Pasta de Zahar - Meister - Modelaj & Acoperire- Galetusa - 1 Kilogram - Culoare Alba

 DESCRIERE PRODUS:

  • Pasta de zahar pentru acoperire torturilor  si modelarea diferitelor figurine si ornamente
  • Mod de ambalare: Galeata de plastic cu capac
  • Cantitate: 1 Kilogram
  • Culoare: alba 
  • Producator: Meister 
  • Caracteristici:
  • Usor de intins si modelat 
  • Nu are timp scurt de uscare
  • Nu necesita incalzire 
  • Nu crapa 
  • Depozitare: Ambalajul se pastreaza inchis intr-un loc racoros si uscat cu temperaturi sub 25 grade
  • Termen de valabilitate: Pastrata in conditiile mai sus mentionate are 2 ani valabilitate de la data fabricatiei. A se consuma inainte de data inscrisa pe ambalaj 
  • Tara de origiene: Turcia
  • Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut .Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate . Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente

INGREDIENTE 

  • Zahar
  • Sirop de glucoza
  • Grasime vegetala complet hidrogenata
  • Apa
  • Umectant - glicerol
  • Amidon modificat
  • Agent de ingrosare
  • Agent de conservare- sorbat de potasiu
  • Regulator de aciditate-acid citric
  • Aroma de vanilie
  • Colorant
  • NU CONTINE DIOXID DE TITAN E 171

VALORI NUTRITIONALE PENTRU 100 GRAME DE PRODUS:

  • Calorii- 425 kcal/1779 kj
  • Grasimi- 42 grame
  • Carbohidrati- 82,4
  • Proteine- 0,1 grame
  • Sare- 0,048 grame

USTENSILE NECESARE IN MANIPULAREA PASTEI DE ZAHAR:

MOD DE UTILIZARE:

  • Blatul de lucru trebuie pudrat cu amidon si zahar pudra. Nu se recomanda folosirea zaharului din comert, deoarece este granulat, si schimba consistenta pastei, care este fabricata dintr-o pudra de zahar foarte fina.
  • Pasta de zahar se framanta pana ajunge la consistenta potrivita. Se intinde cu o rola sau un sucitor.
  • Pentru acoperirea torturilor se intinde la grosimea de aproximativ 2.5 cm
  • Pasta de zahar se poate colora prin adaugarea de colorant alimentar, recomandat este colorantul gel
  • Pasta de zahar se poate personaliza prin adaugarea de arome.
  • In cazul acoperirii torturilor cu pasta de zahar este necesar ca tortul sa fie imbracat in crema de unt sau gem in strat subtire pentru ca pasta de zahar sa se lipeasca de tort si sa nu se intareasca prea tare. Blaturile trebuie sa nu fie prea insiropate deoarece in contact cu apa pasta de zahar se topeste.
  • Cand afara este foarte cald sau nivelul de umezeala este foarte mare este recomandat sa se foloseasca amidon, pentru a se evita lipirea pastei de zahar de ustensile si plansa de lucru.
  • Pasta de zahar se lipeste cu lipici comestibil
  • Excesul de amidon sau zahar pudra se indeparteaza de pe suprafata pastei de zahar cu ajutorul unei pensule

CUM REPARAM PASTA DE ZAHAR CAND DEVINE USCATA SI SE CRAPA?

  • Daca pasta de zahar a ramas prea mult timp pe blatul de lucru, s-a uscat si formeaza o crusta pe stratul superior si la intindere va capata aspectul “pielii de elefant” sau crapa nu trebuie aruncata , exista rezolvare pentru aceste probleme in doar cativa pasi:
  1. Se face un sirop gros dintr-o lingura de zahar si o lingura de apa
  2. Se uda usor mainile cu acest sirop si se incepe framantarea pastei de zahar pana va deveni din nou elastica si se va putea lucra

CUM ACOPERIM UN TORT CU PASTA DE ZAHAR?

  • Se framanta pasta de zahar pana devine foarte elastica
  • Se pudreaza suprafata de lucru cu zahar pudra cenut foarte fin sau amidon alimentar
  • Se pudreaza cu zahar pudra sucitorul
  • Se incepe intinderea pastei de zahar din interior spre exterior, se va misca in stanga si in dreapta pasta de zahar pentru a evita lipirea de suprafata de lucru
  • Se intinde pana ajunge la o grosime de aproximativ 5mm
  • Se pudreaza cu zahar si partea superioara a foii de pasta de zahar si se ruleaza pe sucitor
  • Tortul trebuie sa fie pregatit din timp, sa fie imbracat intr-un strat de crema de unt. Crema de unt trebuie sa fie foarte bine nivelata, sa acopere toate imperfectiunile, sa acopere orice urma de crema. Tortul trebuie sa stea la frigider cateva ore inainte de a se imbraca in pasta de zahar.
  • Foaia de pasta de zahar trebuie sa fie mai mare ca tortul.
  • Derulam pasta de pe sucitor pe tort. Se incepe nivelarea pastei de pe lateral, avand grija sa nu se formeze cute. Pentru nivelare se va folosi paleta de nivelare. Pentru a plia pasta de zahar in forma dorita aceasta trebuie sa fie foarte elastica
  • Dupa ce se intinde foarte bine pe toate lateralele se va taia surplusul, cat mai aproape de baza tortului, cu ajutorul unui cutit de modelare tip cater

CUM REALIZAM FIGURINE SI DECUPAJE DIN PASTA DE ZAHAR?

  •  La petrecerile aniversare, la Craciun sau la petrecerie tematice sigur va doriti sa impresionati cu un tort delicios preparat in casa, dar, sigur va doriti ca si aspectul sa produca admiratie. Este posibil asta in confortul bucatariei noastre, cu investitie minima? Da, este! Avem nevoie de pasta de zahar( alba sau colorata), mulaje pentru pasta de zahar, decupatoare pentru pasta de zahar, ustensile pentru finisare, lipici alimentar, luciu alimentar. Astfel, decorarea unui tort se poate transforma din stres intr-o actvitate placuta, care se poate transforma si intr-o activitate de familie daca implicam si copiii.
  • Cand folosim decupatoare si mulaje trebuie sa avem grija ca acestea sa fie bine pudrate cu amidon in interior( pentru a evita lipirea pastei de zahar), iar surplusul de amidon trebuie inlaturat  cu o pensula din toate cavitatile mulajului si decupatorului.
  • Pentru situatia in care folosim mulaje pasta trebuie sa fie foarte bine framantata, moale si elastica. Pasta de zahar se modeleaza sub forma unor bilute, care se for presa in forma aleasa, avand grija ca pasta de zahar sa fie uniform distribuita in toate cavitatile formei pentru ca figurina aleasa  sa iasa cu marginile perfecte. Surplusul se va inlatura cu degetul mare, nu se va folosi cutit. Dupa inlaturarea surplusului se va trece la nivelarea suprafetei, de preferat cu o ustensila cu bila pentru modelare. La extragerea figurinei din matrita se va proceda cu mare grija si atentie. Se intoarce matrita cu fata( partea cu pasta) in jos, se va impinge usor cu degetul si se va trage  in sus de matrita, care este flexibila.
  • Pentru situatia in care folosim decupatoare vom framanta foarte bine pasta de zahar si vom intinde o foaie  de grosime 2.5-3 cm. Vom pudra cu amidon partea de deasupra  a foii de zahar, iar surplusul il vom inlatura cu pensula. Din aceasta foaie decupam cu grija modelele dorite.
  • Toate figurinele si formele se lipesc pe tort sau alte deserturi cu lipici alimentar. Pentru o finisare profesionista vom unge cu luciu figurinele.
  • Cu putina imaginatie si indemanare putem modela figurine personaje, folosind paste de zahar de diverse culori si ustensile de modelaj

SATISFACTIA CLIENTULUI

  • Pentru Top Ingrediente oferirea clientilor nostri, a unei experiente 100% satisfacatoare este prioritatea principala. La rubrica “ IMPRESII SI COMENTARII” simtiti-va liberi sa ne transmiteti impresiile si experientele, atat pozitive cat si negative, pe care le-ati avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru.
AN

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 3 recomandări
3
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Mariana
24/10/2021
Achizitie Verificata
Pasta modelaj
Avantaje
Se modelează usor, nu crapă, culori plăcute, aroma fină
Dezavantaje
Nu are
Comentarii
Pasta de zahăr este extrem de buna pentru decorațiuni și figurine. Pentru tortul aniversar al nepotelului meu am făcut niște botoșei. Cu putina inspirație și îndemânare faci adevărate opere de artă.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Visterneanu Laura Elena
Visterneanu Laura Elena
Achizitie Verificata
10/10/2023
Pasta de zahar
Comentarii
Cea mai bună pastă de zahăr. Este foarte usor de modelat si are un gust bun.
A fost utilă această recenzie?
22 18
Mirela
Mirela
Achiziție neconfirmată
09/05/2022
O recomand cu incredere!
Comentarii
Este o pasta de zahar foarte buna si pentru decoratiuni si pentru imbracat tortul. Sunt foarte multumita de ea.
A fost utilă această recenzie?
34 41
Miruna Andrei
Miruna Andrei
Achizitie Verificata
23/03/2022
Pasta de zahar
Comentarii
Foarte buna ,usor de modelat.
A fost utilă această recenzie?
38 35
Mariana
Mariana
Achizitie Verificata
24/10/2021
Pasta modelaj
Avantaje
Se modelează usor, nu crapă, culori plăcute, aroma fină
Dezavantaje
Nu are
Comentarii
Pasta de zahăr este extrem de buna pentru decorațiuni și figurine. Pentru tortul aniversar al nepotelului meu am făcut niște botoșei. Cu putina inspirație și îndemânare faci adevărate opere de artă.
A fost utilă această recenzie?
69 85
Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare :
1 kg
Culoare:
Alb
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10888
29,90 RON / Galeata
in stoc
Pretul in puncte: 60 point
Puncte premiu: 1 point
+
4 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Pasta de zahar de la Meister este o pasta de calitate, care se lucreaza usor, nu necesita incalzire in prealabil, se intnde si se modeleaza usor. Pasta de zahar este ideala pentru acoperirea torturilor si prajiturilor si pentru modelarea ornamentelor si figurinelor ce infrumuseteaza deserturile
Banner de inchiriat