Maltitol (Punga 1,0 kg)

  Maltitolul (E 965ii) este un indulcitor, poliol obtinut prin hidrogenarea siropurilor bogate in maltoza provenite din amidonul de porumb.

Maltitolul are aproximativ 75 – 90% din puterea de îndulcire a zahărului și aproape de două ori mai puține calorii (2-3 calorii / gram față de 4 calorii / gram în cazul zahărului). Are aceleaşi proprietăţi ca şi zahărul, mai puţin aceea de a putea fi caramelizat

Bacteriile din cavitatea bucală nu îl pot descompune, astfel că maltitolul nu afectează dantura (intra in compozitia gumei de mestecat).

Datorită solubilităţii şi stabilităţii la temperaturi ridicate, acest îndulcitor se foloseşte cu succes în produse tratate termic.

Astfel, se poate utiliza în cantităţile prevăzute de reţete în : produse de coferărie, patiserie, brutărie, în produse din fructe conservate, în deserturi diverse pe bază de cacao, grăsimi, lapte, fructe, amidon, în cereale pentru micul dejun, în produse dietetice şi suplimente alimentare etc.

Maltitolul se metabolizează foarte încet, fapt ce conduce la eliminarea sa în mare parte, nemodificat.

Maltitolul se adaugă în produsele alimentare “quantum satis”.

Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente. 

Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Consumat in cantitati mari poate avea efect laxativ.

Valoare energetica/ 100g produs comercial : 1000 kJ (240kcal) 

Carbohidrati : 99,9 g

Polioli : 99,9g

Proteine : 0g

Fibre : 0g

Grasimi : 0g

  

- Depozitare : In locuri racoroase, uscate si ventilate, in containere bine inchise si ferit de lumina directa si caldura, este recomandata utilizarea produsului cat mai repede dupa livrare.

- Valabilitate : Maltitolul Pudra isi pastreaza proprietatile in conditiile de pastrare mentionate de producator timp de 12 luni de la data producerii.

- Ambalare : In pungi limentare de 1 kg

  Specificatie produs :

Maltitolul este o pudra fina cristalina, alba, fara miros, cu gust dulce. Datorita particulelor fine ale produsului  exista riscul de a deveni compact.

- Maltitol : 98 % min.

- Zaharuri reducatoare : 0,1 % max.

- Rotatie optica specifica : +105.5 pna la 108.5°

- Punct de topire : 148 - 151°

- Cenusa sulfatata : 0,1 % max.

- SO2 : 10 ppm max.

- Rezistivitate : 500 k.Ohm.cm min.

- Conductivitate : 20 microS.cm-1max.                                               

- Sulfati : 100 ppm max.

- Cloruri : 50 ppm max.                  

- Metale grele :  10 ppm / Plumb 1ppm max / Nichel 1ppm.max / Arsenic 3 ppm max.

- Marime particule : Reziduu la 200 mic. 5 % max. / Reziduu la 100 mic. 50 % max. / Dimensiunea medie a particulelor : 90 microni aprox.

 Valori microbiologice :

- Numar Total De Germeni : 100/g max.

- Drojdii si Mucegaiuri : 10/g max.

- E.Coli : absent in 1g

- Salmonella : absent in 25 g

Produsul este in conformitate cuDirectiva EU 231/2012/9.03.2012(OJ EC L- 83/1 dd 22/03/2012) referitoare la aditivii alimentari, EU 724/2013 din 26 iulie 2013 cu amendamentul 231/2012.212-1999, Food Chemicals Codex.

 

 

Origine : Roquette Franta

 

 

                             

                           

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare :
1 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10655
8.95
8.95  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 89 point
Puncte premiu: 2 points

Cantitatea minima pentru "Maltitol (Punga 1,0 kg)" este 1.

Maltitol Pudra ( Sweet Pearl P90 ) indulcitor pudra fina
  • Vizualizați toate variantele ca listă
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse