Untul și margarina sunt două ingrediente frecvent utilizate în bucătărie pentru gătit, copt sau pentru a fi folosite ca și unturi sau unturi aromate în bucătărie.

Untul este un produs lactat obținut din smântână, care este bătută până când se separă untul de zer. Acesta conține grăsimi saturate și nesaturate și are un gust bogat și cremos. Untul este adesea folosit pentru a adăuga o aromă și o textură bogată mâncărurilor.

Margarina, pe de altă parte, este o substanță grasă fabricată din uleiuri vegetale, precum uleiul de palmier, uleiul de floarea-soarelui și uleiul de soia. Aceasta poate fi găsită în diferite forme, cum ar fi margarina cu sau fără sare, margarina cu gust de unt sau margarina cu conținut scăzut de grăsimi.

În timp ce untul este considerat a fi mai natural și mai puțin procesat decât margarina, margarina are unele avantaje. De exemplu, margarina cu conținut scăzut de grăsimi poate fi o opțiune mai sănătoasă decât untul, care conține mai multe grăsimi saturate. În plus, margarina nu conține lactoză, ceea ce o face o opțiune pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.