Leurda (final de sezon)
Lobodă (roșie și verde)
Ștevie
Spanac tânăr
Salată verde crocantă
Frunze de ceapă, usturoi, țelină
Măcriș
Pătrunjel verde, mărar, leuștean
Ridichi roz sau albe
Morcovi noi
Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)
Ceapă verde
Usturoi verde
Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)
Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)
Dovlecei fragezi
Căpșuni românești
Rubarbă
Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)
Lapte crud de vacă sau capră
Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă
Smântână proaspătă
Ouă de curte
Menta
Măghiranul
Cimbrișorul
Frunze tinere de păpădie
Frunze de hrean
Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Cimbrul verde, cunoscut științific sub numele de Thymus vulgaris, este o plantă aromată originară din regiunile mediteraneene. Sezonul în care este disponibil Cimbrul verde este disponibil pe tot parcursul anului, dar este în plinătatea sa maximă de aromă și beneficii în perioada primăverii...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Leușteanul, cunoscut științific sub numele de Levisticum officinale, este o plantă perenă aromatică din familia Apiaceae. Sezonul în care este disponibil Leușteanul este disponibil în principal pe parcursul primăverii și verii, dar frunzele sale pot fi recoltate, de asemenea, toamna, în funcție...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Mărarul, cunoscut științific sub numele de Anethum graveolens, este o plantă aromatică frecvent utilizată în bucătăria românească și internatională. Sezonul în care este disponibil Mărarul este disponibil în special în lunile de vară, de la începutul lunii iunie până în septembrie....
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Pătrunjelul verde, cunoscut științific sub numele de Petroselinum crispum, este o plantă aromatică larg utilizată în diverse bucătării ale lumii. Sezonul în care este disponibil Pătrunjelul este disponibil pe tot parcursul anului, dar este în mod special proaspăt și aromat în lunile de...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de morcov, cunoscute științific sub numele de Daucus carota, sunt partea verde și frunzoasă a plantei de morcov, care este larg cultivată și recunoscută pentru rădăcina sa comestibilă. Sezonul în care este disponibil Frunzele de morcov sunt disponibile în mod natural pe parcursul...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de sfeclă, cunoscute și sub numele de frunze de sfeclă roșie, aparțin plantei Beta vulgaris. Aceasta este o legumă rădăcinoasă cu frunze bogate în nutrienți, ce aparține familiei Amaranthaceae. Sezonul în care este disponibil Frunzele de sfeclă sunt disponibile în mod obișnuit de la...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de păpădie, cunoscute științific sub denumirea de Taraxacum officinale, sunt parte a florii de păpădie, o plantă perenă larg răspândită în Europa. Sezonul în care este disponibil Frunzele de păpădie sunt cel mai bine recoltate primăvara devreme, când sunt tinere și suculente, dar pot...
1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Măcrișul, cunoscut științific sub numele de Rumex acetosa, este o plantă perenă apreciată pentru frunzele sale cu gust caracteristic acru. Sezonul în care este disponibil Măcrișul este disponibil în mod natural în lunile de primăvară, începând cu luna aprilie și până în iunie. Relevanța...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Leurda, cunoscută științific sub numele de Allium ursinum, este o plantă sălbatică din familia Alliaceae, răspândită în pădurile Europei și cunoscută pentru frunzele sale aromate și comestibile. Sezonul în care este disponibil Leurda este disponibilă în primăvară, începând cu lunile martie și...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Salata verde, cunoscută sub denumirea științifică Lactuca sativa, este o plantă larg consumată în întreaga lume, fiind apreciată pentru frunzele sale crocante și răcoritoare. Sezonul în care este disponibil Salata verde este disponibilă pe tot parcursul anului, dar cele mai bune recolte se obțin...
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită