Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Ingrediente pentru Gem, Dulceata sau Siropuri din fructe

Câteva sfaturi pentru fabricarea gemurilor

 

  1. Utilizați întotdeauna fructe nedeteriorate. Fructele deteriorate prea mult vor strica rezultatul, iar gemul se va deteriora rapid.
  2. Dacă nu doriți să folosiți o cantitate mare de zahăr, utilizați zahăr amestecat cu pectină. Zahărul amestecat cu agent gelifiant este mai scump, dar va ajuta la stabilizarea fructelor cu pectină scăzută fără a fi nevoie să adăugați suc de lamaie. Asigurați-vă întotdeauna că zahărul este complet dizolvat înainte de fierbere. Dacă nu, rezultatul va avea aspect granulat.
  3. Asigurați-vă că toate echipamentele pe care le utilizați sunt curate.
  4. Nu faceți o cantitate prea mare o dată. Volumele mari de fructe și zahăr se amestecă mai greu, zahărul se va dizolva mai greu și va dura mai mult timp pentru a ajunge la punctul de stabilizare, cauzând destrămarea fructelor și eventual dizolvarea lor în gem.
  5. Așezați o farfurie mică în frigider timp de 15 minute pentru a testa modul în care se realizează gelifierea. Se toarnă o lingură de gem, jeleu sau marmeladă fierbinte și se pune din nou la frigider timp de 5 minute. Împingeți marginea amestecului cu degetul arătător – este gata când gemul se încrețește uniform.
  6. Verificați întotdeauna punctul de gelifiere în momentul pregătirii rețetei. Dacă nu este gata, continuați să gătiți, verificând la fiecare 5 minute. Nu țineți prea mult pe foc. Este tentant să prelungim gătitul pentru a obține o consistență mai fermă. Dar, un gem ușor mai puțin închegat  este preferabil celui care are gust ars sau în cazul în care fructul s-a dizolvat.
  7. Scoateți orice spumă care se ridică la suprafață, numai când se atinge punctul de gelifiere. Scoateți cu o paletă de spumare sau adăugați o bucată mică de unt și amestecați. Aceasta va dizolva spuma aproape instantaneu.
  8. Opriți întotdeauna căldura si lăsati gemul să stea timp de 15 minute după ce a atins punctul de gelifiere, pentru a preveni ridicarea fructelor la suprafață atunci când este turnat în borcane.
  9. Utilizați întotdeauna borcane curate, sterilizate. Pentru a steriliza, spălați cu apă caldă si săpun, clătiți bine și așezați cu gura în sus în cuptorul  rece. Se sterilizeaza la 105-110 grade Cesius timp de cel puțin o un sfert de oră. Nu uitați de capace care se spală și e sterilizează în același fel.
  10. Sigilați borcanul cu un capac bine fixat sau cu un disc de celofan fixat bine cu o bandă elastică. Depozitați într-un loc răcoros, de preferință întunecat. Se depozitează în frigider o dată deschisă
Promotion
0745114359612
Acid Citric , origine China, Thailanda
10,20 RON 9,18 RON
20,02 RON  per 2.00 kg
(10,01 RON Pret Cu Taxe) Discount: 1,02 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Sare de Lamaie - Acid Citric (Ambalat la punga 2,0 kg)" este 2.

Promotion
Pectina, origine Germania
99,00 RON 89,10 RON
485,60 RON  per 5.00 kg
(97,12 RON Pret Cu Taxe) Discount: 9,90 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Pectina (Ambalata la punga 5,0 kg)" este 5.

Promotion
0745760602117
Fructoza - indulcitor natural, origine Turcia
8,50 RON 7,65 RON
41,70 RON  per 5.00 kg
(8,34 RON Pret Cu Taxe) Discount: 0,85 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Fructoza (Ambalata la punga 5,0 kg)" este 5.

Promotion
Pectina  este un agent de ingrosare, gelifiant folosit in industria gemurilor, dulceturilor, in industria de cofetarie si inghetata. - Acest produs este un amestec de aditivi alimentari utilizați pentru texturare. - Această  Pectina  are o temperatură de reglare scăzută în comparație cu...
49,00 RON 44,10 RON (48,07 RON Pret Cu Taxe) Discount: 4,90 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Pectigel (Ambalat la punga 1,0 kg)" este 1.

Promotion
0745760602193
Pectina  este un agent de ingrosare, gelifiant folosit in industria gemurilor, dulceturilor, in industria de cofetarie si inghetata. - Acest produs este un amestec de aditivi alimentari utilizați pentru texturare.  In multe rețete de gemuri și jeleuri întâlnim pectina ca ingredient....
53,00 RON 47,70 RON
51,99 RON  per 1.00 kg
(51,99 RON Pret Cu Taxe) Discount: 5,30 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Pectigel cu Fructoza ( Punga 1.0 kg )" este 1.