Usturoi Pudra (Punga 5,0 kg)

 Usturoi Pudra obținut prin uscarea si marcinarea cateilor de usturoi (Allium sativum L.) fără albire.

- Culoarea Usturoiului Pudra este caracteristica, adică între crem-alb și alb palid. Produsul trebuie să fie practic lipsit de particule arse, prăjite sau coapte.
- Aromă și miros : Usturoiul Pudra deshidratat după rehidratare, are un miros caracteristic,fără mirosuri străine sau alte mirosuri, cum ar fi cele provenite din particulele mucegăite, rancede, fermentate sau arse.
Aroma trebuie să fie caracteristică usturoiului prefiert, fără arome străine.

- Conditii de depozitare recomandate : Usturoiul Pudra se va pastra in ambalajul original inchis, intr-un loc uscat, curat, rece si intunecat
- Perioada de valabilitate de la fabricare a Usturoiului Pudra este de 24 de luni.

 

 

          1. Despre usturoi

          2. Descrierea plantei

          3. Utilizarea usturoiului

          4. Proprietăți funcționale ale usturoiului

          5. Reactii adverse datorate consumului de usturoi

 

         1. Despre usturoi

 

          Usturoiul (Allium sativum L.) este a doua  cea mai cultivată legumă, după ceapă.

          Conform estimărilor  China, Coreea, India, SUA, Spania, Argentina și Egipt sunt principalele țări în care se cultivă usturoiul, China ocupând primul loc.

Usturoiul este cultivat de mii de ani pentru proprietăți terapeutice și profilactice, semnificație religioasă și gust și este comercializat aproape tot anul, atât sub formă proaspătă, cât și sub formă prelucrată.

 

         2. Descrierea plantei

 

          Usturoiul este o plantă dreaptă,  perenă, bulbară, rezistentă la îngheț. Ea are  30–100 cm înălțime, frunze înguste și  flori albe,  mici.

           Este anuală,  erbacee pentru bulb și o bienală pentru producția de semințe. Căpățâna de usturoi este netedă, rotundă și solidă pe întreaga suprafață, spre deosebire de ceapa care este goală. Căpățâna de usturoi este formată din  6–35 fragmente  mai mici, numite popular căței și este înconjurată de o teacă albă sau roz .

            Usturoiul este greu de clasificat,  având în vedere gama largă de soiuri,  diferind ca durată de maturizare, dimensiunea bulbului, mărimea și numărul cățeilor, culoarea tecii,  numărul și mărimea bulbilor inflorescenței și prezența sau absența florilor.

           Au fost recunoscute cel puțin patru soiuri botanice în cadrul Allium sativum,  dar  nu s- au putut clasifica satisfăcător multe culturi de usturoi în soiuri botanice clar definite, deoarece există combinații de caracteristici la două sau mai multe grupuri varietale.

           

          3. Utilizarea usturoiului

 

          Astăzi, usturoiul este utilizat pentru aroma și gustul său, fiind folosit ca atare sau ca  materie primă intr-o varietate de procese de fabricație a alimentelor (deshidratare și decapare).

          Prelucrarea usturoiului proaspăt conferă, fără îndoială produsului finit aroma ideală și oferă proprietăți texturale deosebite atunci când sunt încorporate în  alimente.Usturoiul proaspăt este utilizat pe scară largă și în gătit. În India și în alte țări din Asia și Orientul Mijlociu, este utilizat în muraturi, pudră de curry, legume curry, preparate de carne, sos de tomate. În Filipine, Asia de Est Centrală și în unele țări tropicale, se folosește usturoiul verde, precum și căței de usturoi.

          Usturoiul deshidratat sub formă de pulbere sau granulat a înlocuit utilizarea celui proaspăt pentru uz industrial și casnic în multe țări. Un  motiv pentru care se evita folosirea usturoiului proaspăt este costul ridicat de manipulare și depozitare care este sensibil  mai mare atunci când usturoiul este utilizat sub formă proaspătă. Deshidratarea sau extragerea aromei reduc cantitatea care trebuie manipulată, ceea ce  în cele din urmă scade costurile de transport și depozitare.

          Totuși, prelucrarea poate introduce modificări nedorite ale aspectului și, de asemenea, poate modifica aroma și aroma naturală echilibrată, multe instalații moderne de prelucrare a alimentelor nefiind capabile să prelucreze corect forma  proaspătă de usturoi.

          Astfel, mirosul usturoiului deshidratat  după rehidratare ( prin metoda specificată în Standardul Internațional) trebuie să fie caracteristic, înțepător, fără miros străin și fără miros,  provenit  din particule mucegăite, rancide, fermentate sau arse.

Usturoiul deshidratat nu trebuie să conțină insecte vii și practic să nu fie mucegai, insecte moarte, fragmente de insecte și contaminare cu rozătoare

 

            Usturoiul deshidratat poate fi împărțit în câteva categorii:   

          • Felii de usturoi deshidratat - este un produs obținut prin tăierea cățeilor de usturoi       în felii și îndepărtarea bucăților rupte mai mici de 4 mm prin cernere.

           • Fulgi sau bucăți de usturoi deshidratate - acestea sunt produsele care trec printr-      o sită cu dimensiuni de la 1,25 mm la 4 mm în funcție de caz. Particulele nu au o         formă definită.

          • Granule de usturoi deshidratat-  este un produs care trece printr-o sită cu dimensiunea  sub 1,25 mm.

           • Usturoi praf - este un produs omogen din care 95% trece printr-o sită cu dimensiunea  sub 0,25 mm.

 

          Deși atât de dificil de prelucrat și evaluat, produsele deshidratate de usturoi sunt comune ca și condiment  în industria alimentară. Se estimează că, în America, aproximativ 50% din producția totală de usturoi este deshidratată și trimisă la procesatoarele alimentare, pentru a fi utilizată apoi în produse de maioneză, sosuri pentru salate, produse de roșii și în mai multe preparate din carne.

           Pachetele de usturoi deshidratat trebuie depozitate în spații acoperite, bine protejate de soare, ploaie și căldură excesivă. Depozitul trebuie să fie uscat, ferit de mirosuri neplăcute și protejat împotriva intrării insectelor .

           În ceea ce privește ambalarea și marcajul, usturoiul deshidratat trebuie plasat în recipiente curate, solide și uscate, fabricate dintr-un material care nu afectează produsul, dar care îl protejează de lumină și de pătrunderea umidității. Ambalajul trebuie să respecte, de asemenea, orice legislație națională privind protecția mediului. Următoarele informații sunt marcate direct pe fiecare pachet sau sunt marcate pe o etichetă atașată la pachet:

          • numele produsului, denumirea botanică și denumirile comerciale, dacă există;

          • numele și adresa producătorului sau a ambalatorului sau a mărcii comerciale, dacă există;

           • codul sau numărul lotului;

           • masa netă;

           • țara producătoare;

           • orice alte informații solicitate de către cumpărător, cum ar fi anul de producție și data de ambalare, dacă sunt cunoscute;

           • referire la acest standard internațional;

           • dacă produsul conține aditivi și dacă da, care sunt, în cazul țărilor în care sunt permise.

 

           Uleiul de usturoi și sucul de usturoi sunt alte forme de usturoi prelucrate, care sunt utilizate pe scară largă de industria alimentară. Uleiul de usturoi este  apreciat ca fiind un agent aromatizant valoros, pentru utilizare în tot felul de preparate din carne, supe, conserve și sosuri

          Capsulele și tabletele de usturoi sunt de asemenea preparate, iar aceste produse au o piață pregătită pentru utilizare,  având în vedere valorile medicinale ridicate.

         

          Usturoiul  se mai folosește și la prepararea  sării de usturoi, a oțetului aromat cu  usturoi, a crutoanelor de brânză cu usturoi, a chipsurilor de cartofi, la  murături, pulberi curry, legume curry, preparate din carne și ketchup de tomate, etc.

 

           Calitatea materiei prime utilizate în industria de prelucrare determină în mare măsură calitatea produsului finit. Nu se poate aștepta ca materiile prime de calitate slabă să conducă la un produs final de înaltă calitate, chiar și cu cele mai bune metode de prelucrare. Prin urmare, înțelegerea naturii materiei prime și a posibilelor sale defecte este un pas esențial în construirea calității într-un produs.

 

          4. Proprietăți funcționale ale usturoiului

 

          Usturoiul este considerat ca o sursă bogată de carbohidrați, proteine ​​și fosfor. Conținutul de acid ascorbic a fost raportat a fi foarte ridicat în usturoi verde.

          Studiile sugerează că usturoiul, care conține peste 200 de compuși diferiți, are activități biologice care pot avea efecte medicale importante, el fiind folosit ca un excelent carminativ, un tonic nervos și un agent antiseptic în medicina hindusă de secole

           Cu toate acestea, abia recent s-au explorat în detaliu beneficiile sale medicale, printre cele mai importante fiind

 • scade  colesterolul,  mai ales  colesterolul seric total
 • scade semnificativ tensiunea arterială
 • are o influență asupra agregării plachetare, un factor important în bolile cardiovasculare
 • are un efect asupra coagulării sângelui și asupra activității fibrinolitice care sunt factori în dezvoltarea trombozei
 • inhibarea creșterii unor tipuri de tumori gastrice prin anumiți constituenți
 • are și proprietăți antioxidante care sunt utile în prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare
 • are proprietăți antibiotice și a fost folosit pentru tratarea rănilor când alte antibiotice nu erau disponibile datorită conținutului său în alicină. Este interesant de observat că alicina se formează doar atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit.
 • pe lângă acestea, usturoiul  s-a dovedit a avea inca un rand de efecte benefice asupra densitatii osoase, indeosebi la femeile ce se afla la debutul perioadei de menopauza. S-a putut constata ca usturoiul intervine in procesul nociv de formare al osteoartritei si al osteoporozei.
 • el reduce efectele îmbătrânirii, are calităţi antioxidante şi antiinflamatoare.
 • poate că primul pe lista beneficiilor este faptul este usturoiul care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi să elimine toxinele, dar întăreşte şi sistemul imunitar, fiind considerat una adevărat antibiotic natural.  Efectul antibiotic poate preveni şi trata infecţiile, fără să afecteze bacteriile sănătoase. Usturoiul stimulează

creșterea nivelului de antioxidanţi din organism, ajută la scăderea valorilor glucozei serice şi a tensiunii arteriale.

 • usturoiul conţine o serie de nutrienţi, vitamine şi minerale, dar si fitochimicale. Germenii de răceală, gripă sau viroză nu au şanse de supravieţurire în prezenţa sucului său. În acelaşi timp, combate infecţiile şi degajează bronhiile, sinusurile şi plămânii.
 •  s-a descoperit că usturoiul distruge streptococii care cauzează scarlatina, difteria şi inflamarea învelişului inimii

 

         5. Reactii adverse ale consumului de usturoi

 

         Deoarece consumul și nivelul de ingrediente care conțin sulf de usturoi care se presupune a fi toxice sunt atât de scăzute, otrăvirea acută sau fatală cu usturoi la om este foarte rară.

          Anumiți compuși  s-au dovedit a provoca dermatita de contact  și pot fi, de asemenea, responsabili de alergia profesională. S-a raportat că mecanismul de acțiune toxică al compușilor de usturoi care conțin sulf, în special alicină, este în capacitatea lor de a reacționa cu grupurile de enzime și proprietățile lor.

 

          Prin urmare, deși usturoiul are multe proprietăți medicinale, in anumite situatii acesta are și efecte adverse, dacă este luat în cantități mari , efecte care pot fi

 • anemie
 • ulcerații la nivelul stomacului
 • reacție alergică severă
 • suprimarea funcțiilor testiculare.
 • un alt efect neplăcut este și faptul ca usturoiul va conferi un miros al cavitatii bucale pe care majoritatea persoanelor (in mod firesc) nu il doresc, gasindu-l dificil de indepartat.
 • de asemenea, mai exista si efectul nociv al momentului de consum. Un consum de usturoi seara ori cu putine momente inainte de culcare va putea produce o serie de efecte de agitatie. Efectul de vasodilatatie si asupra sistemului cardiovascular in general, in conditiile in care se apropie ora de somn, nu este cel scontat si de dorit.
 • daca exista o hipertensiune de o alta etiologie, usturoiul si ceapa vor produce o posibila crestere a acestor valori tensionale sau o accelerare sporita a pulsului, fapt care poate creste riscul de accidente vasculare.
 • totodata, atat ceapa, cat si usturoiul vor produce o secretie a sucului gastric prea mare, existand riscul unor arsuri, patologii de boli de reflux gastro-esofagian sau de acutizare a simptomelor de gastrita. In cazul in care cunoasteti ca exista patologii digestive colaterale, precum gastrita, refluxul gastro-esofagia, ulcerul  nu este indicat sa consumati usturoi ori ceapa in exces, in special seara.

 

          

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600519
Ambalare :
5 Kg
Stare:
Pulbere
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11161
79,00 RON
15,80 RON  per 1.00 kg
/ Punga
in stoc
Pretul in puncte: 158 point
Puncte premiu: 4 points

Cantitatea minima pentru "Usturoi Pudra (Punga 5,0 kg)" este 1.

 Usturoi Pudra obținut prin uscarea si marcinarea cateilor de usturoi (Allium sativum L.) fără albire.
GTINEAN 0745760600519
 • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat
 • Cele mai vandute produse
 • Cele mai populare
Cele mai vandute produse