Sumac ( Punga 1.0 kg)

Condiment folosit cu precadere in bucataria araba si turceasca, are gust acrisor, usor acid si este folosit in salate dar si in preparatele cu carne.Sumacul este obtinut din fructele uscate și pisate ale unei plante (Rhus Coraria), care creste în regiunea mediteraneană dar și în unele zone ale Asiei Centrale. Condimentul obținut este de culoarea roșu-purpuriu, cu gust acrișor, fructat, usor iute.

Valori nutritionale pentru 100 grame de produs :

Energie : 398 kcal

Carbohidrati : 49 g

Grasimi : 20 g

Proteine : 3 g

Standarde fizice și chimice:

- Umiditate: 20,69%
- Conținut total de cenușă: 10,78%
- Sare (NaCl): 7%
- Materie extrasă: max 0,15%

Standarde microbiologice:

- E. coli: <10 cfu / g
- Salmonella spp. : Absent în 25,0 g
- Numărul total de germeni: <106 cfu / g
- Drojdii: <103 cfu / g
- Mucegai: <103 cfu / g

Micotoxine:

- Aflatoxina B1: 5 max ppb
- Suma aflatoxinelor B1, B2, G1, G2: 10 ppb max
- Ochratoxina A: 15 max ppb

Pulberea de sumac trebuie să fie conformă cu:
1) Regulamentul (CE) nr. 1881/2006 al Comisiei din 19 decembrie 2006 (versiunea consolidată 2010-07-01). Stabilirea nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare;
2) Regulamentul (UE) nr. 165/2010 al Comisiei din 26 februarie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006. Stabilirea nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare în ceea ce privește aflatoxinele;
3) Regulamentul (UE) nr. 105/2010 al Comisiei din 5 februarie 2010 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1881/2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare în ceea ce privește ochratoxina A.

Infestare și puritatea:

Pulberea de Sumac nu trebuie să conțină insecte vii și să fie practic lipsită de insecte moarte vizibile sau fragmente de insecte. Contaminarea se determină prin metoda specificată în ISO 1208. Sumacul pulbere nu trebuie să conțină particule și fibre grosiere și să fie de finețea specificată în standardele naționale sau conform cerințelor cumpărătorului.

 

Ambalare:

- Punga alimentara de 1 kg
- Informații privind eticheta: Numele produsului, numărul lotului, țara de origine, greutatea, data producției, perioada de expirare
Ambalajele de contact alimentar sunt conforme cu Regulamentele UE 2023/2006, UE 1935/2004 și 10/2011.

Informații privind păstrarea și termenul de valabilitate:

Condiții de depozitare recomandate: A se păstra sigilat într-un loc uscat, curat, rece și întunecat
Perioada de valabilitate de la data fabricației: 24 de luni

Declarație OMG: Top Ingrediente nu furnizează, nu utilizează sau nu manipulează niciun ingredient sau derivați modificați genetic.

Declarație de reziduuri de pesticide: Nivelurile maxime de reziduuri de pesticide din produs sunt conforme cu Regulamentul UE 396/2005.

Produsul nu contine alergeni.

 

Origine: Turcia

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
Ambalare :
1 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11097
25,19 RON
25,19 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 51 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Sumac ( Punga 1.0 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Sumac, origine Turcia
  • Vizualizați toate variantele ca listă
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse