Leurda (final de sezon)
Lobodă (roșie și verde)
Ștevie
Spanac tânăr
Salată verde crocantă
Frunze de ceapă, usturoi, țelină
Măcriș
Pătrunjel verde, mărar, leuștean
Ridichi roz sau albe
Morcovi noi
Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)
Ceapă verde
Usturoi verde
Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)
Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)
Dovlecei fragezi
Căpșuni românești
Rubarbă
Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)
Lapte crud de vacă sau capră
Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă
Smântână proaspătă
Ouă de curte
Menta
Măghiranul
Cimbrișorul
Frunze tinere de păpădie
Frunze de hrean
Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Loboda roșie, cunoscută și sub denumirea științifică de Chenopodium rubrum , este o plantă frunzoasă din acest gen divers. Sezonul în care este disponibil Loboda roșie este disponibilă în special în lunile de primăvară și vară, de la aprilie până în iulie, ceea ce corespunde perioadei de...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Loboda verde, cunoscută științific sub numele de Chenopodium album, este o plantă anuală din familia Amaranthaceae. Sezonul în care este disponibil Loboda este disponibilă predominant în lunile de primăvară și vară, de la aprilie până în iulie, când frunzele sale sunt cele mai tinere și mai...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Spanacul tânăr, cunoscut sub denumirea științifică Spinacia oleracea , este o plantă frunzoasă verde care aparține familiei Amaranthaceae. Sezonul în care este disponibil Spanacul este disponibil în special în lunile de primăvară, dar culturile timpurii pot începe să fie recoltate încă din...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ștevia, cunoscută și sub denumirea științifică Rumex patientia, este o plantă perenă din familia Polygonaceae. Este adesea confundată cu planta de stevia, dar cele două sunt complet diferite. Sezonul în care este disponibil Ștevia este disponibilă mai ales în lunile de primăvară și toamnă,...
Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de hrean, cunoscute științific sub numele de Armoracia rusticana, sunt parte a plantei de hrean, originară din Europa de Est și de Vest. Sezonul în care este disponibil Frunzele de hrean pot fi culese în special în perioada primăvară - toamnă, dar rădăcina de hrean poate fi recoltată...
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită