05 gr
Termen de garantie: 18 luni in ambalaj original in conditii de pastrare in depozite uscate si la adapost de lumina
Depozitare: in spatii uscate si intunecate, umiditate relativa a aerului max. 75%, temperatura intre 8-25°C, fara fluctuatii mai mari de 4°C.
Ambalare: Sac de hartie din 3 straturi, de 20 kg; dar ambalam si in pungi alimentare de 5 kg
Statut GMO: In concordanta cu prevederile reglementarii EC 1829/2003 si 1830/2003, materia prima folosita in productia acestui produs nu este si nu contine organisme modificate genetic.
Alergeni: produsul nu prezinta potential alergen
Preparare: pentru 4 persoane:
Fierbeti ½ l apa si ¼ l lapte. Luati de pe foc si asteptati 2 minute intainte de a adauga fulgii amestecand usor. Asteptati 30 secunde si amestecati din nou.
Pentru microunde: puneti ½ l apa si ¼ l lapte intr-un recipient adaptat utilizarii cuptorului cu microunde. Introduceti in cuptor si incalziti amestecul pentru 5-6 minute la putere maxima (750W). Amestecati cu fulgii de cartofi si pireul este gata.
Tara de origine: Polonia
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
100%
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) |
Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) |
informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) |
toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |