Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Gelatina (Punga 5,0 kg)

Salvati 33%
240,00 RON
160,00 RON
32,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 80,00 RON
in stoc
Pretul in puncte: 320 point
Puncte premiu: 8 points
+

Cantitatea minima pentru "Gelatina (Punga 5,0 kg)" este 1.

Gelatina alimentara, punga 5,0 kg
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Descriere

Gelatina este un produs ce formeaza solutii cu grad ridicat de transparenta, incolore si inodore. Produsul este de regula furnizat cu dimensiunea particulelor 08, 18, 20, 30, 40 mesh.

Gelatina rezultata prin hidroliza partiala a colagenului, are un continut proteic foarte mare dar nu o proteina de buna calitate, majoritatea aminoacizilor ce o compun fiind neesentiali.

- Aspect si utilizare : Incalzite, granulele de gelatina se umfla absorbind apa de 5-10 ori greutatea lor, intra initial in stadiul de solutie iar dupa racire trec in stadiul de gel.

Aplicatii :  Este indicat pentru deserturi, produse din carne, produse de cofetarie, de brutarie, lactate si deserturi lactate. Este de asemenea indicat in produsele finale unde transparenta, luminozitatea si culorile sunt importante.

Mai multe despre utilizarea gelatinei puteti citi aici.

Gelatina este folosită, ca agent gelifiant și de îngroșare. Este frecvent utilizata in industria producătoare de băuturi. Spre exemplu impuritățile care provoacă tulburarea vinului sau al sucurilor de fructe sunt îndepărtate cu ajutorul gelatinei, în procesul de clarificare. Procesul final de filtrare a băuturilor elimină și gelatina aproape în totalitate. 

Gelatina este utilizata datorita termoreversibilitatii dar si datorita proprietatilor de stabilizator,agent de gelifiere,agent de ingrosare in alimente, medicamente,suplimente alimentare, cosmetice,farmacie, medicina si fotografie.

- Este total digestibila si compatibila cu alti hidrocoloizi inclusiv vegetali (agar-agar, alginat, carageenan , pectine) dar si cu zaharul, siropul de porumb, arome.

Specificatii :
- Produs de origine animala - porc 

- Solubilitate : Relativ solubila in apa rece dar foarte solubila in apa fierbinte. La peste 40 grade are loc dizolvarea granulelor hidratate, formand o solutie ce gelifica la rece. Gradul de solubilitate este afectat de temperatura, concentratie si marimea particulelor. Insolubila in alcool si majoritatea solventilor organici.

- Depozitare : In incaperi racoroase, uscate si fara mirosuri straine. Nu desfaceti sacul pana nu sunteti gata sa il folositi.

- Valabilitate : Pastrata in conditiile mentionate mai sus si in ambalajul original, Gelatina isi mentine proprietatile timp de 12 luni de la data producerii.

Proprietati  : 

- Granule uscate de culoare galben pal pana la galbui, uniforme, fara impuritati si miros dezagreabil.

- pH : 4.70 - 5.70

- Pierdere la uscare : 9.0-10

- Vascozitate : 2.6-3.6

- Cenusa : <=2

- Peroxid : <=10

 Microbiologie : 

- NTG  < 1000cfu/g

- Sulphite red.anaer.spores : < 10cgu/g

- E.Coli : 0/10g

- Salmonella : 0/25g

Metale Grele : 

- Arsenic <=1mg/kg

- Cadmium : <=0.5mg/kg

- Chromium : <=10mg/kg

- Cupru : <=30mg/kg

- Mercur : <=15mg/kg

- Plumb : <=5mg/kg

- Zinc : <=50mg/kg

- Sulphure dioxide : <=10mg/kg

 

 

         1. Despre gelatina

         2. Beneficiile utilizarii gelatinei

 

  Gelatina este obținută prin prelucrarea colagenului extras prin fierberea oaselor animalelor, a cartilajului și a pielii. Colagenul este o proteină fibroasă care leagă mușchii, oasele și pielea.

Sănătatea animalului care este folosit pentru fabricarea gelatinei afectează colagenul pe care contin partile corpului său. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să se știe cum au fost crescute animalele folosite la fabricarea gelatinei.

Animalele crescute în condiții confortabile, cu posibilitatea de a face mult efort, vor avea colagen de calitate superioară, ceea ce la rândul său face mai bună gelatina.

    Spre deosebire de colagen, gelatina se dizolvă în apă fierbinte, iar structura ei e cea care-i permite să fie utilizata în sosuri, supe și deserturi.

    Beneficiile pentru sănătate ale gelatinei sunt similare cu cele ale colagenului, deoarece gelatina conține aceiași aminoacizi. Aminoacizii se combină pentru a forma proteinele ​​și sunt esențiali pentru buna funcționare a diferitelor organe, precum și pentru furnizarea de energie.

    Aminoacizii specifici găsiți în gelatină pot varia, în funcție de metoda de preparare și de țesuturile animale utilizate. De obicei, cei mai abundenți aminoacizi din gelatină includ glicină, prolină și valină. Gelatina conține, de asemenea, aminoacizii lizină, alanină și arginină.

 

      2. Beneficiile utilizarii gelatinei

   Gelatina este utilizata in industria alimentara, in fabricarea medicamentelor, in cosmetica, poate fi folosita ca si supliment alimentar. Gelatina poate avea o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv următoarele:

- Îmbunătățirea sănătății pielii

Colagenul este cel ce conferă pielii aspectul sănătos și tineresc. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, pierd în mod natural colagen, ceea ce face ca pielea să devină mai puțin fermă. Rezultatul este ridarea pielea si pierderea fermitatii acesteia. Deoarece gelatina este o mare sursă de colagen, poate fi o modalitate naturală de a îmbunătăți aspectul pielii.

- Furnizarea de proteine

Un beneficiu al gelatinei este faptul că furnizează aproape 2 grame de proteine ​​la o jumătate de cană. Proteina este considerată un macronutrient, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie de o cantitate mare.

Unele surse animale de proteine ​​conțin, de asemenea, cantități semnificative de grăsimi nesănătoase. Gelatina este o sursă de proteine ​​care nu conține grăsimi.

- Vine in ajutorul funcției digestive

Gelatina poate ajuta la păstrarea sănătății digestive.

Gelatina poate ajuta digestia în mai multe moduri diferite. De exemplu, glicina din gelatină poate promova o mucoasă sănătoasă a stomacului.

De asemenea, stimulează producerea de sucuri gastrice, ceea ce facilitează digestia corectă. Fără enzime digestive adecvate, se pot dezvolta probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul acid.

De asemenea, gelatina se leagă de apă și poate ajuta alimentele să se deplaseze eficient prin sistemul digestiv.

- Reducerea durerilor articulare

In acest caz durerilor colagenul din gelatină poate ajuta la scădea durerii articulară asociată inflamației.

Conform Bibliotecii Naționale de Medicină din S.U.A., unele studii clinice indică faptul că gelatina poate reduce durerea și poate îmbunătăți funcția articulară la persoanele cu osteoartrită.

- Ajuta la controlul glicemiei

Deși este nevoie de mai multe cercetări, un studiu indică faptul că glicina, care este unul dintre aminoacizii abundenți din gelatină, poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

- Menține oasele sănătoase

Lizina, care se găsește în gelatină, ajută la întărirea oaselor. Ajută organismul să absoarbă calciul, care este de asemenea necesar pentru a menține oasele puternice și pentru a preveni pierderea densitatii oaselor.

Deoarece organismul nu poate fabrica lizină, este esențial să obțineți cantități adecvate prin dietă. Adăugarea de gelatină la o dietă sănătoasă este o modalitate de a îmbunătăți aportul de lizină al unei persoane.

- Îmbunătățirea calității somnului

Gelatina poate îmbunătăți calitatea somnului la unele persoane datorită abundenței de glicină. Câteva linguri de gelatină pot oferi aproximativ 3 g de glicină.

- Ajuta la pierderea în greutate

Gelatina poate ajuta la pierderea în greutate ajutând o persoană să se simtă mai plină.

Gelatina poate ajuta la promovarea scăderii în greutate, datorită conținutului său de proteine ​​și conținut redus de calorii. Proteina ajută pe cineva să se simtă plin, ceea ce scade probabilitatea supraalimentării.

Gelatina poate juca, de asemenea, un rol în controlul hormonilor asociați cu foamea.

Cu toate acestea, gelatina se găsește adesea în bomboanelegumate și în bezele cu conținut ridicat de zahăr. Este mai bine să consumi surse sănătoase de gelatina, cu conținut scăzut de zahăr de gelatină.

 

 

 

Caracteristici

Ambalare :
Punga 5 Kg
Proprietati Organoleptice
Culoare:
alb-galbui , cu diferite nuante mai deschis/mai inchis
Aspect:
granule
Proprietati Fizico-Chimice
Valoare peroxid :
max 10 meq
Cenusa totala:
maxim2%
Proprietati Microbiologice
Numar Total De Germeni:
maxim1000 cfu/g
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de 0.5 mcg/kg
Plumb:
Maxim 5 mg/kg

Recenzii

Este o Gelatina de calitate
Scrie un comentariu

Link-uri utile

.
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare