Leurda (final de sezon)
Lobodă (roșie și verde)
Ștevie
Spanac tânăr
Salată verde crocantă
Frunze de ceapă, usturoi, țelină
Măcriș
Pătrunjel verde, mărar, leuștean
Ridichi roz sau albe
Morcovi noi
Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)
Ceapă verde
Usturoi verde
Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)
Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)
Dovlecei fragezi
Căpșuni românești
Rubarbă
Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)
Lapte crud de vacă sau capră
Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă
Smântână proaspătă
Ouă de curte
Menta
Măghiranul
Cimbrișorul
Frunze tinere de păpădie
Frunze de hrean
Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ridichile albe, cunoscute și sub denumirea de ridichi de iarnă sau Daikon în Japonia, poartă numele științific Raphanus sativus var. longipinnatus. Sezonul în care este disponibil Ridichile albe sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar cele mai bune recolte se obțin în perioadele reci ale...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ridichile roz sunt cunoscute sub denumirea științifică Raphanus sativus. Acestea fac parte din familia Brassicaceae, aceeași familie cu broccoli, varza și muștarul. Sezonul în care este disponibil Ridichile roz sunt disponibile mai ales în primăvară, deși pot fi găsite în piețe pe tot parcursul...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Urzica este cunoscută sub numele științific de Urtica dioica. Este o plantă perenă ce aparține familiei Urticaceae. Sezonul în care este disponibil Urzica este disponibilă predominant în perioadele de primăvară și toamnă, mai precis de la începutul lunii martie până în luna mai și din nou în...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de viță-de-vie, cunoscute și sub denumirea științifică de "Vitis vinifera", sunt folosite larg în bucătăria mediteraneană și orientală. Sezonul în care este disponibil Aceste frunze pot fi culese în sezoanele de primăvară și de toamnă, depinzând de regiunea în care se află plantațiile...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Năsturelul, cunoscut sub denumirea științifică de Tropaeolum majus, este o plantă cu origine sud-americană, îndrăgită pentru capacitatea sa de a înfrumuseța spațiile verzi prin florile sale viu colorate. Sezonul în care este disponibil Năsturelul este disponibil în România, îndeosebi în...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Cresonul, cunoscut și sub denumirea științifică de Nasturtium officinale, este o plantă acvatică ce aparține familiei Brassicaceae. Sezonul în care este disponibil Este disponibil, în principal, în perioada de primăvară, însă poate fi cultivat în seră pe tot parcursul anului dacă condițiile de...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Salvia, cunoscută și sub denumirea științifică Salvia officinalis, este o plantă aromatică frecvent utilizată în gastronomie și medicina tradițională. Sezonul în care este disponibil Salvia poate fi recoltată începând cu luna mai și până în luna septembrie, însă este disponibilă în magazine și...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Coriandrul, cunoscut și sub denumirea științifică Coriandrum sativum , este o plantă aromatică originară din regiuni ale Mediteranei și Orientului Mijlociu. Sezonul în care este disponibil Frunzele de coriandru sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar sunt cel mai abundente în timpul...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Busuiocul, cunoscut sub denumirea științifică Ocimum basilicum, este o plantă aromatică larg utilizată în bucătăria mediteraneană și nu numai. Sezonul în care este disponibil Busuiocul este disponibil în special în lunile calde de vară, de la iunie până în septembrie, fiind sensibil la...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de napi, cunoscute sub denumirea științifică de Brassica rapa, reprezintă partea verde și frunzoasă a plantei de nap. Sezonul în care este disponibil Acestea sunt cel mai bine cultivate și recoltate în perioada de primăvară și toamnă când temperaturile sunt moderate. Relevanța...
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită