Bucatarie Asiatica

30/05/2020

Bucătărie asiatică

 
Bucătăria asiatică include câteva bucătării regionale majore: Asia Centrală, Asia de Est, Asia de Nord, Asia de Sud, Asia de Sud-Est și Asia de Vest. O bucătărie este un stil caracteristic de practici și tradiții culinare, de obicei asociat cu o anumită cultură. Asia, fiind cel mai mare și cel mai populat continent, găzduiește multe culturi, multe dintre acestea având propria lor bucătărie caracteristică. Ingredientele comune multor culturi din regiunile de est și sud-est ale continentului includ orez, ghimbir, usturoi, semințe de susan, ardei iute, ceapă uscată, soia și tofu. Prăjirea, gătirea la abur și prăjirea sunt metode comune de gătit. În timp ce orezul este comun în majoritatea bucătăriilor asiatice, diferitele soiuri sunt populare în diferitele regiuni. Orezul basmati este popular în subcontinentul indian, orezul iasomie este adesea găsit în Asia de Sud-Est, în timp ce orezul cu bob lung este popular în China și cel cu bob scurt în Japonia și Coreea. Curry este un fel de mâncare comun în Asia de Sud, Asia de Sud-Est și Asia de Est. Mâncărurile cu curry își au originile în subcontinentul indian. În prezent, India de Nord, Bangladesh și Pakistan folosesc în principal o bază de iaurt, în timp ce cei din India de Sud, Sri Lanka și Asia de Sud-Est folosesc în general laptele de cocos ca bază.
 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu