1 kg Vitamina C / Acid Ascorbic

 Acid Ascorbic 100 %, vitamina C, ajuta la cresterea imunitatii, intervine in procesele de vindecare a organismului, in absobtia fierului, in procesul de formare a colagenului, hormonilor, aminoacizilor.

Este o vitamina hidrosolubila (se dizolva in apa) si ca toate vitaminele hidrosolubile, atunci cand este consumata in exces, se elimina pe cale urinara, fara a avea efecte secundare majore.

- Doza sigura de vitamina C este de 100mg- 1000 mg /zi, in situatiile in care alimentatia nu asigura necesarul de fructe si legume (sursa naturala de vitamina C) si in anumite cazuri speciale : raceala, febra, procese inflamatorii, hipertiroidie, deficit de fier, deficit de proteine, arsuri, inainte de interventii chirurgicale.

- Doza zilnica maxim admisa este de 2000mg, dar cu precautie pentru ca dozele crescute pot provoca greata, diaree, pot acidifia urina, iar in cazul persoanelor cu anumite afectiuni medicale (thalassemie, hemocromatoza), poate avea efecte adverse grave cum sunt probleme hepatice grave datorita suraincarcarii cu fier si tulburari endocrine.

Doza zilnica de vitamina C trebuie administrata si in functie de fiecare individ deoarece in unele cazuri, cum ar fi persoanele varstnice, se poate instala hipervitaminoza datorita functionarii defectoase a sistemelor de eliminare a vitaminei din organism (prin intermediul functiei ficatului si rinichilor) chiar in cazul in care doza de vitamina C administrata a fost corespunzatoare varstei.

De asemenea, nu se recomanda administrarea de mai multe vitamine in acelasi timp, si nici nu trebuie administrata o doza crescuta pentru instalarea mai rapida a efectului. Ca in cazul oricarui medicament, nu doar in cazul vitaminei C, se recomanda o hidratare corespunzatoare, 1,5- 2 litri de apa in fiecare zi. Se recomanda o pauza intre administrarea curelor de vitamine, nu doar pentru vitamina C.

Aplicatii : Se foloseste in primul rand in industria farmaceutica, datoritata rolului antioxidant, de corector de aciditate si conservant se utilizeaza in industria alimentara.

Acidul Ascorbic actioneaza ca si conservant si fortifiant in industria bauturilor racoritoare, sucurilor de fructe, limonade, cereale pentru micul dejun, produse cofetarie, produse lactate. Vitamina C se adauga in mod particular la mancarea dietetica, in produsele alimentare destinate copiilor si atletilor. Este folosita ca antioxidant pentru a stabiliza limonadele, sucurile de fructe, berea, vinul, sau a stabiliza culoarea in conservele de fructe, legume, ciuperci, varza murata sau produsele congelate. Este folosita ca un agent auxiliar de inrosire pentru carne si produsele din carne si se adauga in faina pentru a imbunatati calitatea aluatului si proprietatile de coacere.

- Produsul se poate folosi in prepararea emulsiiilor cosmetice sau altor preparate.

  

Intrebari frecvente despre vitamina C

 

1. Exista carenta de vitamina C ?

Deficitul de vitamina C se instaleaza in timp si apare de multe ori in lunile de iarna cand consumul de alimente bogate in vitamina C este mai scazut si organismul are o imunitate redusa datorita carentei de vitamina D sintetizata in momentul in care ne expunem la lumina solara. In cazul lipsei vitaminei D corpul este mai vulnerabil in fata bacteriilor si virusurilor.

In cazul starilor de stres, apare carenta de vitamina C datorita prezentei in exces a cortizolului.

Cea mai grava manifestare a carentei de vitamina C este aparitia scorbutului, o boala grava dar rar intalnita in zilele noastre.

2. Cum actioneaza vitamina C in procesul de crestere a imunitatii ?

Vitamina C datorita proprietatilor antioxidante stimuleaza secretia de limfocite C, limfocite implicate in lupta impotriva virusurilor si bacteriilor.

3. Care sunt simptomele deficientei de vitamina C ?

Printre simptomele carentei de vitamina C se numara : aparitia starii de oboseala, aparitia invinetirii pielii, dureri musculare, durei articulare, exfolierea unghiilor, caderea parului, inflamarea, decolorarea si sangerarea gingiilor, pierderea in greutate.

4. Care sunt simptomele consumului excesiv de vitamina C ?

Simptomele consumului in exces de vitamina c pot fi digestive (durei sau crampe abdominale, senzatie de greata), dureri de cap si aparitia vertijului, aparitia unor eroziuni la nivelul danturii, arsuri in capul pieptului, afectiuni mai grave cum ar fi aparitia pietrelor renale cu manifestarile asociate si aparitia cheagurilor de sange.

5. Care sunt dozele recomandate de vitamina C pentru copii ?

Pentru copii intre 0-12 luni nu este necesara administrarea de vitamina C. Intre 1-3 ani : 15 mg , intre 4 -8 ani : 25 mg, intre 9-13 ani : 45 mg, intre 14-18 ani : 75 mg. Consultati medicul inainte de administrare.

6. In afara de citrice, ce alte alimente contin vitamina C ?                

Bogate in vitamina C sunt : ardeii iuti, ardeii grasi, varza Kale, brocolii, conopida, patrunjelul, macesele, ananasul, goji, capsunile, kiwi, guava, papaia, catina alba, grepfrut, rosiile, spanacul, morcovii

7. Pentru ce afectiuni este benefica vitamina C ? 

Vitamina C este benefica in afectiunile respiratorii mai alesc in sezonul rece, in problemele de hipertensiune arteriala, in starile de depresie si anxietate, in cazul imunitatii scazute.

8. Exista persoane predispuse la aparitia carentei de vitamina C ?

Anumite persoane sunt predispuse la aparitia deficitului de vitamina C : fumatorii, persoanele dependente de alcool sau droguri, persoanele care tin diete extreme, femeile insarcinate si cele care alapteaza, persoanele in varsta.

9. Care sunt beneficiile consumului de vitamina C ?

- este un antibacterian puternic, ne ajuta in lupta impotriva virusurilor si bacteriilor

- este un antioxidant puternic, ne ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi, compusi ce duc la aparitia bolilor grave(cancer, afectiuni degenerative, boli de inima)

- ajuta in neutralizarea efectelor adverse ce apar in cazul chimio si radioterapiei

- ajuta la favorizarea absorbtiei fierului de catre organism

- regleaza nivelul glicemiei si colesterolului

- combate oboseala

- mareste rezistenta vaselor de sange

- ajuta la formarea globulelor rosii si la realizarea detoxificarii organismului

- este un foarte bun antidepresiv

- ajuta la formarea anticorpilor (limfocite C)

- ajuta la repararea tesuturilor

- stimuleaza producerea de colagen, mentine elasticitatea si fermitatea pielii

- ajuta la vindecarea ranilor cauzate de arsuri, taieturi, in interventiile chirurgicale

 

Mai multe despre vitamina C puteti citi aici.

 

Caracteristici specifice

- Cristale incolore , albe sau aproape albe, pulbere cristalina care se decoloreaza la expunerea la aer si la umezeala, lipsita de miros sau aproape inodora.

- pH-ul : pentru 5% w/v solutie, 2.1 la 2.6

- Rotatie optica specifica in 10%w/v, +20.5° la +21.5°.

- pH in sol. apoasa 2 %  : 2.4-2.8

- Claritatea  solutiei : Clara

- Culoarea solutiei : BYmax

- Cenusa sulfatata : 0.1 % max

- Rotatie optica specifica :+20.5 °- +21.5°

- Impuritati organice volatile : conform

- Concentratie : 99.0% - 100.%

- Pierdere la uscare  : ≤ 0.4 %

- Punct de topire : 190°C

- Solubilitate : Usor solubil in apa si partial solubil in etanol;insolubil in cloroform; se topeste la 190-192°C.

- Nota : Acidul ascorbic trebuie manipulat  conform fisei tehnice de siguranta.

  Depozitare :  Ferit de lumina, in locuri uscate si racoroase.

  Termen de valabilitate : Pastrat in conditiile mai sus mentionate, produsul isi pastreaza proprietatile pna la 36 luni de la data fabricatiei.

- Orice restrictie legala cu privire la utilizarea acidului ascorbic ca oxidant, trebuie sa fie luata in considerare.

  Tara de origine : China

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu

Fotografiile Clientilor

Comentarii pozitive
Cristina
25/10/2021
Achizitie Verificata
Sfaturi
Avantaje
Puritate 99.9%
Dezavantaje
nu
Comentarii
Acidul ascorbic (vitamina C) este utilizat întotdeauna pentru a obține un aluat omogen. De asemenea, contribuie la frăgezimea pâinii și îmbunătățește aspectul feliilor tăiate. In fabrici doza de vitamina C se stabileste in functie de calitatea fainii. Efectul acidului ascorbic este maxin la 24-26C. Pentru aluat se foloseste de obicei 0.5-1 g/kg. Rezultatul: o paine cu coaja crocanta , rumena si nu se sfarama. Daca vreti sa reziste mult timp adaugati si propionat de calciu.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Marius
Marius
Achizitie Verificata
25/10/2021
Cum sa faci un vin de calitate
Avantaje
Nu am gasit in alta parte mai ieftin
Dezavantaje
Nu are
Comentarii
Acidul ascorbic sau Vitamina C este un conservant care
adaugat in vin consuma oxigenul dizolvat, protejand astfel
vinul, evitand oxidarea compusilor aromatici (conservand
aroma si gustul) si a compusilor polifenolici.
Impiedica oxidarea ionilor de Fe(II) la Fe(III), evitand casarea
ferica.
DOZE
Most sau vin 5 – 8 g/hl
Curativ 15 – 20 g/hl
Limita maxima legala in vin: 25 g/hl.
MOD DE UTILIZARE
Se dizolva in apa, in proportie de 10% si se adauga in volumul
total evitand aerarea.
Precautii de lucru:
Acidul ascorbic trebuie utilizat in presenta sulfului (SO2 liber
approx. 20 mg /l).
Utilizati produsul in doua ore de la prepararea sa.

In fotografie am pus vinul de anul trecut.
A fost utilă această recenzie?
80 18
Cristina
Cristina
Achizitie Verificata
25/10/2021
Sfaturi
Avantaje
Puritate 99.9%
Dezavantaje
nu
Comentarii
Acidul ascorbic (vitamina C) este utilizat întotdeauna pentru a obține un aluat omogen. De asemenea, contribuie la frăgezimea pâinii și îmbunătățește aspectul feliilor tăiate. In fabrici doza de vitamina C se stabileste in functie de calitatea fainii. Efectul acidului ascorbic este maxin la 24-26C. Pentru aluat se foloseste de obicei 0.5-1 g/kg. Rezultatul: o paine cu coaja crocanta , rumena si nu se sfarama. Daca vreti sa reziste mult timp adaugati si propionat de calciu.
A fost utilă această recenzie?
120 28
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601172
Ambalare :
1 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10002
24,90 RON
24,90 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 20+ 50+
Pret 24,15 RON
24,15 RON  per 1.00 kg
23,66 RON
23,66 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 50 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "1 kg Vitamina C / Acid Ascorbic" este 1.

2 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Acid Ascorbic, regulator de aciditate si antioxidant
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 0745760601172
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse