Pectigel (Punga 1,0 kg)
Pectina este un agent de ingrosare, gelifiant folosit in industria gemurilor, dulceturilor, in industria de cofetarie si inghetata.
- Acest produs este un amestec de aditivi alimentari utilizați pentru texturare.
- Această Pectina are o temperatură de reglare scăzută în comparație cu pectina standard, și astfel oferă avantaje semnificative în manipularea și producerea produselor de cofetărie.
Originea produsului : Germania
Ingrediente :
- Pectina E440i
- Zahar (dextroza)
- Acid Citric
Produsul poate fi adaugat in produse apoase, lactate sau fructe.
- Textura : Gelificarea, datorita interacțiunii pectinei cu zahărul și acidul citric, are loc în timpul răcirii.Textura finală se obține după 24 de ore.
Doza recomandata : 2-6 % in functie de gradul de maruntire al fructelor si de consistenta pe care doriti sa o obtineti.Daca fructele sunt taiate marunt sau transformate in piure, adaugati o cantitate mai mica de pectina.
Mod de utilizare al Pectigelului:
Fructele se spala, se taie marunt sau se maruntesc in robotul de bucatarie. Puteti folosi o parte fructe maruntite sau transformate in piure si restul de fructe sa le pastrati bucati mai mari.
Se amestecă pectigelul cu cateva linguri de zahar și se toarnă preparatul peste fructe, cu o amestecare eficientă pentru a obține o dispersie completă. Se pun la fiert,din momentul in care incepe fierberea se adauga si restul de zahar. Se tin pe foc aproximativ 5 minute,timp in care indepartam spuma care se formeaza. Cateva picaturi de gem/dulceata se pun pe o farfurie si se verifica daca s-au intarit dupa racire. Daca nu s-au intarit se adauga in preparatul care fierbe sare de lamaie (10 grame pentru 1 kg de fructe)si se mai fierbe 1-2 minute. Se toarna fierbinte in borcane,se sigileaza borcanele si se sterilizeaza.
Depozitarea pectinei se face in spatii curate, racoroase, uscate, lipsite de umiditate.
Termenul de valabilitate al pectinei este de 12 luni.
Nici o postare găsită