Mustar Pudra (Sac 25 kg)

 Condiment natural utilizat in industria alimentara, obtinut prin macinarea boabelor galbene de mustar.Pudra fina,galbuie,fara impuritati,cu gust si aroma specifica mustarului. Mustarul pudra se utilizeaza in prepararea diferitelor feluri de mancare,intra in alcatuirea sosurilor,a mustarului,in compozitia mai multor amestecuri de condimente(de ex.curry,condimentele pentru chiftele,condimente pentru carnea de oaie si miel).

- Produs utilizat ca materie prima în industria alimentară.

Utilizarea Pudrei Galbene de Mustar - Pudra de mustar se foloseste in diferite domenii ale industriei alimentare : in industria preparatelor din carne, in industria sosurilor si marinatelor, in restaurante si catering, in industria conservelor, in industria farmaceutica , etc.
- Dozaj pentru Mustar : 
conform tehnicilor standard.

- Perioada de valabilitate pentru Mustar: 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos

- Condiții de depozitare : cameră uscată, întunecată; nu mai mult de 25°C; umiditate relativă până la 80%

- Etichetare : numelui produsului, numărului lotului, țării de origine, greutății nete, datei de producție, perioadei de expirare

- Atentionari speciale : Produsul este alergen. Semintele de Mustar sunt contraindicate persoanelor care sufera de boli de rinichi si tuberculoza.

 Origine : India

 

 

 1. Despre mustar 

 Există peste 40 de soiuri diferite de plante de muștar, dar trei sunt cele mai populare pentru uzul culinar : semințele de muștar negru, maro și galben, care se folosesc de obicei în rețete și din care se fabrica muștarul. Toate cele trei soiuri se găsesc  in  toate părțile lumii.
Mustarul este printre cele mai folosite condimente si nu este de mirare, deoarece muștarul funcționează bine cu toate tipurile de carne, carne de porc, de păsăre, miel și fructe de mare. Cel mai cunoscut este muștarul preparat galben standard, dar există alte soiuri minunate de semințe și de muștar.

2. Ce este mustarul ?

 Mustarul este o planta anuala incadrata in acelasi gen botanic cu varza si napii. Toate părțile plantei de muștar sunt comestibile, inclusiv semințele, frunzele și florile.

Mustarul negru, Brassica nigrais este planta care produce semințe de muștar negru. Este originar din Africa de Nord și din anumite părți din Europa și Asia. Semințele de muștar negru sunt încă foarte populare în Orientul Mijlociu și în Asia Mică de unde au originea. Semințele negre sunt mai mici decat semintele galbene e mustar.

Pot fi măcinate, folosite sub forma de pulbere sau adaugate într-un amestec de condimente, sau pot fi folosite întregi. Pentru a se elibera cat mai multa aroma in timpul gatitului, adesea sunt adăugate in uleiul fierbinte.

Semințele de muștar brun provin din planta Brassica juncea. Se mai numește adesea muștar chinezesc, muștar indian sau muștar oriental. Există diferite soiuri de semințe de muștar maro, de la cele cu aspect de semințe maro închis până la altele care sunt de culoare galben închis.

Muștarul galben sau alb provine din semințele plantei de muștar alb, Sinapis alba, incadrata tot în familia Brassicaceae. Planta de muștar alb are semințe de culoare cafenie ușoare, care sunt puțin mai mari decât semințele de muștar maro. Acestea se folosesc pentru producerea muștarul galben strălucitor prin adăugarea de turmeric.

 

3. Originea mustarului 

- Semințele de muștar negre au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către romani și se crede că sunt tipul de semințe de muștar menționate în Biblie. Semințele de muștar negru sunt, de asemenea, probabil cele care au dat numele de muștar. În Franța medievală, au fost amestecate cu suc de struguri nefermentat (must) și numite mout-ardent (must ardent), care s-a transformat în moutarde în franceză și muștar în engleză.


- Muștar brun are originea în Himalaya și a înlocuit practic muștarul negru în bucătăriile americane și britanice, în special în restaurantele chineze din America de Nord.

 - Planta de muștar alb are originea în zona mediteraneană și poate fi cultivată în climat mai rece, precum și în climat mai calde, ceea ce poate fi un factor important în cresterea popularitatii sale.

 

4. Diferentele de gust ale diferitelor tipuri de mustar

 - Semințele de muștar negru sunt cele mai înțepătoare, mai iuti  dintre cele trei, dar sunt și cele mai puțin întâlnite.

 - Semințele de muștar maro sunt mai puțin picante decât cele negre și mai picante decât semințele de muștar alb, așa cum se poate observa în majoritatea tipurilor de condimente de muștar maro.

- Semințele de muștar alb sunt mai blânde decât semințele de muștar maro sau negru, dar conțin totuși o serie de arome înțepătoare, în special sinalbin. Iuteala lor rămâne mai ales pe limbă, mai degrabă decât să se simta la nivelul mucoasei nazale, așa cum se întâmplă cu semințele maro și negru. Iuteala resimtita  are, de asemenea, o durată mai scurtă de viață decât la celelalte soiuri.

 

5. Cum se folosesc semintele de mustar la gatit ?

- Semințele de muștar negru sunt un ingredient obișnuit în gătitul indian. Adesea sunt păstrate întregi și prăjite înainte de a adăuga într-un vas sau inclusiv într-un amestec de mâncare împreună cu alte ingrediente aromatice.

- Semințele de muștar alb pot fi prăjite pentru a fi adăugate în bucate sau folosite pentru muraturi. Semințele de muștar pot fi măcinate pentru a face de muștar de casă.


Cel mai obișnuit mod de a încorpora semințele de muștar într-o rețetă este atunci când folositi muștar.

Cu toate acestea, există unele feluri de mâncare, în special în bucătăria indiană, care folosesc semințele de muștar negru pentru condiment și textură. Semințele se amestecă în ulei până când pocnesc și se gătesc împreună cu celelalte ingrediente. Semințele de muștar maro și alb nu sunt făcute numai pentru muștar, ci sunt încorporate și în amestecurile de condimentele pentru murături.

- Semințele de muștar maro sunt utilizate în Europa pentru a produce muștar Dijon și alte tipuri speciale de mustar, iar muștarul de masă obișnuit în Rusia este obținut din semințe de muștar maro. În țările asiatice, semințele de muștar maro sunt utilizate pentru a produce amestecuri de condimente și ulei de muștar. Acest ulei de muștar poate conține acid erucic toxic, deci nu este deseori folosit. Semințele de muștar alb sunt măcinate pentru a face condimentul galben pentru muștar.

- In magazine, cele mai raspandite tipuri de mustar sunt semințele de muștar galben. Acestea sunt, de asemenea, semințele de muștar ce se gasesc în amestecurile comune de mirodenii. Semințele de muștar maro pot fi găsite la magazinele specializate de condimente, in magazinele online sau în magazinele specializate din Asia. Semințele de muștar negru pot fi găsite adesea la magazinele de specialitate indiene

 

6.Depozitarea semintelor de mustar 

 Semințele de muștar se păstrează până la un an dacă sunt păstrate într-un recipient etanș la aer într-un loc întunecat și uscat.

 

7. Beneficiile semințelor de muștar

 Întrucât planta de muștar este din aceeași familie ca varza, varza de Bruxelles și broccoli, semințele de muștar contin în mod natural minerale și sunt bogate în calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Medicina tradițională a folosit semințe de muștar pentru ameliorarea simptomelor de răceală, ajută la digestie, reduce durerile și durerile și diminuează problemele respiratorii.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359773
Ambalare :
25 Kg
Stare:
Pulbere
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10843
379,00 RON
15,16 RON  per 1.00 kg
/ Sac
in stoc
Pretul in puncte: 758 point
Puncte premiu: 19 points

Cantitatea minima pentru "Mustar Pudra (Sac 25 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Mustar Galben Seminte 1kg, origine UE
Boabe mustar, Seminte mustar, Seminte galbene, Boabe galbene
GTINEAN 0745114359773
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat