Maltodextrina (Sac 20 kg)

  Maltodextrina este un polizaharid obtinut din amidon prin hidroliza partiala si utilizat datorita rolului de indulcitor si agent de ingrosare.

 - Aplicatii : In mod frecvent, Maltodextrina este utilizata in industria alimentara, in fabricarea bauturilor racoritoare, a dulciurilor, in industria berii, la fabricarea cipsurilor de cartofi, in industria suplimentelor alimentare pentru sportivi. Se digera usor si este rapid absorbita in organism. Este folosita la fabricarea untului de arahide,,light,, pentru a reduce continutul de grasime fara a afecta mentinerea texturii produsului.

 - Solubilitate : Maltodextrina este usor solubila in apa rece sau calda si greu solubila pana la insolubila in alcool.

 - GMO: Maltodextrina  nu contine alergeni si este in concordanta cu Regulamentul EC 2000/13/EC annex IIIa, 2003/89/EC, 2006/142/EC si lista ALBA . 

 - Depozitare: In spatii ventilate si racoroase, ferite de umiditate.Produsul este stabil la caldura si lumina dar este higroscopic. Dupa deschidere ambalajele trebuie pastrate inchise.

 - Ambalare : In saci dublii de hartie, 25 kg net

 

  Conformitate:

 - Maltodextrina respectă cerințele directivelor și regulamentelor UE în vigoare privind alimentele și ingredientele alimentare. Cumpărătorii potențiali sunt sfătuiți să efectueze propriile teste, studii și revizuiri de reglementare pentru a determina aptitudinea produselor în scopurile lor particulare, creanțele produsului sau aplicația specifică.

 

  Specificatii produs :

 - Maltodextrina este o pudra de culoare galben deschis.

 - Starea Kosher : Certificat Kosher: Da/ Ingredientul menționat mai sus sau componentele sale este certificat Kosher prin: Divizia London Beth Din Kashrut (KLBD).

 - Halal certificat : Da

 - Starea vegetariană : Vegetarian: Potrivit / Vegan: Potrivit / Ovo-vegetarian: Potrivit / Lacto-vegetarian: Potrivit / Lacto-Ovo-vegetarian: Potrivit pH : 4.00 - 5.50

 

 - DE : 17.00 - 19.90

 - Dextroză pe DS : 1,00%

 - Maltoză pe DS : 6,00%

 - Triose pe DS : 9.00%

 - Zaharuri superioare DS : 84.00%

 - SO2 : <= 10,00 mg / kg

 - Densitatea vrac compactată : 525,0 - 675,0

 - Greutatea în vrac a fost de : 450,0 - 600,0 g / dm3

 - Conductivitate, 28 Brix : <= 100,00 μS / cm

 - Drojdii : <= 50 n / 10g

 - Forme de formare : <= 50 n / 10g

 - Număr total de mesofili : <= 1000 n / 10g

 

 Tara de provenienta : Slovacia

 

Pentru ca oamenii să mențină un nivel ridicat al glucozei în sânge este utilizat foarte mult și în pregătirea destinului culturiștilor. Sportivii pot folosi, de asemenea, maltodextrină ca supliment de carbohidrați.

Maltodextrina este o pulbere albă, de amidon, pe care producătorii o adaugă în multe alimente pentru a-și îmbunătăți aroma, consistenta sau termenul de valabilitate.

Maltodextrina este o pulbere albă care este relativ lipsită de gust și se dizolvă în apă. Este un aditiv într-o gamă largă de alimente, deoarece le poate îmbunătăți textura, aroma și termenul de valabilitate.

Este posibil să se facă maltodextrină din orice aliment amidon, inclusiv porumb, cartof, grâu, tapioca sau orez. Deși pulberea provine din aceste produse naturale, atunci este supusă prelucrării.

Pentru a produce maltodextrină, producătorii pun amidon printr-un proces numit hidroliză. Hidroliza folosește apă, enzime și acizi pentru a sparge amidonul în bucăți mai mici, rezultând o pulbere albă formată din molecule de zahăr.

Persoanele cu boală celiacă trebuie să fie conștienți de faptul că maltodextrina poate conține urme de gluten atunci când grâul este sursa de amidon.

În produsele comestibile, Maltodextrina vă poate ajuta prin:

- îngroșarea alimentelor sau a lichidelor pentru a ajuta la legarea ingredientelor împreună
- îmbunătățirea texturii sau a aromelor
- contribuie la conservarea alimentelor și la creșterea termenului de valabilitate
- înlocuieste zahărul sau grăsimile în alimente procesate cu calorii scăzute

Maltodextrina nu are valoare nutritivă. Cu toate acestea, este un carbohidrat foarte ușor de digerat și poate furniza energie rapid. Datorită acestui fapt, producătorii adaugă această pulbere la multe băuturi și gustări pentru sportivi.

Unii producători adaugă maltodextrină la loțiuni, produse pentru îngrijirea părului și hrană pentru animale.

Maltodextrina are un indice glicemic (IG) risicat, mai mare decât zahărul de masă. Ceea ce înseamnă că maltodextrina poate provoca o creștere accentuată a zahărului din sânge, la scurt timp după ce este consumat in alimentele care îl conțin.

Un IG ridicat înseamnă că zaharurile din aceste alimente vor intra rapid în fluxul sanguin, unde organismul le va absorbi. În schimb, glucidele complexe, care includ fasolea și pastele din grâu integral, sunt mai sănătoase, deoarece organismul le absoarbe încet. Acest lucru face ca oamenii să se simtă plini pentru o perioadă mai lungă.

 

 Beneficiile consumului de maltodextrina:

- Maltodextrina este un produs alimentar ieftin și eficient, care poate îmbunătăți textura, gustul și perioada de valabilitate a alimentelor.

- Mulți sportivi și oameni care doresc să obțină greutate musculară sau corporală folosesc produse care conțin maltodextrină, deoarece este o sursă rapidă de energie.

- Oamenii folosesc maltodextrină ca aditiv artificial sau supliment de carbohidrați pentru a stimula nivelul de energie și performanța.

- Experții consideră că este un aliment sigur pentru majoritatea oamenilor, deși poate avea și unele riscuri, pentru persoanele cu diabet. Oamenii pot prefera să aleagă produse care utilizează aditivi alimentari alternativi, cum ar fi pectina.

Ingredientele de origine animala nu fac parte din nicio etapă în procesul de creare al maltodextrinei, astfel veganii și vegetarienii pot fi linistiti. Este un amidon derivat din plante, format dintr-un număr mic de zaharuri simple care sunt conectate între ele. 

Pentru oricine tine o dietă fără gluten si au preocupari pentru îndeplinirea cerințelor dietetice sau pentru a găsi suplimente care nu conțin grâu, puteți consuma maltodextrină în condiții de siguranță, deoarece este cel mai frecvent derivat din porumb.

Maltodextrina este un zahăr digerabil rapid. Îți oferă 4 calorii pe gram și, deoarece este atât de ușor absorbit în sistemul tău, oferă un impuls energetic rapid, ceea ce este deosebit de benefic pentru culturisti și pentru tinerii cu greutate în general. 

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Ambalare :
20 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10656
258,50 RON
12,93 RON  per 1.00 kg
/ Sac
in stoc
Pretul in puncte: 517 points
Puncte premiu: 13 points
+

Cantitatea minima pentru "Maltodextrina (Sac 20 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
 Polizaharid pudra de culoare alb-galbui, origine Slovacia
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse