Oregano Blend (Punga 5 kg)

Frunzele uscate de Origanum vulgare L., de culoare deschisă, verde cenușiu și cu miros puternic și aromatic.

Amestecul de oregano contine frunze de măslin, mirt și frunze uscate de oregano.

 Este utilizat in industria alimentara, in mod special in gastronomie unde intra in componenta unor amestecuri speciale de plante aromate si condimente.

- Caracteristici fizice și chimice :                    
- Conținut de umiditate : nu mai mare de 10,0% (ISO 939: 1980)
- Cenușă totală : nu mai mult de 10% (ISO 928: 1997 )
- Cenușă insolubila : nu mai mult de 2,5% (ISO 930: 1997)
- Materie straina , parti de plante : de cel mult 3,0% (ISO 7925: 1997) 
- Conținut de ulei volatil : de cel puțin 1,5 ml / 100 g (ISO 6571: 2008 ) 

Metalele grele
- Plumb (Pb) : nu mai mult de 3,0 mg/kg (Produsul respectă Regulamentul nr.1881/2006 al Comisiei Europene)
- Cadmiu (Cd) : nu mai mult de 2,0 mg / kg (Produsul respectă Regulamentul nr. 1881/2006 al CE)
- PAH: benzopiren : nu mai mult de 10 μg / kg (Produsul respectă Regulamentul CE nr.2015 / 1933)
- Suma benzopirinei, crizinei, benzantracenului și benzofluoranthenei : nu depășește 50 μg / kg . Oregano
 respectă Regulamentul CE nr.2015/1933)

- Infestație : Fără insecte moarte, fragmente de insecte sau contaminare cu rozătoare
- Reziduurile de pesticide : Limitele respectă legislația UE nr. 396/2005 și cele mai recente reglementări
- Declarația OMG :  
Oregano nu conține și nu se face din organisme modificate genetic (OMG) în conformitate cu Regulamentul (CE) 1829/2003,1830/2003
- Conținutul de alergeni : Produsul nu conține alergeni în conformitate cu Directiva 2007/68 / CE
- Tratare cu radiatii ionizante : nu este tratat cu radiații ionizante în conformitate cu Directiva 1999/3 / CE
 

Parametri microbiologici :                             
- Număr total de germeni, cfu/g :106 max (ISO 4833-1: 2013)
- Salmonella : absentă în 25 g (ISO 6579: 2002) : absent în 25 g
- Drojdii și mucegaiuri cfu/g : 105 max (ISO 7954: 1987 )
- E. coli/1g :102 max  (ISO 9377: 1885)
 
Valoare nutritivă în 100 g de produs :

- Conținutul de energie :1281kJ / 306kcal
- Carbohidrați totali : 69 g
- Zahăr : 4,1 g
- Fibre alimentare : 43 g
- Proteină :17 g
- Grăsime : 4,3 g
- Saturație : 1,6 g
- Sodiu : 25,0 mg

- Perioada de valabilitate : 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos
- Condiții de depozitare : in cameră uscată, întunecată; nu mai mult de 25°C; umiditate relativă până la 80%
- Etichetarea - numele produsului, numărului lotului, țării de origine, greutății nete, data de producție, perioada de expirare .

Origine :Turcia 

 

Oregano, (Origanum vulgare), numit și origanum, plantă aromatică perenă din familia mentelor (Lamiaceae) cunoscută pentru frunzele sale aromate și vârfurile înflorite. Oregano este originar din dealurile țărilor mediteraneene și din vestul Asiei și s-a naturalizat în părți din Mexic și Statele Unite. Planta a fost mult timp un ingredient esențial al gătitului mediteranean și este folosită pe scară largă pentru a condimenta multe alimente. Soiurile culinare, au o aromă puternică. Soiurile ornamentale sunt de obicei mai blande ca aromă și nu sunt potrivite pentru gătit.

Oregano este cultivat, de obicei, ca un mic arbust veșnic verde într-o climă blândă. Frunzele sale ovale compacte sunt dispuse opus și sunt acoperite cu tricomi glandulari (peri de plante). Tulpinile tinere sunt de obicei pătrate și păroase și devin lemnoase odată cu înaintarea în vârstă. Florile sunt mici și purtate în ciorchini; au o culoare de la alb la roz sau purpuriu pal. Toate soiurile conțin ulei esențial, ale cărui componente principale sunt timolul și carvacrolul.

Oregano este o sursă bună de fier, mangan, vitamina K, fibre și calciu. De asemenea, conține acizi grași omega-3 Cei doi compuși principali din uleiurile esențiale obținute din oregano (timolul și carvacrolul), sunt principalele substanțe chimice naturale care conferă pentru oregano profilul său specific de aromă. Compușii au proprietăți puternice anti-bacteriene și anti-fungice. Fitonutrienții din oregano conferă plantei de patru ori mai multă putere antioxidantă decât afinele. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, oregano este adesea preparat ca ceai sau uleiurile esențiale sunt extrase din frunze pentru utilizare în suplimente, infuzoare și unele produse cosmetice.

Oregano este o plantă tradițională mediteraneană și joacă un rol proeminent în bucătăria grecească și italiană. Combinati oregano proaspăt și uscat cu măsline, brânzeturi din lapte de oaie, roșii, carne de porc, miel, cartofi, paste și orez. Este o planta ideala pentru tocanele de carne și poate completa sosurile cu ulei de măsline pentru peștele la grătar și la cuptor. 

 Pentru vechii romani și greci, Oregano era văzut ca un simbol al fericirii și bucuriei. Cununile de crenguțe de oregano erau purtate ca si coroane de către miri în ziua nunții; se credea că planta aduce binecuvântări de fericire cuplului. În alte remedii populare din Europa până în Australia, oregano a fost folosit ca remediu pentru boli, probleme digestive, detoxifiere și menținerea sănătății inimii.

Oregano este originar din Marea Mediterană și din regiunea care se întinde spre est spre Asia. Numele botanic Origanum vulgare provine din grecescul oros pentru „munte” și ganos pentru „bucurie”, numit după obiceiul său favorit de creștere - pantele calde și uscate ale Greciei. Oregano a fost cultivat în Franța încă din Evul Mediu și este o componentă majoră a bucătăriei mediteraneene. 

 

Reteta: Coaste condimentate

Ingrediente:

- 3 coaste 
- 2 linguri oregano blend
- 1/2  de ceapă tocată mărunt
- 5 căței de usturoi tocati mărunt, sau 2 linguri usturoi granule
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 1 lingură miere lichidă
- 1 lamaie stoarsa
- 2 lingurițe de coajă de lămâie 
- 1 linguriță sare 
- 1 linguriță de piper proaspăt măcinat

Preparare:

Îndepărtați membrana/pielita de pe coaste folosind un cuțit ascuțit. Tăiați coastele in marimile dorite.
Combinați toate ingrediente într-un castron și amestecați-le bine.
Așezați coastele și marinata într-o pungă mare cu fermoar, agitați și dați la frigider timp de 4-8 ore rotind ocazionalde pe o parte pe alta, pentru a vă asigura că toate părțile coastelor sunt condimentate.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați tava cu o foaie de copt. Pulverizați cu ulei și așezați coastele, lăsând un spațiu între fiecare coastă.
Coaceți la 200 de grade timp de 50 de minute până când coastele au o crusta frumoasă. Trebuie intoarse o singura data pentru a fi rumenite pe ambele parti.

Se servesc cu un sos barbeque.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare :
5 Kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10871
96,49 RON
19,30 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 193 point
Puncte premiu: 5 points

Cantitatea minima pentru "Oregano Blend (Punga 5 kg)" este 1.

  • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse