Schinduf Pudra (Punga 5.0 kg)

Schinduful este o plantã ierboasã din familia leguminoaselor, originarã din Asia. Conţine o cantitate mare de substanţe proteice, grãsimi, precum şi mucilagii, saponozide, fitosteroli, taninuri, cumarine, substanţe alcaloidice (trigonelina).

Este folosit des in bucataria indiana.

Ca si recomandare este ideal de utilizat intr-o cantitate foarte mica, deoarece gustul lui este usor amarui.

Pudra de Schinduf este un ingredient de baza in pudra Curry Madras .

Specificatii organoleptice:

Culoare: Galben-verzui

Gust si miros: Caracteristice, fara miros sau gust strain

 

Specificatii fizico-chimice:

 - Consistenta: pudra afânata, fina

 - Continut de apa : 8.02 %

 - Contaminari organice: 0.3%

 - Conținutul de aditivi (tulpini și alte părți ale aceleiași plante, necolorate) : 3,23%

 - Dăunătorii și rămășițele lor -  absente

 - Conținutul de OMG - fără OMG

 - Conținutul de alergeni - absent

 - Produsul nu este supus radiatiilor.

 

Valori nutritionale pentru 100 g de schinduf pudra:

  - Calorii: 426 kcal  /  1795 kj
  - Grasimi totale 2,6g 
    Grasimi saturate 0.26g
  - Sare 0.63 g (sodiu natural)
  - Carbohidrat total 58.5g 
  - Fibră dietetică 28.6g 
  - Proteine 23g 

 

Specificatii microbiologice:

- Salmonella Absent în 25g
- Bacterii coli <1,0x10000 în 1g
- Matrite <5,0x10000 în 1g

Metale grele:

- Pb plumb nu mai mult de 3,0 mg / kg

- Cd cadmiu nu mai mult de 2,0 mg / kg

Cerințe privind pesticidele: conținutul de pesticide este conform EU acts nr 396/2005 din 23 februarie 2005 și conform ultimelor acte

 

Perioada de valabilitate: 24 de luni în ambalajul și depozitarea originală, conform condițiilor menționate mai jos.

Condiții de depozitare: incaperi uscate, întunecate; temperatura nu mai mare de 25 grade C; umiditate relativă până la 80%

Etichetarea: denumirea produsului, numărul lotului, țara de origine, greutatea netă, data producției, perioada de expirare/

Ambalare: Schinduful pudra este ambalat in saci de hârtie de 25 kg, pungi alimentare de 5 kg.

 

Origine: Egipt

 

Schinduful (Trigonella foenum-graecum) este denumit și fân grecesc, sfindoc sau regional molotru, aparține familiei Fabaceae și este înrudit cu molotrul albastru (Trigonella melilotus-coerulea). Este o plantă erbacee din familia leguminoaselor.

Tulpina este de 40–70 cm înălțime, cilindrică, fistuloasă. Frunzele ovale sunt asemănătoare trifoiului, au aprox. 2 cm lungime și sunt grupate câte trei pe pețiol.
 

Schinduful înflorește din mai până în iunie. Florile sunt mici, alb-gălbui și la bază violet, și sunt poziționate la subțioara frunzelor.
Din flori se dezvoltă păstăi subțiri, lungi de 10 cm. Acestea conțin semințe dure, dreptunghiulare sau rombice, de culoare galben-maronie.

Schinduful emană un miros puternic, ușor asemănător cu leușteanul. Semințele măcinate au o aromă puternică și un gust dulce-amărui amintind de zahăr ars.
Crește în sud-vestul Asiei și în estul Mediteranei. Schinduful are o perioada de vegetație de patru luni, are un miros tare, picant care persistă pe mână, se recoltează, cu tot cu rădăcină și păstăi când acestea au îngălbenit, și se pune la uscat, apoi semințele sunt treierate și uscate.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare :
5 Kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11041
19.98
4.00  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 198 point
Puncte premiu: 5 points

Cantitatea minima pentru "Schinduf Pudra (Punga 5.0 kg)" este 1.

Banner de inchiriat
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse