Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Izomalt Dr Gusto 250 g / Negru

12599
22,50 RON / Flacon
in stoc
Negru
Pretul in puncte: 45 point
Puncte premiu: 1 point
+
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Descriere

Izomaltul este un inlocuitor al zaharului dar avand o mai mica putere de indulcire.Poate fi utilizat si de persoanele diabetice deoarece se absoarbe foarte putin prin peretele intestinal.

In cofetarie se utilizeaza pentru realizarea decorurilor si acadelelor.Se poate prelucra manual sau utilizand forme ori mulaje de silicon.

Ingrediente : izomalt ; colorant alimentar in functie de culoare : E110, E100, E127, E 133, E129, E150c, E172,E174,E175.

Utilizare : Pentru a lucra cu izomaltul se recomanda folosirea unor ustensile de inox iar manevrarea se va face cu grija deoarece odata topit este foarte fierbinte.

Izomaltul se poate topi in mod clasic la flacara sau plita cu inductie sau in cuptorul cu microunde

  • Cand topiti izomaltul pe flacara/plita, utilizati o cratita groasa de inox. Punctul de topire al izomaltului este de 180 grade C.Se pune cantitatea dorita de izomalt si se topeste la foc mic, amestecand pana se dizolva complet. Daca doriti sa l modelati int-o anumita forma se raceste pana la 65 grade C si se toarna pe o plansa de silicon rezistenta la caldura unde se prelucreaza cu manusi de latex. Daca doriti o grabire a procesului de racire puneti oala cu izomalt sa se raceasca intr-un bol cu cuburi de gheata.Pentru a adauga culoare in izomalt puteti folosi orice tip de colorant,lichid,pulbere,gel.Colorantul se adauga treptat in momentul cand iomaltul se apropie de punctul de topire,amestecand usor. 

         Izomaltul topit se poate prelucra cu manusi de latex sau se toarna fierbinte in formele dorite.

  • Izomaltul se poate topi in cuptor intre 2 folii de silpat pentru a realiza decorurile ,,sparte'': Pe o foaie de silpat intindeti izomaltul intr-un strat cat mai uniform si incercati sa dati o forma cat mai apropiata de ceea ce va doriti.In procesul de topire forma se va mai schimba bineinteles dar va ramane apropiata de ceea ce ati vrut sa realizati.Puneti deasupra inca o foaie de silpat si introduceti la cuptorul incalzit la 180 grade C pentru cateva minute. Cand izomaltul s-a topit complet scoateti si lasati sa se racoreasca. Se indepateaza folia superioara si veti obtine o foaie de izomalt ce poate fi sparta la intamplare pentru a obtine decorurile dorite.

        Cat izomaltul nu s-a racit complet puteti mototoli foile de silpat si prindeti-le cu un carlig si lasati sa se raceasca.Indepartati usor folia superioara si apoi cea inferioara, dupa racire. Veti obtine forme frumoase, valurite ce e puteti utiliza in decorarea torturilor.

  • Daca topiti izomaltul in cuptorul cu microunde trebuie sa o faceti treptat, cate 30 secunde maxim, amestecand dupa fiecare treapta.Manevrati cu grija recipientul in care topiti izomaltul pentru ca este foarte fierbinte.

Excesul de izomalt se poate refolosi prin topire de inca 3 ori. Puteti sa l pastrati in recipiente mici de silicon.

Pentru a atasa decoratiunile de izomalt pe torturi/prajituri,folositi royal icing in loc de adeziv.Daca decorul de izomalt se pune pe un tort rece puteti folosi cuvertura de ciocolata.

Caracteristici

Culoare:
Negru

Recenzii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Link-uri utile

.