+40-722-15-62-62 Luni-Vineri intre 10-16 +40-722-15-50-50

Pasta de Zahar Galeata 1,0 kg - Alba

1 recenzie Scrie un comentariu
10888
25,00 RON / Galeata
in stoc
Pretul in puncte: 50 point
Puncte premiu: 1 point
+
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
  • Vizualizați toate variantele ca listă

 

PASTA DE ZAHAR ALBA:

 

DESCRIERE:

  • Pasta de zahar pentru acoperire si modelarea diferitelor figurine si
  • ornamente
  • Ingrediente: Zahar, sirop de glucoza, grasime vegetala complet hidrogenata, apa, umectant( glicerol), amidon modificat, agent de ingrosare, agent de conservare( sorbat de potasiu), regulator de aciditate( acid citric), aroma de vanilie, colorant
  • Mod de ambalare: Galeata de plastic cu capac, cantitate de un kilogram
  • Depozitare: Ambalajul se pastreaza inchis intr-un loc racoros si uscat cu temperaturi sub 25 grade
  • Valabilitate: Pastrata in conditiile mai sus mentionate are 2 ani valabilitate de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj
  • Origine: Turcia

 

VALORI NUTRITIONALE PENTRU 100 GRAME DE PRODUS:

  • Calorii- 425 kcal/1779 kj
  • Grasimi- 42 grame
  • Carbohidrati- 82,4
  • Proteine- 0,1 grame
  • Sare- 0,048 grame

 

USTENSILE NECESARE IN MANIPULAREA PASTEI DE ZAHAR:

 

 

MOD DE UTILIZARE:

  • Blatul de lucru trebuie pudrat cu amidon si zahar pudra. Nu se recomanda folosirea zaharului din comert, deoarece este granulat, si schimba consistenta pastei, care este fabricata dintr-o pudra de zahar foarte fina.
  • Pasta de zahar se framanta pana ajunge la consistenta potrivita. Se intinde cu o rola sau un sucitor.
  • Pentru acoperirea torturilor se intinde la grosimea de aproximativ 2.5 cm
  • Pasta de zahar se poate colora prin adaugarea de colorant alimentar, recomandat este colorantul gel
  • Pasta de zahar se poate personaliza prin adaugarea de arome.
  • In cazul acoperirii torturilor cu pasta de zahar este necesar ca tortul sa fie imbracat in crema de unt sau gem in strat subtire pentru ca pasta de zahar sa se lipeasca de tort si sa nu se intareasca prea tare. Blaturile trebuie sa nu fie prea insiropate deoarece in contact cu apa pasta de zahar se topeste.
  • Cand afara este foarte cald sau nivelul de umezeala este foarte mare este recomandat sa se foloseasca amidon, pentru a se evita lipirea pastei de zahar de ustensile si plansa de lucru.
  • Pasta de zahar se lipeste cu lipici comestibil
  • Excesul de amidon sau zahar pudra se indeparteaza de pe suprafata pastei de zahar cu ajutorul unei pensule

 

CUM REPARAM PASTA DE ZAHAR CAND DEVINE USCATA SI SE CRAPA?

Daca pasta de zahar a ramas prea mult timp pe blatul de lucru, s-a uscat si formeaza o crusta pe stratul superior si la intindere va capata aspectul “pielii de elefant” sau crapa nu trebuie aruncata , exista rezolvare pentru aceste probleme in doar cativa pasi:

  • Se face un sirop gros dintr-o lingura de zahar si o lingura de apa
  • Se uda usor mainile cu acest sirop si se incepe framantarea pastei de zahar pana va deveni din nou elastica si se va putea lucra

 

CUM ACOPERIM UN TORT CU PASTA DE ZAHAR?

  • Se framanta pasta de zahar pana devine foarte elastica
  • Se pudreaza suprafata de lucru cu zahar pudra cenut foarte fin sau amidon alimentar
  • Se pudreaza cu zahar pudra sucitorul
  • Se incepe intinderea pastei de zahar din interior spre exterior, se va misca in stanga si in dreapta pasta de zahar pentru a evita lipirea de suprafata de lucru
  • Se intinde pana ajunge la o grosime de aproximativ 5mm
  • Se pudreaza cu zahar si partea superioara a foii de pasta de zahar si se ruleaza pe sucitor
  • Tortul trebuie sa fie pregatit din timp, sa fie imbracat intr-un strat de crema de unt. Crema de unt trebuie sa fie foarte bine nivelata, sa acopere toate imperfectiunile, sa acopere orice urma de crema. Tortul trebuie sa stea la frigider cateva ore inainte de a se imbraca in pasta de zahar.
  • Foaia de pasta de zahar trebuie sa fie mai mare ca tortul.
  • Derulam pasta de pe sucitor pe tort. Se incepe nivelarea pastei de pe lateral, avand grija sa nu se formeze cute. Pentru nivelare se va folosi paleta de nivelare. Pentru a plia pasta de zahar in forma dorita aceasta trebuie sa fie foarte elastica
  • Dupa ce se intinde foarte bine pe toate lateralele se va taia surplusul, cat mai aproape de baza tortului, cu ajutorul unui cutit de modelare tip cater

 

CUM REALIZAM FIGURINE SI DECUPAJE DIN PASTA DE ZAHAR?

 La petrecerile aniversare, la Craciun sau la petrecerie tematice sigur va doriti sa impresionati cu un tort delicios preparat in casa, dar, sigur va doriti ca si aspectul sa produca admiratie. Este posibil asta in confortul bucatariei noastre, cu investitie minima? Da, este! Avem nevoie de pasta de zahar( alba sau colorata), mulaje pentru pasta de zahar, decupatoare pentru pasta de zahar, ustensile pentru finisare, lipici alimentar, luciu alimentar. Astfel, decorarea unui tort se poate transforma din stres intr-o actvitate placuta, care se poate transforma si intr-o activitate de familie daca implicam si copiii.

Cand folosim decupatoare si mulaje trebuie sa avem grija ca acestea sa fie bine pudrate cu amidon in interior( pentru a evita lipirea pastei de zahar), iar surplusul de amidon trebuie inlaturat  cu o pensula din toate cavitatile mulajului si decupatorului.

Pentru situatia in care folosim mulaje pasta trebuie sa fie foarte bine framantata, moale si elastica. Pasta de zahar se modeleaza sub forma unor bilute, care se for presa in forma aleasa, avand grija ca pasta de zahar sa fie uniform distribuita in toate cavitatile formei pentru ca figurina aleasa  sa iasa cu marginile perfecte. Surplusul se va inlatura cu degetul mare, nu se va folosi cutit. Dupa inlaturarea surplusului se va trece la nivelarea suprafetei, de preferat cu o ustensila cu bila pentru modelare. La extragerea figurinei din matrita se va proceda cu mare grija si atentie. Se intoarce matrita cu fata( partea cu pasta) in jos, se va impinge usor cu degetul si se va trage  in sus de matrita, care este flexibila.

Pentru situatia in care folosim decupatoare vom framanta foarte bine pasta de zahar si vom intinde o foaie  de grosime 2.5-3 cm. Vom pudra cu amidon partea de deasupra  a foii de zahar, iar surplusul il vom inlatura cu pensula. Din aceasta foaie decupam cu grija modelele dorite.

Toate figurinele si formele se lipesc pe tort sau alte deserturi cu lipici alimentar. Pentru o finisare profesionista vom unge cu luciu figurinele.

Cu putina imaginatie si indemanare putem modela figurine personaje, folosind paste de zahar de diverse culori si ustensile de modelaj.

Mod de utilizare : Pasta de zahăr se frământă până ajunge la consistența potrivită. Se întinde cu rola/sucitor și se folosește pentru acoperirea prăjiturilor, fabricarea trandafirilor și a figurinelor pentru decorarea prăjiturilor. Este diversificat/variat datorita colorantului bun adăugat.

Culoarea pastei de zahar poate fi intensificata prin adaugarea de colorant alimentar. Puteti sa o personalizati prin adaugarea de arome.

Ingrediente: zahar, sirop de glucoza, grasime vegetala complet hidrogenata, apa, umectant (glicerol), amidon modificat, agent de ingrosare, agent de conservare (sorbat de potasiu), regulator de aciditate (acid citric), aroma de vanilie, colorant.

Depozitare: Păstrați ambalajul închis într-un loc răcoros cu temperaturi sub 25 grade C și în locuri uscate.

Valori nutritionale pentru 100 gr de produs:

- Calorii: 425 kcal / 1779kj

- Grasimi: 4.8 gr

- Carbohidrati: 82.4 gr

-Proteine: 0.1 gr

-Sare: 0.048 gr

Valabilitate: Pastrata in conditiile mai sus mentionate, pasta de zahar Meister are ca termen de valabilitate 2 ani de la data fabricatiei. (vezi inscriprionat pe capac).

Origine: Turcia

A nu se lasa la indemana copiilor.

 

Ambalare :
Galeata 1 kg
Culoare:
Alb
.

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Cel mai pozitiv
Mariana
24/10/2021
Achizitie Verificata
Pasta modelaj
Avantaje
Se modelează usor, nu crapă, culori plăcute, aroma fină
Dezavantaje
Nu are
Comentarii
Pasta de zahăr este extrem de buna pentru decorațiuni și figurine. Pentru tortul aniversar al nepotelului meu am făcut niște ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Mariana
Mariana
Achizitie Verificata
24/10/2021
Pasta modelaj
Avantaje
Se modelează usor, nu crapă, culori plăcute, aroma fină
Dezavantaje
Nu are
Comentarii
Pasta de zahăr este extrem de buna pentru decorațiuni și figurine. Pentru tortul aniversar al nepotelului meu am făcut niște ...
A fost utilă această recenzie?
3 5
Scrie un comentariu
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare