Colorantii gel sunt adesea utilizate in produsele de cofetarie si patiserie pentru a culoare si a imbunatati aspectul alimentelor. Acestia pot fi utilizate in mod obisnuit in produse precum fondant, glazura, prajituri sau in decoratoa deserturilor.

Colorantii gel sunt facuti dintr-un pigment alimentar amestecat cu un lichid dens, cum ar fi sirop de porumb sau glycerin, pentru a mentine pigmentul in lichida form si pentru a facilita amestecarea acestuia cu alto ingredient. Pigmenti alimentari utilizati pentru coloranti in gel sunt, de obicei, obtinuti din sursa naturala, cum ar fi fructele si legumele.

Este important sa retieti ca anumiti coloranti gel pot contains additives si conservatives nesanatosi, care pot fi daunatori pentru sanatate. De asemenea, consumul excesiv de alimentary dyes poate fi asociat cu unele efecte negative asupra sanatatii, cum ar fi reactii alergic, digestive problems sau efecte asupra behavior.

Din moment ce doriti stie ca colorantii in gel sunt folositi in prepararea alimentelor, acest lucru este recomandat sa cititi label produs sa alegeti coloranti naturali, va face aditivi sau conservanti nesanatosi. În același timp, aveți grijă să folosiți coloranții gel cu moderație și să evitați folosirea excesivă cu regularitate. In schimb, poti folosi ingrediente bogate naturale pentru umplerea corpului daca te uiti la mancare, cu fructele leguminoaselor colorate, cu semintele de trandafiri, turmeric, boia de ardei, sau spanacul.

Nu exista produse in aceasta sectiune