Pasta de zahăr, cunoscută și sub denumirea de fondant, este un ingredient esențial în cofetărie și decorarea torturilor. Este o pastă moale, modelabilă și netoxică, care poate fi rulată subțire și utilizată pentru a acoperi torturile și pentru a crea diferite decoruri și modele. Iată mai multe detalii despre pasta de zahăr sau fondant:

Ingrediente de bază:

  • Pasta de zahăr sau fondant se realizează în principal din zahăr pudră și glucoză (sau sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză). Alte ingrediente pot include gelatină și apă.

Caracteristici:

  • Pasta de zahăr este netoxică și este sigură pentru consum. Este folosită pe scară largă pentru a acoperi torturile pentru a obține o suprafață netedă și elegantă.
  • Este disponibilă în diferite culori și poate fi colorată cu coloranți alimentari pentru a crea nuanțe și culori personalizate.
  • Pasta de zahăr are o textură moale și maleabilă, similară cu plastilina, ceea ce o face ușor de modelat și de lucrat cu ea.
  • Poate fi folosită pentru a crea ornamente complexe, flori, panglici, figurine și alte elemente de decor pentru torturi și prăjituri.

Utilizare:

  1. Acoperirea tortului: Pasta de zahăr sau fondant este utilizată pentru a acoperi întregul tort, creând o suprafață netedă și uniformă. Este adesea folosită pentru torturile de nunta și torturile decorative.
  2. Modelare și decorare: Este folosită pentru a crea modele, ornamente și figurine personalizate pentru torturi. Poate fi tăiată, modelată și pictată pentru a obține diverse efecte decorative.
  3. Crearea de flori comestibile: Pasta de zahăr este folosită pentru a crea flori comestibile realiste pentru torturi și prăjituri. Aceste flori pot fi colorate și modelate pentru a se potrivi temei evenimentului sau gustului dorit.

Depozitare:

  • Pasta de zahăr trebuie depozitată într-un recipient ermetic și ferită de aer și umiditate pentru a preveni uscarea. Puteți utiliza folie de plastic sau pungi sigilate.
  • Nu este recomandat să se refrigereze pasta de zahăr, deoarece umiditatea din frigider poate afecta consistența acesteia.

Pasta de zahăr sau fondantul este un instrument versatil în cofetărie și decorarea torturilor, permițând creatorilor să obțină rezultate precise și estetice în designul torturilor și al prăjiturilor.

 

Nu exista produse in aceasta sectiune

Recenzii
Comentarii pozitive
Admin Admin
13/04/2021
Comentarii
Buna ziua.Glucoza pudra se foloseste ca indulcitor iar siropul de glucoza este un alt produs de indulcire,diferit de glucoza pudra, ...
eugenia szilagyi
eugenia szilagyi
05/12/2022
PASTA ZAHAR
Comentarii
Pasta de zahar pe care o comercializati este ca ,,royal icing" pt decorat turta dulce ?
A fost utilă această recenzie?
0 0
Alina
Raspuns oferit de:: Alina
09/12/2022
Nu.Este un produs total diferit.Este o pasta de zahar elastica pentru acoperit deserturile sau pentru modelarea figurinelor, decorurilor.In magazinul online ...
Admin Admin
Admin Admin
13/04/2021
Comentarii
Buna ziua.Glucoza pudra se foloseste ca indulcitor iar siropul de glucoza este un alt produs de indulcire,diferit de glucoza pudra, ...
A fost utilă această recenzie?
0 0
Radu
Radu
09/04/2021
Comentarii
Buna ziua, am cumparat de la dumneavoastra glucoza pulbere(praf) in sac de 5 kg, ati putea sa imi spuneti modul ...
A fost utilă această recenzie?
0 0
Scrie un comentariu