Condimentele și mirodeniile sunt ingrediente esențiale în bucătărie, adăugând arome, arome și profunzime gusturilor diferitelor mâncăruri. Mai jos, voi furniza o listă de condimente și mirodenii comune folosite în bucătăria românească:

Condimente și Mirodenii Comune în Bucătăria Românească:

  1. Boia de Ardei: Aceasta poate fi dulce (boia dulce) sau iute (boia iute) și este obținută din ardei roșii uscați și măcinați. Este folosită în diverse feluri de mâncare românești, inclusiv ciorbe, tocănițe și mâncăruri cu carne.

  2. Piper: Piperul negru, măcinat sau în boabe, este utilizat pe scară largă pentru a adăuga o notă de aromă și un pic de căldură la multe preparate, de la supe și fripturi la salate și legume.

  3. Sare: Sarea este un condiment fundamental care se găsește în aproape toate felurile de mâncare românești și este folosită pentru a îmbunătăți gustul.

  4. Cimbru: Cimbrul este o mirodenie aromatică și este folosit în special în mâncărurile tradiționale precum sarmalele și mâncărurile cu fasole.

  5. Dafin: Frunzele de dafin sunt adesea adăugate la ciorbe și la feluri de mâncare cu carne pentru a adăuga o notă subtilă de aromă.

  6. Mărar: Mărarul proaspăt sau uscat este folosit pentru a condimenta diverse feluri de mâncare, inclusiv salate, mâncăruri cu cartofi și mâncăruri cu iaurt.

  7. Chimen: Semințele de chimen au un gust ușor picant și sunt folosite în diverse rețete românești, cum ar fi mămăliga sau brânza de burduf.

  8. Leuștean: Leușteanul este o plantă aromatică și se utilizează adesea pentru a condimenta mâncărurile cu pește, precum și salatele și supele.

  9. Coriandru: Semințele de coriandru au o aromă ușor citrică și sunt folosite în diverse feluri de mâncare românești, inclusiv mâncărurile de legume și carne.

  10. Scorțișoară: Scorțișoara este folosită în prăjituri, budinci și alte deserturi, dar poate fi, de asemenea, adăugată la unele feluri de mâncare cu carne, precum pilaf.

  11. Nucșoară: Nucșoara are un gust cald și este folosită adesea în rețete de desert, cum ar fi clătitele și prăjiturile, dar poate fi, de asemenea, utilizată în mâncăruri cu carne sau cartofi.

Aceasta este o listă scurtă de condimente și mirodenii comune în bucătăria românească. Cu ajutorul acestor arome, puteți crea mâncăruri delicioase și autentice. Dacă doriți să știți mai multe despre rețete sau modul de utilizare a acestor condimente în bucătăria românească, vă stau la dispoziție cu informații suplimentare.

17226
36,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
GTINEAN 5017689005412
17219
79,00 RON / Punga
+
GTINEAN 8809061676597
18027
4,20 RON /per bucata
+
GTINEAN 8712100386619
17422
7,50 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
GTINEAN 6958703401423 ORIGINECHINA
17230
8,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
GTINEAN 8855237000567 ORIGINETHAILANDA
14933
7,90 RON /per bucata
+
GTINEAN 6958703400945 ORIGINECHINA
17362
11,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
GTINEAN 07710104047 ORIGINECHINA
17227
26,90 RON / Punga
+
GTINEAN 8717624006753 ORIGINECHINA
17415
9,90 RON /per bucata
+
GTINEAN 6939917805054 ORIGINECHINA
18374
35,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
GTINEAN 6944165001660 ORIGINECHINA
16788
1,65 RON /per bucata
+
GTINEAN 5941282003967
16785
1,87 RON /per bucata
+
GTINEAN 5941282003943
17416
9,90 RON /per bucata
Momentan Indisponibil
GTINEAN 6939917805016 ORIGINECHINA
16786
1,87 RON /per bucata
+
GTINEAN 5941282003950
10927
31,90 RON /per bucata
+
10927
154,50 RON
30,90 RON  per 1.00 kg
/per bucata
+
479,00 RON
19,16 RON  per 1.00 kg
/ Cutie
+
11161
379,00 RON Cutie
+
Ambalare25 kg
10927
747,50 RON
29,90 RON  per 1.00 kg
/per bucata
+
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu
Cele mai vandute produse