Bicarbonat De Sodiu (Punga 5,0 kg)

   Bicarbonat de sodiu : este un compus anorganic ce face parte din categoria sarurilor (denumirea stiintifica este de hidrogenocarbonat de sodiu). Este o pudră albă, fără miros, cu gust sărat și ușor acid, un produs fără efecte toxice si ieftin care are multiple întrebuințări in gospodarie.

Pe pe langa intrebuintarile culinare bicarbonatul de sodiu se foloseste in gospodarie pentru tratarea florilor si in combaterea daunatorilor din gradina. Fiind o substanta biodegradabila versatila este de mare folos in gradina de legume unde ne permite sa tratam fara a folosi substante chimice daunatoare mai ales in perioada dinaintea recoltarii

 

1. Bicarbonatul de sodiu folosit ca erbicid biodegradabil

Puteti inlocui erbicidele toxice si costisitoare cu o solutie de bicarbonat care va limita cresterea buruienilor intr-un mod ecologic si perfect biodegradabil, fiind eficient inclusiv in distrugerea Meisorului (Digitaria-latina) omniprezent in gradini.

Dizolvati 2 - 4 linguri de bicarbonat in 1l apa. Stropiti cu grija pentru a nu degrada plantele din jur. Se repeta dupa 4-5 saptamani.

 

2. Bicarbonatul de sodiu folosit ca fungicid

O utilizare frecventa a bicarbonatului de sodiu este ca fungicid. Abilitățile sale de a lupta împotriva ciupercilor parazite ale speciilor de plante sunt cunoscute de mulți ani și oamenii o folosesc destul de des pentru a controla mucegaiul si ciupercile.

  • Dizolvati in 1 l apa, 1 lg bicarb, 1 lg ulei, 1 lg detergent lichid de vase. Agitati bine si pulverizati peste plantele bolnave. Pulverizarea se repeat  peste 1 saptamana.
  • Sau amestecati 20 ml sapun lichid, 5 l apa si 2 lg bicarbonat de sodiu.Se dizolva bine si se puverizeaza. Se aplica de cel putin 5 ori pe sezon, prima data inainte de inflorire

Asa se trateaza si Mana Tomatelor (Phytophtora)

 

  3. Bicarbonatul improspătează și echilibrează solul plantelor cu flori care au nevoie de un mediu alcalin

Aciditatea solului este de multe ori daunatoare, poate compromite înflorirea plantelor și poate ajuta la dezvoltarea buruienilor. În plus, unele plante cu flori, cum ar fi begoniile și mușcatele au nevoie de sol foarte alcalin și vor muri în solul acid. Cum se echilibrează pH-ul? Folosind bicarbonat de sodiu, desigur!

Folosind bicarbonatul de sodiu, puteți verifica cu ușurință dacă solul din grădină este acid sau bazic. Udați suprafața pământului și apoi presărați niște bicarbonat de sodiu peste el. Dacă la suprafață apar bule mici de aer, solul are un nivel de pH sub 7 și este destul de acid.

Folositi 100g la 1l apa pentru a regla aciditatea solului.

 

4Folositi bicarbonatul pentru cultivarea roșiilor dulci, suculente și gustoase

Dacă roșiile dvs. nu par a fi gustoase sau au un aspect puțin uscat, nu vă faceți griji!

Puteti presăra câteva vârfuri de bicarbonat de sodiu pe solul în care cresc roșiile și vor deveni mai delicioase și mai suculente.

Pulverizati cu o solutie de 0,5% de bicarbonat  sau udati rosiile cu o solutie de 3,5%

 

5. Distrugeti melcii, afidele (puricii de plante) și alti paraziti fără a compromite natura

Dacă aveți probleme cu melcii din grădină sau alti daunatori, puteți scapa de aceasta cu stropindu-le cu puțin bicarbonat de sodiu.

Afidele apar inainte de recoltarea fructelor si legumelor cand nu se recomanda tratarea cu substante chimice. O metoda ecologica pentru combaterea puricilor de plante este stropirea cu o solutie din 12-15 grame bicarbonat la 0.5 l apa.

 

6. Scăpați de omizile care vă distrug varza

Este greu de crezut, dar mulți paraziți pur și simplu urăsc bicarbonatul de sodiu.Se amesteca bicarbonatul in parti egale cu faina si se imprastie pe sol si plante.

 

7. Neutralizați mirosurile neplacute de la compostatoare din grădină

Dacă aveți un compostor în grădină, puteți diminua mirosul stropind cu bicarbonat de sodiu în jurul acestuia. Deoarece este un deodorant excelent, va absorbi mirosurile neplăcute.

 

8. Curățați alimentatoarele pentru păsări, lăzile, cuiburile și băile cu ajutorul bicarbonatului complet netoxic

Daca doriti sa nu folositi un detergent obisnuit sau un alt agent de curatare va poate ajuta bicarbonatul care curata si dezodorizeaza. Deoarece este netoxic și biodegradabil, nu va provoca niciun efect negativ.

 

9. Îndepărtați depunerile de calcar de pe vasele de teracotă într-un mod natural

Depunerile de calcar care se formează în timp pe vase de lut și teracotă pot fi cu ușurință scufundate într-o soluție de apă călduță și bicarbonat de sodiu în proporție de o linguriță pentru un litru de apa. Lasă-le așa câteva ore și ghivecele tale vor fi impecabile.

 

11. Folositi bicarbonatul de sodiu in vie

Stropiti strugurii inainte de recoltare cu o solutie de 5% bicarbonate pentru a ajuta la cresterea continutului de zahar si a impiedica putrezirea fructelor.

 

11. Folositi bicarbonatul de sodiu pentru a stimula inflorirea.

Pentru  inflorirea trandafirilor se folosese un amestec alcatuit din  5 l apa,1 lingurita bicarbonat, ½ lingurita amoniac, 1 lingurita  sare englezeasca  (sulfat de magneziu).

 

12. Bicarbonat de sodiu pentru a păstra buchetele de flori mult timp

În afară de rolul de fungicid, erbicid biodegradabil și regulator de pH, bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un bun conservant.

Bucurați-vă de frumoasele flori tăiate pentru o lungă perioadă de timp, umplând vasele cu următoarea soluție : o lingură de bicarbonat de sodiu, ½ lingură de amoniac, 1 lingură de sare Epsom (sulfat de magneziu) la 4 litri de apa.

 

13. Bicarbonatul va ajuta sa curatati perfect mainile si unghiile dupa o zi lunga de gradinarit .

 

Linkuri Utile

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Lacri
21/12/2022
Achiziție neconfirmată
Produs excelent
Comentarii
Am cumpărat câteva pungi de bicarbonat, având in vedere varietatea de întrebuințări intr-o gospodărie.
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Lacri
Lacri
Achiziție neconfirmată
21/12/2022
Produs excelent
Comentarii
Am cumpărat câteva pungi de bicarbonat, având in vedere varietatea de întrebuințări intr-o gospodărie.
A fost utilă această recenzie?
20 19
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760601806
Ambalare :
5 Kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10132
28,49 RON
5,70 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 5+ 10+
Pret 27,64 RON
5,53 RON  per 1.00 kg
27,07 RON
5,41 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 57 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Bicarbonat De Sodiu (Punga 5,0 kg)" este 1.

1 recenzie Scrie un comentariu
Bicarbonat De Sodiu, punga 5 kg
GTINEAN 0745760601806
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat
  • Cele mai vandute produse
  • Cele mai populare
Cele mai vandute produse