Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentruutilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Pectigel cu Fructoza ( Punga 1.0 kg )

Salvati 10%
0745760602193
Ingrediente pentru Gem, Dulceata sau Siropuri din fructe
61,00 RON
54,90 RON
54,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discount: 6,10 RON
in stoc
Pretul in puncte: 110 points
Puncte premiu: 3 points
+

Cantitatea minima pentru "Pectigel cu Fructoza ( Punga 1.0 kg )" este 1.

Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...

Pectina este un agent de ingrosare, gelifiant folosit in industria gemurilor, dulceturilor, in industria de cofetarie si inghetata.

Doza de utilizare : 2-6 %

Utilizare Pectigel cu fructoza : 

 Fructele se spala, se taie marunt sau se maruntesc in robotul de bucatarie. Puteti folosi o parte fructe maruntite sau transformate in piure si restul de fructe sa le pastrati bucati mai mari.

 Se amestecă pectigelul cu cateva linguri de zahar și se toarnă preparatul peste fructe, cu o amestecare eficientă pentru a obține o dispersie completă. Se pun la fiert,din momentul in care incepe fierberea se adauga si restul de zahar. Se tin pe foc aproximativ 5 minute,timp in care indepartam spuma care se formeaza. Cateva picaturi de gem/dulceata se pun pe o farfurie si se verifica daca s-au intarit dupa racire. Daca nu s-au intarit se adauga in preparatul care fierbe sare de lamaie (10 grame pentru 1 kg de fructe)si se mai fierbe 1-2 minute. Se toarna fierbinte in borcane,se sigileaza borcanele si se sterilizeaza.

- Acest produs este un amestec de aditivi alimentari utilizați pentru texturare.

 In multe rețete de gemuri și jeleuri întâlnim pectina ca ingredient. Ea scurtează timpul de preparare a acestora și este responsabilă de structura semi-solidă pe care o au atunci când se răcesc.

Pectina este o heteropolizaharidă care există în mod natural în fructe și legume, de fapt este elementul responsabil de structura pereților celulelor acestora.

Polizaharidă, carbohidrat cu lanț lung format din molecule de zahăr, moleculele de pectină se leagă în formă de rețea care captează lichidul  în buzunare asemănătoare bureților, ajutând la conservarea structurii fructelor. Gătită la temperatură ridicată, în combinație cu zahărul și un acid, formează un gel.

 

Originea produsului : Germania  

Ingrediente : 

- Pectina E440i

- Fructoza

- Acid Citric

  
- Textura : Gelificarea, datorita interacțiunii pectinei cu zahărul și acidul citric, are loc în timpul răcirii.Textura finală se obține după 24 de ore.
 

 

Depozitarea pectinei se face in spatii curate, racoroase, uscate, lipsite de umiditate.

 Termenul de valabilitate al pectinei este de 12 luni.

 
Posibil sa te intereseze
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare