Bicarbonat De Sodiu (Punga 5,0 kg)
Conectează-te ca să te putem notifica când primești un răspuns
Bicarbonat de sodiu : este un compus anorganic ce face parte din categoria sarurilor (denumirea stiintifica este de hidrogenocarbonat de sodiu). Se obtine in America prin doua metode utilizand resurse minerale proprii (trona si nacholit) iar in Europa si restul lumii se obtine prin metoda Solvay folosind trei resurse naturale : sare, amoniac si acid carbonic.
- Utilizare : Pe langa utilizarea culinara ca agent de crestere in prajituri sau alte preparate, bicarbonatul de sodiu se utilizeaza in gospodarie in mai multe scopuri :
- pentru igenizarea bucatariei, aparaturii electrocasnice, oalelor, vesela, gresie etc.
- pentru indepartarea petelor de arsura de pe aragaz : se presara bicarbonat peste pata si apoi se stropeste cu otet, se asteapta 30 min
- curatarea chiuvetei si desfundarea chiuvetei : se presara bicarbonat si se curata cu un buret aspru , in scurgere se toarna 1 cana de bicarbonat si apoi o cana de otet fierbinte
- indeparteaza mirosul neplacut de pe tocatoarele din bucatarie ( se curata cu o pasta formata dintr-o lingura de bicarbonat, o lingura de sare si una de apa)
- curata suprafata fructelor si legumelor de substantele cu care acestea au fost tratate : se inmoaie intr-un vas plin cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat
- indeparteaza petele de calcar de pe suprafata instalatiilor sanitare
- pentru albirea bijuteriilor din argint
Solubilitate : Usor solubil in apa, insolubil in alcool.
Alte utilizari : Proprietati : antiaglomerant, corector de aciditate. Este utilizat in industria alimentara, cosmetica, in agricultura, ca produs universal de curatenie si intretinere a casei, in industria hranei pentru animale, in industria pielariei, in industria medicala si farmaceutica, pentru purificarea apei etc.
- Proprietatea bicarbonatului de a se descompune prin incalzire in carbonat de calciu, dioxid de carbon si apa, sta la baza folosirii acestuia ca praf de copt si la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon.
Sub forma de pudra sau dizolvat in apa, aria de utilizare pentru bicarbonat de sodiu este foarte vasta.
Depozitare : Produsul trebuie depozitat in spatii uscate, ventilate si racoroase, ferit de expunerea la lumina solara si umiditate.
Valabilitate : Depozitat in conditiile mai sus mentionate, produsul isi mentine proprietatile pana la 24 de luni de la data fabricatiei.
Ambalare : Bicarbonatul de sodiu este ambalat in punga alimentara de 5 kg
- Pudra alba sau cristale foarte fine albe, fara miros si cu gust sarat, se descompune la caldura si la umiditate crescuta.
- pH ( in solutie 1% ) : 8.6
- NaHCO3 : > 99.3%
- Na2HCO3: < 0.6 %
- NaCl : < 0.02
- Fe2O3 : < 6ppm
- Pierdere la uscare : < 0.250 %
- Fe : < 4.2 ppm
- SO4 : < 100 ppm
Nici o postare găsită