Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Promotii de sezon ! Ingrediente pentru Gem si Dulceata.

Câteva sfaturi pentru fabricarea gemurilor

 

  1. Utilizați întotdeauna fructe nedeteriorate. Fructele deteriorate prea mult vor strica rezultatul, iar gemul se va deteriora rapid.
  2. Dacă nu doriți să folosiți o cantitate mare de zahăr, utilizați zahăr amestecat cu pectină. Zahărul amestecat cu agent gelifiant este mai scump, dar va ajuta la stabilizarea fructelor cu pectină scăzută fără a fi nevoie să adăugați suc de lamaie. Asigurați-vă întotdeauna că zahărul este complet dizolvat înainte de fierbere. Dacă nu, rezultatul va avea aspect granulat.
  3. Asigurați-vă că toate echipamentele pe care le utilizați sunt curate.
  4. Nu faceți o cantitate prea mare o dată. Volumele mari de fructe și zahăr se amestecă mai greu, zahărul se va dizolva mai greu și va dura mai mult timp pentru a ajunge la punctul de stabilizare, cauzând destrămarea fructelor și eventual dizolvarea lor în gem.
  5. Așezați o farfurie mică în frigider timp de 15 minute pentru a testa modul în care se realizează gelifierea. Se toarnă o lingură de gem, jeleu sau marmeladă fierbinte și se pune din nou la frigider timp de 5 minute. Împingeți marginea amestecului cu degetul arătător – este gata când gemul se încrețește uniform.
  6. Verificați întotdeauna punctul de gelifiere în momentul pregătirii rețetei. Dacă nu este gata, continuați să gătiți, verificând la fiecare 5 minute. Nu țineți prea mult pe foc. Este tentant să prelungim gătitul pentru a obține o consistență mai fermă. Dar, un gem ușor mai puțin închegat  este preferabil celui care are gust ars sau în cazul în care fructul s-a dizolvat.
  7. Scoateți orice spumă care se ridică la suprafață, numai când se atinge punctul de gelifiere. Scoateți cu o paletă de spumare sau adăugați o bucată mică de unt și amestecați. Aceasta va dizolva spuma aproape instantaneu.
  8. Opriți întotdeauna căldura si lăsati gemul să stea timp de 15 minute după ce a atins punctul de gelifiere, pentru a preveni ridicarea fructelor la suprafață atunci când este turnat în borcane.
  9. Utilizați întotdeauna borcane curate, sterilizate. Pentru a steriliza, spălați cu apă caldă si săpun, clătiți bine și așezați cu gura în sus în cuptorul  rece. Se sterilizeaza la 105-110 grade Cesius timp de cel puțin o un sfert de oră. Nu uitați de capace care se spală și e sterilizează în același fel.
  10. Sigilați borcanul cu un capac bine fixat sau cu un disc de celofan fixat bine cu o bandă elastică. Depozitați într-un loc răcoros, de preferință întunecat. Se depozitează în frigider o dată deschisă
Promotion
0745114359612
Acid Citric , origine China, Thailanda
23,60 RON 21,24 RON
10,62 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 2,36 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Sare de Lamaie - Acid Citric (Punga 2,0 kg)" este 1.

Promotion
0745760602117
Fructoza - indulcitor natural, origine Turcia
49,00 RON 44,10 RON
8,82 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 4,90 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Fructoza (Punga 5,0 kg)" este 1.

Promotion
Pectina, origine Germania
570,00 RON 513,00 RON
102,60 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 57,00 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Pectina (Punga 5,0 kg)" este 1.

Promotion
Pectina  este un agent de ingrosare, gelifiant folosit in industria gemurilor, dulceturilor, in industria de cofetarie si inghetata. - Acest produs este un amestec de aditivi alimentari utilizați pentru texturare. - Această  Pectina  are o temperatură de reglare scăzută în comparație cu...
56,60 RON 50,94 RON
50,94 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 5,66 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Pectigel (Punga 1,0 kg)" este 1.

Promotion
0745760602193
Pectina  este un agent de ingrosare, gelifiant folosit in industria gemurilor, dulceturilor, in industria de cofetarie si inghetata. Doza de utilizare : 2-6 % Utilizare Pectigel cu fructoza :   Fructele se spala, se taie marunt sau se maruntesc in robotul de bucatarie. Puteti...
61,00 RON 54,90 RON
54,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 6,10 RON
in stoc
+

Cantitatea minima pentru "Pectigel cu Fructoza ( Punga 1.0 kg )" este 1.