Bicarbonat De Sodiu Alimentar - 2,0 kg

   Bicarbonatul de sodiu este un compus anorganic ce face parte din categoria sarurilor (denumirea stiintifica este de hidrogenocarbonat de sodiu). Se obtine in America prin doua metode utilizand resurse minerale proprii (trona si nacholit) iar in Europa si restul lumii se obtine prin metoda Solvay folosind trei resurse naturale : sare, amoniac si acid carbonic.

Utilizare : Pe langa utilizarea culinara ca agent de crestere in prajituri sau alte preparate, bicarbonatul de sodiu se utilizeaza in gospodarie  in mai multe scopuri : 

- pentru igenizarea bucatariei, aparaturii electrocasnice, oalelor, vesela, gresie etc.

- pentru indepartarea petelor de arsura de pe aragaz : se presara bicarbonat peste pata si apoi se stropeste cu otet, se asteapta 30 min

- curatarea chiuvetei si desfundarea ei: se presara bicarbonat si se curata cu un burete aspru , in scurgere se toarna 1 cana de bicarbonat si apoi o cana de otet fierbinte

- indeparteaza mirosul neplacut de pe tocatoarele din bucatarie ( se curata cu o pasta formata dintr-o lingura de bicarbonat, o lingura de sare si una de apa)

- curata suprafata fructelor si legumelor de substantele cu care acestea au fost tratate : se inmoaie intr-un vas plin cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat

- indeparteaza petele de calcar de pe suprafata instalatiilor sanitare

- pentru albirea bijuteriilor din argint 

- Solubilitate : Usor solubil in apa, insolubil in alcool.

- Alte utilizari : antiaglomerant, corector de aciditate. Este utilizat in industria alimentara, cosmetica, in agricultura, in industria hranei pentru animale, in industria pielariei, in industria medicala si farmaceutica, pentru purificarea apei etc.

- Proprietatea bicarbonatului de a se descompune prin incalzire in carbonat de calciu, dioxid de carbon si apa, sta la baza folosirii acestuia ca praf de copt si la fabricarea extinctoarelor cu dioxid de carbon.

  Sub forma de pudra sau dizolvat in apa, aria de utilizare pentru bicarbonat de sodiu este foarte vasta.

- Depozitare : Produsul trebuie depozitat in spatii uscate, ventilate si racoroase, ferit de expunerea la lumina solara si umiditate.

- Valabilitate : Depozitat in conditiile mai sus mentionate, produsul isi mentine proprietatile pana la 24 de luni de la data fabricatiei.

- Ambalare : Bicarbonatul de sodiu este ambalat in punga alimentara de 2 kg

Specificatie produs :

- Pudra alba sau cristale foarte fine albe, fara miros si cu gust sarat, se descompune la caldura si la umiditate crescuta.

- pH ( in solutie 1% ) : 8.6

- NaHCO: > 99.3%

- Na2HCO3:  < 0.6 %

- NaCl : < 0.02

- Fe2O: < 6ppm

- Pierdere la uscare : < 0.250 %

- Fe : < 4.2 ppm

- SO4 : < 100 ppm    

 

Descriere produs:

Bicarbonatul de sodiu apare sub formă de pulbere albă inodoră. Gust ușor alcalin (amar). pH (soluție apoasă 0,1 proaspăt preparată):  pH (soluție saturată): 8-9. Non-toxic.       

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere albă, cristalină, care este folosită în mod obișnuit ca agent de tamponare a pH-ului, reumplere de electroliți, alcalinizator sistemic și în soluții de curățare topică.   

Începe să piardă dioxidul de carbon la aproximativ 50 ° C - 100 ° C cand este transformat în carbonat de sodiu.
Stabil în aer uscat, dar descompus încet în aer umed
Ușor descompus de acizi slabi; în soluție apoasă începe să se descompună în dioxid de carbon și carbonat de sodiu la aproximativ 20 ° C și complet la fierbere  

Bicarbonatul de sodiu este o sare care se descompune în lichide, inclusiv sânge și urină, pentru a forma sodiu și bicarbonat. Această descompunere tamponează sângele și îl face mai puțin acid. Această abilitate de neutralizare a acidului ajută la tratarea afecțiunilor legate de aciditatea ridicată în fluidele corporale, cum ar fi indigestia, care este cauzată de prea mult acid din stomac.

 

 Beneficii datorate consumului sau folosirii bicarbonatului de sodiu:

Bicarbonatul de sodiu, este utilizat pe scară largă în coacere - bucatarie, acest lucru se datorează faptului că are proprietăți de dospit, ceea ce înseamnă că provoacă creșterea aluatului producând dioxid de carbon.

În afară de gătit, bicarbonatul de sodiu are o varietate de utilizări suplimentare în gospodării și beneficii pentru sănătate.

Iată cateva beneficii și utilizări ale bicarbonatului de sodiu:

Tratează arsurile la stomac

Arsurile sut cunoscute și sub denumirea de reflux al acidului gastric. Este o senzație dureroasă, arzătoare, care apare în zona superioară a stomacului și care se poate răspândi în gât.

Este cauzat de refluxul de acid din stomac și de pe esofag, tubul care leagă stomacul cu gura.

Câteva cauze comune ale refluxului sunt supraalimentarea, stresul și consumul de alimente grase sau picante.

Bicarbonatul poate ajuta la tratarea arsurilor la stomac prin neutralizarea acidului stomacal. Se dizolvă o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă rece și se bea amestecul încet.

Există dezavantaje ale acestui tratament de care ar trebui să fiți conștienți :

Bicarbonatul este foarte bogat în sodiu : 629 mg la 1/2 linguriță.
Utilizarea continuă poate duce la alcaloză metabolică și probleme cardiace.

- Clatirea cavitatii bucale

Apa de gură este un plus excelent la o bună rutină pentru igienă orală. Ajunge la colțurile gurii și in spatele dinților, gingiilor și limbii, care pot fi usor neglijate în timpul periajului. 

Multe persoane folosesc bicarbonat de sodiu ca înlocuitor pentru apa de gură. Unele studii au arătat că vă pot ajuta să vă îmbunătățiți respirația și chiar să furnizați proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Cu toate acestea, un studiu a descoperit că o apă de gură cu bicarbonat de sodiu nu a scăzut uimitor nivelul bacteriilor orale, dar a dus la un pH salivar crescut, care este important pentru inhibarea creșterii bacteriene.

Rețeta pentru a face acasa apa de gură cu bicarbonat de sodiu este simplă. Adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu la o jumătate de pahar de apă caldă, apoi clatiți ca de obicei.

 - Albeste dintii

Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular de casă pentru albirea dinților.

Multe studii au descoperit că pasta de dinți care conține bicarbonatul de sodiu este mai bună pentru albirea dinților și îndepărtarea plăcii decât pasta de dinți fără bicarbonat.

Acest lucru este probabil deoarece bicarbonatul de sodiu are proprietăți abrazive ușoare care îl lasă să rupă legăturile de molecule care coloreaza dinții. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene care pot ajuta la combaterea bacteriilor dăunătoare.

- Iti poti crea propriul deodorant

Surprinzător, transpirația umană este inodoră.

Transpirația câștigă un miros numai după ce este descompusă de bacteriile din axile. Aceste bacterii vă transformă transpirația în produse reziduale acide care conferă transpirației mirosul neplacut.

Bicarbonatul de sodiu poate elimina mirosul de transpirație, făcând mirosurile mai puțin acide. Încercați să puneți bicarbonat pe axilele dvs. și puteți observa o diferență.

Poate îmbunătăți performanța exercițiilor fizice

Bicarbonatul de sodiu, este un supliment popular în rândul sportivilor.

Unele studii arată că bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să efectuați la o intensitate mai accentuata anumite exercitii pentru mai mult timp, mai ales în timpul exercițiilor anaerobe sau al antrenamentului și al sprintului de înaltă intensitate.

În timpul exercițiilor de înaltă intensitate, celulele musculare încep să producă acid lactic, care este responsabil pentru senzația de arsură pe care o obțineți în timpul exercițiului fizic. Acidul lactic scade, de asemenea, pH-ul din interiorul celulelor dvs., ceea ce vă poate cauza mușchii.

Bicarbonatul de sodiu are un pH ridicat, care poate ajuta la întârzierea oboselii, permițându-vă să vă exercitați la vârf mai mult timp.
De exemplu, un studiu a descoperit că persoanele care au luat bicarbonat de sodiu s-au exercitat în medie cu 4,5 minute mai mult decât persoanele care nu au luat.

Un studiu recomandă administrarea a 300 mg de bicarbonat de sodiu la 33,8 uncii (1 litru) de apă cu 1-2 ore înainte de antrenament.

Alinați mâncărimea pielii și arsurile solare

O baie ce contine bicarbonat de sodiu este recomandată adesea pentru a calma mâncărimea pielii. Aceste băi sunt un remediu utilizat frecvent pentru mâncărime din mușcăturile cauzate de gandaci, furnici și înțepăturile de albine.

În plus, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la calmarea mâncărimii cauzate arsurilor solare. Unii oameni susțin că poate fi mai eficient atunci când este combinat cu alte ingrediente precum amidonul de porumb și fulgii de ovăz.

Pentru a face o baie cu bicarbonat de sodiu, adăugați 1-2 căni de bicarbonat de sodiu la o baie călduță. Asigurați-vă că zona afectată este bine înmuiată.

Pentru zone mai specifice, puteți crea o pastă cu bicarbonat de sodiu cu un pic de apă. Aplicați un strat gros de pastă pe zona afectată.

 - Poate încetini evoluția bolilor renale cronice

Persoanele cu boală renală cronică (CKD) își pierd lent anumite functii ale rinichilor.

Rinichii sunt incredibil de importanți deoarece ajută la eliminarea excesului de deșeuri și apă din sânge. În același timp, ajută la echilibrarea mineralelor importante precum potasiu, sodiu și calciu.

Un studiu care a inclus 134 de adulți cu CKD a descoperit că cei care iau suplimente cu bicarbonat de sodiu au o probabilitate mai mică de 36% să experimenteze o evoluție rapidă a bolii decât persoanele care nu au luat suplimentele.

Neutralizează mirosurile neplacute ale frigiderului

Ți-ai deschis vreodată frigiderul și ai găsit un miros surprinzător de rău?

Este posibil ca unele alimente din frigiderul dvs. sa inceapa sa-si schimbe culoarea, aspectul si consistenta. Acest miros neplăcut poate dura mult timp după golirea frigiderului și curățarea completă a acestuia.

Din fericire, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la aerisirea unui frigider ciudat mirositor printr-o neutralizare a mirosurilor rele. Acesta interacționează cu particulele de miros pentru a le elimina, mai degrabă decât să mascheze mirosul.

Umpleți o ceașcă cu bicarbonat de sodiu și așezați-o în frigider pentru a neutraliza mirosurile rele.

- Odorizeaza camera

Pentru a crea un ambient cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, veți avea nevoie de:
  1. - un borcan mic
  2. - 1/3 cană bicarbonat de sodiu
  3. - 10-15 picături din uleiurile tale esențiale preferat
  4. - o bucată de pânză sau hârtie
  5. - sfoară sau panglică

Adăugați în borcan bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale. Acoperiți-l cu cârpa sau hârtie, apoi fixați-l în loc cu șnurul. Când parfumul începe să se estompeze, agita borcanului.

Poate albi rufele

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate ieftină de a vă albi și curăța rufele.

Datorita alcalinitatii - o sare solubilă - care poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a petelor. Când este dizolvat în apă, un alcalin, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, poate interacționa cu acizii din pete și poate ajuta la îndepărtarea acestora.

Adăugați 1/2 cană de Bicarbonat în cantitatea dvs. de detergent de rufe. De asemenea, ajută la înmuierea apei(uneori dura), ceea ce înseamnă că este posibil să aveți nevoie de mai puțin detergent decât de obicei.

Îndepărteaza petele de pe covoare 

O combinație cu bicarbonat de sodiu și oțet poate îndepărta cele mai încăpățânate pete de covor.

Când se amestecă bicarbonatul și oțetul, se creează un compus numit acid carbonic, care este un ingredient obișnuit în produsele de  curățare.
Iată cum puteți elimina petele de covor încăpățânate doar cu bicarbonat de sodă și oțet:

Acoperiți pata de pe covor cu un strat subțire de bicarbonat de sodiu.
Umpleți o sticlă cu pulverizator goală cu un amestec de oțet și apă de la 1 la 1 și pulverizați-o peste zona pătată.
Așteptați până la 1 oră sau până când suprafața se usucă.
Spălați bicarbonatul de sodiu cu o perie pana observati ca se curata pata/petele.
Pata trebuie îndepărtată complet. Dacă au rămas pe covor câteva resturi/urme de bicarbonat, indepartati-le cu un prosop usor umezit.

- Indeparteaza pesticidele de pe cojile fructelor si legumelor

Mulți oameni se îngrijorează de pesticide pe alimente. Pesticidele sunt utilizate pentru a preveni deteriorarea culturilor de către insecte, germeni, rozătoare și buruieni.

Decojirea fructelor este cea mai bună metodă de a elimina pesticidele. Cu toate acestea, înseamnă că nu veți obține nutrienți importanți, cum ar fi fibre, vitamine și minerale, care se găsesc în pielea/coaja multor fructe/legume.

Interesant este ca cercetările recente au descoperit că înmuierea fructelor și a legumelor într-o baie cu bicarbonat de sodiu este cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele fără a le curăța.

Un studiu a constatat că înmuierea merelor într-o soluție cu bicarbonat de sodiu și apă timp de 12-15 minute a eliminat aproape toate pesticidele.

Rețineți că această metodă nu elimină pesticidele care au pătruns în pielea fructelor. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă funcționează pentru alte tipuri de produse.

- Usuca buruienile crescute nedorit pe langa casa

Buruienile sunt plante neplăcute care pot crește în crăpăturile pietrelor/dalelor, canalelor și ale căilor ferate. Adesea au rădăcini adânci, ceea ce le face greu de ucis fără a folosi un "ucigaș" de buruieni chimice.

Din fericire, puteți folosi bicarbonat de sodiu ca o alternativă mai ieftină și mai sigură. Acest lucru se datorează faptului că bicarbonatul de sodiu are un conținut ridicat de sodiu, ceea ce creează un mediu dur pentru dezvoltarea buruienilor.

Presărați câteva mâini de bicarbonat peste buruienile care cresc în fisurile trotuarului, aleilor și ale altor zone infestate.

Cu toate acestea, evitați să folosiți bicarbonat de sodiu pentru a ucide buruienile din sere de flori și în grădini, deoarece ar putea ucide și alte plante de pe langa.

Bicarbonatul de sodiu este un produs ieftin și disponibil pe scară largă.

 

Recenzii ale clienților

4.8 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 2 recomandări
2
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Admin Admin
28/08/2020
Achiziție neconfirmată
Comentarii
Buna dimineata.Da, se poate plati la livrare.Multumim
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Gigi
Gigi
Achizitie Verificata
17/11/2023
Super
Comentarii
Magazinul online "Top Ingrediente" merită cu adevărat un review pozitiv pentru experiența de cumpărare remarcabilă pe care mi-a oferit-o. De-a lungul timpului, am avut ocazia să achiziționez diverse produse din acest magazin și să interacționez cu serviciul lor de clienți, iar fiecare experiență a fost plăcută și satisfăcătoare.

Unul dintre aspectele care se evidențiază imediat este diversitatea impresionantă a produselor pe care le oferă magazinul "Top Ingrediente". Indiferent dacă sunt în căutare de ingrediente pentru gătit, produse naturale, sau alimente specializate, acest magazin oferă o gamă vastă de opțiuni pentru a satisface nevoile și preferințele tuturor. Faptul că produsele sunt de ...
A fost utilă această recenzie?
19 12
Claudia
Claudia
Achiziție neconfirmată
27/12/2022
produs magic
Comentarii
mulțumesc pentru produsele dvs. Cel mai de baza produs este bicarbonatul de sodiu din care creez bile pentru baie.
A fost utilă această recenzie?
76 65
Andreea
Andreea
Achiziție neconfirmată
22/10/2021
Preturi super bune!
Comentarii
Produse de calitate ,foarte multumita !
A fost utilă această recenzie?
45 62
Admin Admin
Admin Admin
Achiziție neconfirmată
28/08/2020
Comentarii
Buna dimineata.Da, se poate plati la livrare.Multumim
A fost utilă această recenzie?
50 46
Brigita Birlean
Brigita Birlean
Achizitie Verificata
27/08/2020
Comentarii
Se poate face plata la livrare?
A fost utilă această recenzie?
37 36
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359551
Ambalare :
2 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10133
11,50 RON
5,75 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 5+ 10+
Pret 11,16 RON
5,58 RON  per 1.00 kg
10,93 RON
5,47 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 23 point
Puncte premiu: 1 point

Cantitatea minima pentru "Bicarbonat De Sodiu Alimentar - 2,0 kg" este 1.

5 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Bicarbonat De Sodiu, punga 2,0 kg
GTINEAN 0745114359551
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat