Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Hibiscus Flori Deshidratate (Ambalat la punga 0,3 kg)

Salvati 11%
0745114359414
11,00 RON
9,80 RON
35,60 RON  per 1.00 kg
(10,68 RON Pret Cu Taxe) Discount: 1,20 RON
in stoc
Pretul in puncte: 20 point
+

Cantitatea minima pentru "Hibiscus Flori Deshidratate (Ambalat la punga 0,3 kg)" este 1.

Flori desidratate de Hibiscus, 0.3 kg, origine Nigeria
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Flori Deshidratate de Hibiscus 0,300 kg, origine Nigeria

Flori de Hibiscus uscate, culoare rosie si violet inchis, aroma si miros caracteristic.

Depozitarea Florilor Deshidratate de Hibiscus se face in spatii uscate, curate si lipsite de umiditate, in ambalajul original inchis.

Termenul de valabilitate pentru Hibiscus Flori Deshidratate este de 12 luni de la data producerii si in conditiile mentionate anterior.

 

  Despre produs :

  Floarea de Hibiscus este o plantă care face partedin familia Malvaceae. Genul este destul de mare, cuprinzând câteva sute de specii care sunt native din regiunile temperate, subtropicale și tropicale din întreaga lume. Speciile membre sunt renumite pentru florile lor mari și spectaculoase, iar aceste specii sunt cunoscute în mod simplu doar ca „hibiscus”.

  Genul include atât plante erbacee anuale și perene, cât și arbuști lemnoși și copaci mici. Denumirea generică este derivată din numele grecesc ἰβίσκος (ibískos) pe care Pedanius Dioscorides l-a dat Althaea officinali.

  Mai multe specii sunt cultivate pe scară largă ca plante ornamentale, în special Hibiscus syriacus și Hibiscus rosa-sinensis.
  Un ceai preparat din flori de hibiscus este cunoscut de multe nume din întreaga lume și este servit atât cald, cât și rece. Băutura este cunoscută pentru culoarea roșie, cu aroma de tartă și conținut ridicat de vitamina C.

  Frunzele sunt alternative, ovale spre lanceolate, adesea cu o margine dințată sau lobată. Florile sunt mari, vizibile, în formă de trompetă, cu cinci sau mai multe petale, de la alb la roz, roșu, portocaliu, piersic, galben sau violet și de la 4-18 cm lățime. Frunzele sunt adesea lobate și pot fi netede sau acoperite în tricomi (fire de păr). Florile pot fi purtate singure sau în ciorchini, iar florile multor specii durează doar o singură zi. Membrii genului au în mod caracteristic polen spinos, iar fructele lor sunt capsule.

  Florile durează doar o zi (uneori două zile), dar Hibiscusul face multe flori, mai ales dacă mediul îi prieşte. Totuşi, toamna şi iarna, când lumina scade( din cauza zilelor mai scurte), îşi reduce producţia de flori, însă din februarie, începe cu forţe proaspete un nou sezon de creştere/înflorire.

  În funcție de specie, hibiscus poate crește într-o formă de tufiș permanent sau arbore mic (care poate atinge până la 15 metri înălțime). 

  Stiai ca? 

  Albinele, fluturii și colibrii sunt principalele polenizatoare ale florilor de hibiscus.
  Hibiscus este cunoscut sub numele de „floarea pantofilor” din China, deoarece oamenii folosesc hibiscus pentru a-și lustrui pantofii. 

  Oamenii din Polinezia folosesc fibre din scoarța copacului de hibiscus pentru a produce fuste de iarbă.
  Femeile din Tahiti și Hawaii poartă floare de hibiscus în spatele urechii drepte atunci când vor să anunțe că sunt singure și sunt gata pentru căsătorie. Femeile căsătorite poartă hibiscus în spatele urechii stângi.
  Florile viu colorate de hibiscus sunt sursa bogată de coloranți naturali care sunt folosiți în industria alimentară. Femeile din China folosesc coloranți extrași din florile de hibiscus pentru a-și vopsi sprâncenele și părul.
  Florile de hibiscus au gust asemănător citricelor. Pot fi utilizate pentru prepararea supelor, chutneys, salate, curry, jeleuri și gemuri.          Frunzele de hibiscus pot fi fierte și folosite pentru feluri de mâncare care sunt preparate în mod normal cu spanac.

  Cea mai populară băutură făcută din hibiscus este ceaiul (făcut din flori uscate). Pe lângă gustul plăcut, ceaiul din hibiscus reprezintă o sursă bogată de vitamina C.
  Conform unor studii medicale, ceaiul din hibiscus scade tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului.
  Ca șampon de casă se poate folosi o pastă făcută din frunze și flori sfărâmate de hibiscus.
  Hibiscus cannabinus este o specie de hibiscus care este folosită în industria hârtiei.
  China și Thailanda sunt cei mai mari producători de hibiscus din lume.
  În funcție de specie, hibiscus crește ca plantă anuală (plantă care își termină ciclul de viață într-un an) sau plantă perenă (plantă care trăiește mai mult de doi ani).

  Beneficii si utilizari :

  Florile de Hibiscus, provenite din zona Orientului şi a Asiei, sunt folosite tot mai frecvent în preparatele naturiste ,creme pentru tonifiere şi relaxare, prezente pe piaţa românească.
  Ceaiul din flori de Hibiscus este antihipertensiv, diuretic, antispastic intestinal şi uterin, antiseptic, tonifiant, stimulează activitatea cerebrală îmbunătăţind atât eforturile intelectuale, cât şi pe cele fizice.

  Consumat la micul dejun, ceaiul de Hibiscus înlocuieşte cu succes cafeaua de dimineaţă. Amestecat cu măceşele, bogate în vitamina C, ghimbir, scortisoara dar şi cu alte fructe de pădure, ceaiurile de Hibiscus au efecte benefice pentru tot organismul şi sunt foarte hrănitoare.

  Infuziile din frunze sunt utilizate în mod tradiţional pentru efectele diuretice, hipotensive, scăderea vâscozităţii sângelui sau a febrei. 

  Conţinutul ridicat de antioxidanţi, precum bioflavonoidele, ajută la reducerea depozitelor de grăsimi instalate pe artere, preîntâmpină degradarea celulelor, fiind de un real ajutor şi în cazul persoanelor cu diabet de tip II.

  Consumul regulat de ceai de hibiscus ajută şi la menţinerea sănătăţii tractului urinar, previne constipaţia, susţine sănătatea sistemului digestiv în general şi are rol antiinflamator, dacă ceaiul pe care îl consumăm nu este îndulcit.

  S-a descoperit că ceaiul de hibiscus poate scădea tensiunea arterială sistolică și diastolică. Cu toate acestea, nu trebuie administrat cu hidroclorotiazidă pentru a preveni o interacțiune.

  Câteva studii au asociat consumul de extract de hibiscus cu scăderea greutății corporale și a grăsimii corporale. 

  Anumite studii efectuate au descoperit că extractul de hibiscus reduce creșterea și răspândirea celulelor canceroase din plasmă, gură, prostată și stomac.

  Extractul de hibiscus ar putea lupta cu anumite tulpini de bacterii, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care ceaiul de hibiscus poate afecta infecțiile bacteriene la om.

  Ceaiul de hibiscus se poate face prin aburirea florilor de hibiscus în apă clocotită timp de cinci minute. Poate fi consumat fierbinte sau rece și are un gust de tartă care este adesea îndulcit cu miere sau aromatizat cu scortisoara sau vanilie.

  Valori nutritionale pentru 100 gr de produs :

  Apă : 89.63g
  Aport caloric / Energic total : 37kcal
  Carbohidraţi (total) : 7.41g
  Fibre : 0.3g
  Glucide/Zaharuri : 6g
  Lipide / Grasimi : 0.65g
  Proteine :0.43g
   

  Vitamine : 

  Colină (Vitamina B4) : 0.4mg
  Vitamina A : 296IU
  Vitamina A, RAE : 15µg
  Vitamina B1 - Tiamină : 1.279mg
  Vitamina B2 - Riboflavină : 0.099mg
  Vitamina C : 18.4mg
  Vitamina B9 - Acid folic : 1µg

 

 

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambalare :
Punga 0,3 kg
Stare:
Flori Uscate
Proprietati Organoleptice
Aspect:
flori uscate, deshidratate
Miros:
placut, aromat, caracteristic
Aroma:
caracteristica
Proprietati Fizico-Chimice
Cenusa totala:
maxim10%
Corpuri straine:
maxim 2 %
Fragmente de fructe:
maximmaxim 2 % %
Proprietati Microbiologice
Drojdii si Mucegaiuri:
maximmaxim 100.000 cfu/gr
Numar Total De Germeni:
maxim1000.000 cfu/g
Salmonella:
Absent in 25 grame
E.Coli:
absent in 1 gram
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de maxim 0,1 mcg/kg
Plumb:
nu mai mult de maxim 2 mcg/kg
Alergeni
Cereale care conțin gluten, :
Nu
Arahide și produse derivate. :
Nu
Ouă și produse derivate:
Nu
Pește și produse derivate, :
Nu
Crustacee și produse derivate.:
Nu
Soia și produse derivate :
Nu
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), :
Nu
Fructe cu coajă lemnoasă :
Nu
Țelină și produse derivate:
Nu
Muștar și produse derivate.:
Nu
Lupin și produse derivate:
Nu
Dioxidul de sulf și sulfiții :
Nu
Semințe de susan și produse derivate:
Nu
Moluște și produse derivate.:
Nu
Contaminanti
Benzopirina:
maxim10 mcg/kg
Suma benzopirinei, crizina,benzantracen,benzofluoranthenei:
maxim50 mcg/kg
Sunt aromate,la ceai ajuta sa folosesti si un praf de scortisoara, si totul este minunat!
Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Fast and high quality delivery

Our company makes delivery all over the country

Quality assurance and service

We offer only those goods, in which quality we are sure

Returns within 30 days

You have 30 days to test your purchase