Sumac ( Punga 1.0 kg)
Conectează-te ca să te putem notifica când primești un răspuns
Condiment folosit cu precadere in bucataria araba si turceasca, are gust acrisor, usor acid si este folosit in salate dar si in preparatele cu carne.Sumacul este obtinut din fructele uscate și pisate ale unei plante (Rhus Coraria), care creste în regiunea mediteraneană dar și în unele zone ale Asiei Centrale. Condimentul obținut este de culoarea roșu-purpuriu, cu gust acrișor, fructat, usor iute.
Valori nutritionale pentru 100 grame de produs :
Energie : 398 kcal
Carbohidrati : 49 g
Grasimi : 20 g
Proteine : 3 g
Standarde fizice și chimice:
- Umiditate: 20,69%
- Conținut total de cenușă: 10,78%
- Sare (NaCl): 7%
- Materie extrasă: max 0,15%
Standarde microbiologice:
- E. coli: <10 cfu / g
- Salmonella spp. : Absent în 25,0 g
- Numărul total de germeni: <106 cfu / g
- Drojdii: <103 cfu / g
- Mucegai: <103 cfu / g
Micotoxine:
- Aflatoxina B1: 5 max ppb
- Suma aflatoxinelor B1, B2, G1, G2: 10 ppb max
- Ochratoxina A: 15 max ppb
Pulberea de sumac trebuie să fie conformă cu:
1) Regulamentul (CE) nr. 1881/2006 al Comisiei din 19 decembrie 2006 (versiunea consolidată 2010-07-01). Stabilirea nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare;
2) Regulamentul (UE) nr. 165/2010 al Comisiei din 26 februarie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006. Stabilirea nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare în ceea ce privește aflatoxinele;
3) Regulamentul (UE) nr. 105/2010 al Comisiei din 5 februarie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare în ceea ce privește ochratoxina A.
Infestare și puritatea:
Pulberea de Sumac nu trebuie să conțină insecte vii și să fie practic lipsită de insecte moarte vizibile sau fragmente de insecte. Contaminarea se determină prin metoda specificată în ISO 1208. Sumacul pulbere nu trebuie să conțină particule și fibre grosiere și să fie de finețea specificată în standardele naționale sau conform cerințelor cumpărătorului.
Ambalare:
- Punga alimentara de 1 kg
- Informații privind eticheta: Numele produsului, numărul lotului, țara de origine, greutatea, data producției, perioada de expirare
Ambalajele de contact alimentar sunt conforme cu Regulamentele UE 2023/2006, UE 1935/2004 și 10/2011.
Informații privind păstrarea și termenul de valabilitate:
Condiții de depozitare recomandate: A se păstra sigilat într-un loc uscat, curat, rece și întunecat
Perioada de valabilitate de la data fabricației: 24 de luni
Declarație OMG: Top Ingrediente nu furnizează, nu utilizează sau nu manipulează niciun ingredient sau derivați modificați genetic.
Declarație de reziduuri de pesticide: Nivelurile maxime de reziduuri de pesticide din produs sunt conforme cu Regulamentul UE 396/2005.
Produsul nu contine alergeni.
Origine: Turcia
Nici o postare găsită