Atentie Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. DA
+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Oregano Blend (Punga 0,3 kg)

10872
7,50 RON
25,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 15 points
+

Cantitatea minima pentru "Oregano Blend (Punga 0,3 kg)" este 1.

Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Amestec de frunze deshidratate de oregano, frunze de maslin si mirt. Amestecul este de culoare verde oliv cu miros puternic și aromatic.

Este utilizat in industria alimentara, in mod special in gastronomie unde intra in componenta unor amestecuri speciale de plante aromate si condimente.

- Caracteristici fizice și chimice :                    
- Conținut de umiditate : nu mai mare de 10,0% (ISO 939: 1980)
- Cenușă totală : nu mai mult de 10% (ISO 928: 1997 )
- Cenușă insolubila : nu mai mult de 2,5% (ISO 930: 1997)
- Materie straina , parti de plante : de cel mult 3,0% (ISO 7925: 1997) 
- Conținut de ulei volatil : de cel puțin 1,5 ml / 100 g (ISO 6571: 2008 ) 

Metalele grele
- Plumb (Pb) : nu mai mult de 3,0 mg/kg (Produsul respectă Regulamentul nr.1881/2006 al Comisiei Europene)
- Cadmiu (Cd) : nu mai mult de 2,0 mg / kg (Produsul respectă Regulamentul nr. 1881/2006 al CE)
- PAH: benzopiren : nu mai mult de 10 μg / kg (Produsul respectă Regulamentul CE nr.2015 / 1933)
- Suma benzopirinei, crizinei, benzantracenului și benzofluoranthenei : nu depășește 50 μg / kg . Oregano
 respectă Regulamentul CE nr.2015/1933)

- Infestație : Fără insecte moarte, fragmente de insecte sau contaminare cu rozătoare
- Reziduurile de pesticide : Limitele respectă legislația UE nr. 396/2005 și cele mai recente reglementări
- Declarația OMG :  
Oregano nu conține și nu se face din organisme modificate genetic (OMG) în conformitate cu Regulamentul (CE) 1829/2003,1830/2003
- Conținutul de alergeni : Produsul nu conține alergeni în conformitate cu Directiva 2007/68 / CE
- Tratare cu radiatii ionizante : nu este tratat cu radiații ionizante în conformitate cu Directiva 1999/3 / CE
 

Parametri microbiologici :                             
- Număr total de germeni, cfu/g :106 max (ISO 4833-1: 2013)
- Salmonella : absentă în 25 g (ISO 6579: 2002) : absent în 25 g
- Drojdii și mucegaiuri cfu/g : 105 max (ISO 7954: 1987 )
- E. coli/1g :102 max  (ISO 9377: 1885)
 
Valoare nutritivă în 100 g de produs :

- Conținutul de energie :1281kJ / 306kcal
- Carbohidrați totali : 69 g
- Zahăr : 4,1 g
- Fibre alimentare : 43 g
- Proteină :17 g
- Grăsime : 4,3 g
- Sodiu : 25,0 mg

- Perioada de valabilitate : 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos
- Condiții de depozitare : in cameră uscată, întunecată; nu mai mult de 25°C; umiditate relativă până la 80%
- Etichetarea - numele produsului, numărului lotului, țării de origine, greutății nete, data de producție, perioada de expirare .

Origine :Turcia 

 

Oregano, (Origanum vulgare), numit și origanum, plantă aromatică perenă din familia mentelor (Lamiaceae) cunoscută pentru frunzele sale aromate și vârfurile înflorite. Oregano este originar din dealurile țărilor mediteraneene și din vestul Asiei și s-a naturalizat în părți din Mexic și Statele Unite. Planta a fost mult timp un ingredient esențial al gătitului mediteranean și este folosită pe scară largă pentru a condimenta multe alimente. Soiurile culinare, au o aromă puternică. Soiurile ornamentale sunt de obicei mai blande ca aromă și nu sunt potrivite pentru gătit.

Oregano este cultivat, de obicei, ca un mic arbust veșnic verde într-o climă blândă. Frunzele sale ovale compacte sunt dispuse opus și sunt acoperite cu tricomi glandulari (peri de plante). Tulpinile tinere sunt de obicei pătrate și păroase și devin lemnoase odată cu înaintarea în vârstă. Florile sunt mici și purtate în ciorchini; au o culoare de la alb la roz sau purpuriu pal. Toate soiurile conțin ulei esențial, ale cărui componente principale sunt timolul și carvacrolul.

Oregano este o sursă bună de fier, mangan, vitamina K, fibre și calciu. De asemenea, conține acizi grași omega-3 Cei doi compuși principali din uleiurile esențiale obținute din oregano (timolul și carvacrolul), sunt principalele substanțe chimice naturale care conferă pentru oregano profilul său specific de aromă. Compușii au proprietăți puternice anti-bacteriene și anti-fungice. Fitonutrienții din oregano conferă plantei de patru ori mai multă putere antioxidantă decât afinele. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, oregano este adesea preparat ca ceai sau uleiurile esențiale sunt extrase din frunze pentru utilizare în suplimente, infuzoare și unele produse cosmetice.

Oregano este o plantă tradițională mediteraneană și joacă un rol proeminent în bucătăria grecească și italiană. Combinati oregano proaspăt și uscat cu măsline, brânzeturi din lapte de oaie, roșii, carne de porc, miel, cartofi, paste și orez. Este o planta ideala pentru tocanele de carne și poate completa sosurile cu ulei de măsline pentru peștele la grătar și la cuptor. 

 Pentru vechii romani și greci, Oregano era văzut ca un simbol al fericirii și bucuriei. Cununile de crenguțe de oregano erau purtate ca si coroane de către miri în ziua nunții; se credea că planta aduce binecuvântări de fericire cuplului. În alte remedii populare din Europa până în Australia, oregano a fost folosit ca remediu pentru boli, probleme digestive, detoxifiere și menținerea sănătății inimii.

Oregano este originar din Marea Mediterană și din regiunea care se întinde spre est spre Asia. Numele botanic Origanum vulgare provine din grecescul oros pentru „munte” și ganos pentru „bucurie”, numit după obiceiul său favorit de creștere - pantele calde și uscate ale Greciei. Oregano a fost cultivat în Franța încă din Evul Mediu și este o componentă majoră a bucătăriei mediteraneene. 

 

Retete: Salata Greceasca

Salata greceasca traditionala, este o salata de vara compusa din rosii, branza feta, castraveti, ceapa, ardei si masline. 

Ingrediente :
- 500 g rosii dulci si zemoase
- 200 g branza
- 200 g castraveti
- 100 g ardei 
- 50 g ceapa rosie
- 100 g masline
- 50 ml ulei de masline extravirgin putina sare
- o lingurita oregano blend uscat
- sare si piper dupa gust

Ambalare :
Punga 300g
.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu