Ingrediente de sezon – Luna Mai

04/05/2025

Ingrediente de sezon – Luna Mai

Verdețuri și frunze proaspete

  • Leurda (final de sezon)

  • Lobodă (roșie și verde)

  • Ștevie

  • Spanac tânăr

  • Salată verde crocantă

  • Frunze de ceapă, usturoi, țelină

  • Măcriș

  • Pătrunjel verde, mărar, leuștean


 Legume tinere

  • Ridichi roz sau albe

  • Morcovi noi

  • Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)

  • Ceapă verde

  • Usturoi verde

  • Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)

  • Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)

  • Dovlecei fragezi


 Fructe de început de sezon

  • Căpșuni românești

  • Rubarbă

  • Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)


 Lactate și ouă (locale și de sezon)

  • Lapte crud de vacă sau capră

  • Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă

  • Smântână proaspătă

  • Ouă de curte


 Aromatice și plante sălbatice comestibile

  • Menta

  • Măghiranul

  • Cimbrișorul

  • Frunze tinere de păpădie

  • Frunze de hrean

  • Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)

 

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Cimbrul verde, cunoscut științific sub numele de Thymus vulgaris, este o plantă aromată originară din regiunile mediteraneene. Sezonul în care este disponibil Cimbrul verde este disponibil pe tot parcursul anului, dar este în plinătatea sa maximă de aromă și beneficii în perioada primăverii...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Leușteanul, cunoscut științific sub numele de Levisticum officinale, este o plantă perenă aromatică din familia Apiaceae. Sezonul în care este disponibil Leușteanul este disponibil în principal pe parcursul primăverii și verii, dar frunzele sale pot fi recoltate, de asemenea, toamna, în funcție...

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Mărarul, cunoscut științific sub numele de Anethum graveolens, este o plantă aromatică frecvent utilizată în bucătăria românească și internatională. Sezonul în care este disponibil Mărarul este disponibil în special în lunile de vară, de la începutul lunii iunie până în septembrie....

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Pătrunjelul verde, cunoscut științific sub numele de Petroselinum crispum, este o plantă aromatică larg utilizată în diverse bucătării ale lumii. Sezonul în care este disponibil Pătrunjelul este disponibil pe tot parcursul anului, dar este în mod special proaspăt și aromat în lunile de...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de morcov, cunoscute științific sub numele de Daucus carota, sunt partea verde și frunzoasă a plantei de morcov, care este larg cultivată și recunoscută pentru rădăcina sa comestibilă. Sezonul în care este disponibil Frunzele de morcov sunt disponibile în mod natural pe parcursul...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de sfeclă, cunoscute și sub numele de frunze de sfeclă roșie, aparțin plantei Beta vulgaris. Aceasta este o legumă rădăcinoasă cu frunze bogate în nutrienți, ce aparține familiei Amaranthaceae. Sezonul în care este disponibil Frunzele de sfeclă sunt disponibile în mod obișnuit de la...

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de păpădie, cunoscute științific sub denumirea de Taraxacum officinale, sunt parte a florii de păpădie, o plantă perenă larg răspândită în Europa. Sezonul în care este disponibil Frunzele de păpădie sunt cel mai bine recoltate primăvara devreme, când sunt tinere și suculente, dar pot...

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Măcrișul, cunoscut științific sub numele de Rumex acetosa, este o plantă perenă apreciată pentru frunzele sale cu gust caracteristic acru. Sezonul în care este disponibil Măcrișul este disponibil în mod natural în lunile de primăvară, începând cu luna aprilie și până în iunie. Relevanța...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Leurda, cunoscută științific sub numele de Allium ursinum, este o plantă sălbatică din familia Alliaceae, răspândită în pădurile Europei și cunoscută pentru frunzele sale aromate și comestibile. Sezonul în care este disponibil Leurda este disponibilă în primăvară, începând cu lunile martie și...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Salata verde, cunoscută sub denumirea științifică Lactuca sativa, este o plantă larg consumată în întreaga lume, fiind apreciată pentru frunzele sale crocante și răcoritoare. Sezonul în care este disponibil Salata verde este disponibilă pe tot parcursul anului, dar cele mai bune recolte se obțin...

Show another 5 pages
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu