Reteta delicioasa si trucuri pentru a prepara un pui cu legume chinezesc perfect

23/02/2024
farfurie cu pui cu legume in stil chinezesc

Puiul cu legume  este o mancare delicioasa si bogata in arome, care combina bucati suculente de carne de pui cu o varietate de legume si condimente. Aceasta reteta aduce un gust autentic si o textura crocanta, oferind o experienta culinara de neuitat. In acest articol ne propunem sa exploram pasii si trucurile esentiale pentru a prepara un pui cu legume chinzesc perfect acasa.

Ingrediente necesare:

  • 500g piept de pui, taiat in bucati mici
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 ceapa mare, taiata julienne
  • 3 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardei gras, taiat julienne
  • 1 morcov mare, taiat julienne
  • 200g de ciuperci, feliate
  • Sos de soia
  • Sare si piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de amidon de porumb sau faina de porumb
  • 1/2 cana de supa de pui sau apa
  • Otet de orez (optional)
  • Ghimbir proaspat, taiat julienne (optional)
  • Seminte de susan pentru garnisire (optional)

Trucuri si sfaturi utile

Marinarea carnii: Pentru un pui cu legume  cu adevarat suculent si plin de arome, este recomandat sa marinati bucatile de pui in sos de soia, usturoi tocat si putin ulei timp de cel putin 30 de minute sau peste noapte in frigider.

Taiere uniforma a ingredientelor: Pentru o gatire uniforma si o prezentare frumoasa, asigurati-va ca taiati legumele in bucati de dimensiuni similare.

Amestec de amidon: Pentru a obtine un sos gros si lucios, amestecati amidonul de porumb cu putina apa sau supa de pui inainte de a-l adauga in tigaie.

Gatire la foc mare: Pentru a pastra textura crocanta a legumelor si a pastra suculenta carnii, gatiti puiul  la foc mare si amestecati-l constant pentru a evita arderea sau lipirea la tigaie.

Reglarea aromei: Daca doriti un gust mai intens, adaugati otet de orez si ghimbir proaspat in sosul de pui pentru un echilibru perfect intre dulce, sarat si acru.

Pasi de preparare:

  1. Intr-o tigaie mare sau wok, incalziti uleiul vegetal la foc mare. Adaugati bucatile de pui marinat si gatiti-le pana devin aurii si fragede. Transferati carnea pe o farfurie si pastrati-o deoparte.
  2. In aceeasi tigaie, adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul gras si gatiti-le pana devin moi si aromate.
  3. Adaugati morcovul si ciupercile si gatiti-le pana se inmoaie usor.
  4. Intoarceti carnea de pui in tigaie si amestecati totul impreuna.
  5. Intr-un bol mic, amestecati amidonul de porumb cu supa de pui sau apa si adaugati-l in tigaie. Continuati sa amestecati pana cand sosul se ingroasa si acopera ingredientele.
  6. Gustati si ajustati condimentele, adaugand sos de soia, sare si piper dupa gust.
  7. Optional, adaugati otet de orez si ghimbir proaspat pentru a intensifica aromele.
  8. Garnisiti puiul cu seminte de susan si serviti-l cald, alaturi de orez fiert sau orez prajit.

Variante si imbunatatiri

Adaugati alte legume precum broccoli, dovlecei sau varza chinezeasca pentru a oferi mai multa textura si nutrienti.

Experimentati cu alte proteine, cum ar fi crevetii, tofu-ul sau carne de porc, pentru a varia gusturile si aromele.

Puteti adauga sos de chilli sau pasta de ardei iute pentru un plus de intensitate si iuteala.

Prepararea unui pui cu legume chinezesc perfect poate fi usor de realizat acasa, cu cateva ingrediente simple si cateva trucuri de gatit. Prin marinarea carnii, taierea uniforma a legumelor si ajustarea condimentelor dupa gust, puteti obtine o mancare delicioasa si aromata care va impresiona orice musafir. Nu ezitati sa experimentati si sa va adaptati reteta dupa preferintele personale, iar rezultatul final va fi un pui Shanghai autentic si delicios, gata sa fie savurat alaturi de familie si prieteni.

 

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu