+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Mustar Pudra (Punga 5,0 kg)

Salvati 5%
10843
71,50 RON
68,20 RON
13,64 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 3,30 RON
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 100+ 500+
Pret 64,79 RON
12,96 RON  per 1.00 kg
61,38 RON
12,28 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 137 point
Puncte premiu: 3 points
+

Cantitatea minima pentru "Mustar Pudra (Punga 5,0 kg)" este 1.

Mustar Galben Seminte 1kg, origine UE
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Boabe mustar, Seminte mustar, Seminte galbene, Boabe galbene
  • Vizualizați toate variantele ca listă

Condiment natural utilizat in industria alimentara, obtinut prin macinarea boabelor galbene de mustar.Pudra fina,galbuie,fara impuritati,cu gust si aroma specifica mustarului. Mustarul pudra se utilizeaza in prepararea diferitelor feluri de mancare,intra in alcatuirea sosurilor,a mustarului,in compozitia mai multor amestecuri de condimente(de ex.curry,condimentele pentru chiftele,condimente pentru carnea de oaie si miel).

- Produs utilizat ca materie prima în industria alimentară.

Utilizarea Pudrei Galbene de Mustar - Pudra de mustar se foloseste in diferite domenii ale industriei alimentare : in industria preparatelor din carne, in industria sosurilor si marinatelor, in restaurante si catering, in industria conservelor, in industria farmaceutica , etc.
- Dozaj pentru Mustar : 
conform tehnicilor standard.

- Perioada de valabilitate pentru Mustar: 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos

- Condiții de depozitare : cameră uscată, întunecată; nu mai mult de 25°C; umiditate relativă până la 80%

- Etichetare : numelui produsului, numărului lotului, țării de origine, greutății nete, datei de producție, perioadei de expirare

- Atentionari speciale : Produsul este alergen. Semintele de Mustar sunt contraindicate persoanelor care sufera de boli de rinichi si tuberculoza.

 Origine : India

 

 

 1. Despre mustar 

 Există peste 40 de soiuri diferite de plante de muștar, dar trei sunt cele mai populare pentru uzul culinar : semințele de muștar negru, maro și galben, care se folosesc de obicei în rețete și din care se fabrica muștarul. Toate cele trei soiuri se găsesc  in  toate părțile lumii.
Mustarul este printre cele mai folosite condimente si nu este de mirare, deoarece muștarul funcționează bine cu toate tipurile de carne, carne de porc, de păsăre, miel și fructe de mare. Cel mai cunoscut este muștarul preparat galben standard, dar există alte soiuri minunate de semințe și de muștar.

2. Ce este mustarul ?

 Mustarul este o planta anuala incadrata in acelasi gen botanic cu varza si napii. Toate părțile plantei de muștar sunt comestibile, inclusiv semințele, frunzele și florile.

Mustarul negru, Brassica nigrais este planta care produce semințe de muștar negru. Este originar din Africa de Nord și din anumite părți din Europa și Asia. Semințele de muștar negru sunt încă foarte populare în Orientul Mijlociu și în Asia Mică de unde au originea. Semințele negre sunt mai mici decat semintele galbene e mustar.

Pot fi măcinate, folosite sub forma de pulbere sau adaugate într-un amestec de condimente, sau pot fi folosite întregi. Pentru a se elibera cat mai multa aroma in timpul gatitului, adesea sunt adăugate in uleiul fierbinte.

Semințele de muștar brun provin din planta Brassica juncea. Se mai numește adesea muștar chinezesc, muștar indian sau muștar oriental. Există diferite soiuri de semințe de muștar maro, de la cele cu aspect de semințe maro închis până la altele care sunt de culoare galben închis.

Muștarul galben sau alb provine din semințele plantei de muștar alb, Sinapis alba, incadrata tot în familia Brassicaceae. Planta de muștar alb are semințe de culoare cafenie ușoare, care sunt puțin mai mari decât semințele de muștar maro. Acestea se folosesc pentru producerea muștarul galben strălucitor prin adăugarea de turmeric.

 

3. Originea mustarului 

- Semințele de muștar negre au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către romani și se crede că sunt tipul de semințe de muștar menționate în Biblie. Semințele de muștar negru sunt, de asemenea, probabil cele care au dat numele de muștar. În Franța medievală, au fost amestecate cu suc de struguri nefermentat (must) și numite mout-ardent (must ardent), care s-a transformat în moutarde în franceză și muștar în engleză.


- Muștar brun are originea în Himalaya și a înlocuit practic muștarul negru în bucătăriile americane și britanice, în special în restaurantele chineze din America de Nord.

 - Planta de muștar alb are originea în zona mediteraneană și poate fi cultivată în climat mai rece, precum și în climat mai calde, ceea ce poate fi un factor important în cresterea popularitatii sale.

 

4. Diferentele de gust ale diferitelor tipuri de mustar

 - Semințele de muștar negru sunt cele mai înțepătoare, mai iuti  dintre cele trei, dar sunt și cele mai puțin întâlnite.

 - Semințele de muștar maro sunt mai puțin picante decât cele negre și mai picante decât semințele de muștar alb, așa cum se poate observa în majoritatea tipurilor de condimente de muștar maro.

- Semințele de muștar alb sunt mai blânde decât semințele de muștar maro sau negru, dar conțin totuși o serie de arome înțepătoare, în special sinalbin. Iuteala lor rămâne mai ales pe limbă, mai degrabă decât să se simta la nivelul mucoasei nazale, așa cum se întâmplă cu semințele maro și negru. Iuteala resimtita  are, de asemenea, o durată mai scurtă de viață decât la celelalte soiuri.

 

5. Cum se folosesc semintele de mustar la gatit ?

- Semințele de muștar negru sunt un ingredient obișnuit în gătitul indian. Adesea sunt păstrate întregi și prăjite înainte de a adăuga într-un vas sau inclusiv într-un amestec de mâncare împreună cu alte ingrediente aromatice.

- Semințele de muștar alb pot fi prăjite pentru a fi adăugate în bucate sau folosite pentru muraturi. Semințele de muștar pot fi măcinate pentru a face de muștar de casă.


Cel mai obișnuit mod de a încorpora semințele de muștar într-o rețetă este atunci când folositi muștar.

Cu toate acestea, există unele feluri de mâncare, în special în bucătăria indiană, care folosesc semințele de muștar negru pentru condiment și textură. Semințele se amestecă în ulei până când pocnesc și se gătesc împreună cu celelalte ingrediente. Semințele de muștar maro și alb nu sunt făcute numai pentru muștar, ci sunt încorporate și în amestecurile de condimentele pentru murături.

- Semințele de muștar maro sunt utilizate în Europa pentru a produce muștar Dijon și alte tipuri speciale de mustar, iar muștarul de masă obișnuit în Rusia este obținut din semințe de muștar maro. În țările asiatice, semințele de muștar maro sunt utilizate pentru a produce amestecuri de condimente și ulei de muștar. Acest ulei de muștar poate conține acid erucic toxic, deci nu este deseori folosit. Semințele de muștar alb sunt măcinate pentru a face condimentul galben pentru muștar.

- In magazine, cele mai raspandite tipuri de mustar sunt semințele de muștar galben. Acestea sunt, de asemenea, semințele de muștar ce se gasesc în amestecurile comune de mirodenii. Semințele de muștar maro pot fi găsite la magazinele specializate de condimente, in magazinele online sau în magazinele specializate din Asia. Semințele de muștar negru pot fi găsite adesea la magazinele de specialitate indiene

 

6.Depozitarea semintelor de mustar 

 Semințele de muștar se păstrează până la un an dacă sunt păstrate într-un recipient etanș la aer într-un loc întunecat și uscat.

 

7. Beneficiile semințelor de muștar

 Întrucât planta de muștar este din aceeași familie ca varza, varza de Bruxelles și broccoli, semințele de muștar contin în mod natural minerale și sunt bogate în calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Medicina tradițională a folosit semințe de muștar pentru ameliorarea simptomelor de răceală, ajută la digestie, reduce durerile și durerile și diminuează problemele respiratorii.

Ambalare :
Punga 5 Kg
Metale grele
Cadmiu:
nu mai mult de 2 mcg/kg
Plumb:
Maxim 2 mg/kg
Contaminanti
Contaminare organica:
maximabsenta%
Contaminare minerala:
maxim0.02%
.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare