Descoperind magia nucsoarei macinate: Retete delicioase pentru a incanta simturile

25/01/2024
Cafea și bezele în cești cu o varietate de condimente cu inimi de portocale, scorțișoară, nucșoară și zahăr

Nucsoara macinata este un ingredient aromat si bogat in arome care isi gaseste locul intr-o varietate de preparate din bucataria globala. De la dulciuri si deserturi pana la mancaruri sarate si bauturi, nucsoara macinata adauga o nota distinctiva si calda, imbogatind experienta culinara. In acest articol, vom explora modurile creative in care nucsoara macinata poate fi integrata in diverse retete, bucurandu-va de gustul sau unic si de beneficiile pe care le aduce in preparatele culinare.

Delicii dulci:

Tarta de dovleac cu nucsoara:

Ingrediente pentru blat:

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana unt rece, cubulete
  • 1/4 cana zahar pudra
  • 2 linguri apa rece

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 cana dovleac copt si pasat
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 oua
  • 1 cana lapte evaporat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita sare

Instructiuni:

  1. Pentru blat, combinati faina, untul si zaharul pudra intr-un robot de bucatarie pana cand se formeaza un aluat.
  2. Adaugati apa rece si amestecati pana cand obtineti un aluat omogen. Refrigerati timp de 30 de minute.
  3. Intindeti aluatul si asezati-l intr-o forma de tarta. Coaceti la 180°C timp de 15 minute.
  4. Pentru umplutura, amestecati dovleacul pasat, zaharul brun, ouale, laptele evaporat, nucsoara, scortisoara, ghimbirul si sarea.
  5. Turnati amestecul in crusta coapta si coaceti la 180°C timp de 40-45 de minute sau pana cand umplutura este stabilita.
  6. Raciti si serviti cu o lingura de frisca.

Briose cu mere si nucsoara:

Ingrediente:

  • 2 mere, curatate si rase
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana unt topit
  • 2 oua
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati merele rase, zaharul, untul topit, ouale si extractul de vanilie.
  2. Intr-un alt bol, combinati faina, praful de copt, sarea si nucsoara.
  3. Adaugati ingredientele uscate in amestecul cu mere si amestecati pana se omogenizeaza.
  4. Distribuiti amestecul in forme de briose si coaceti la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana cand briosele sunt aurii.
  5. Lasati-le sa se raceasca si serviti-le pentru un mic dejun sau o gustare dulce.

Bucatarie sarata:

Pui cu nucsoara si lamaie:

Ingrediente:

  • 4 bucati de piept de pui
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • Sucul de la o lamaie
  • 1/2 cana supa de pui
  • 2 linguri de patrunjel tocat

Instructiuni:

  1. Condimentati bucatile de pui cu sare, piper si nucsoara macinata.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si prajiti bucatile de pui pana se rumenesc pe ambele parti.
  3. Adaugati usturoiul si gatiti timp de 1 minut.
  4. Turnati sucul de lamaie si supa de pui. Lasati sa fiarba si apoi reduceti focul.
  5. Gatiti puiul in sos timp de 15-20 de minute sau pana cand este bine facut.
  6. Presarati cu patrunjel tocat inainte de servire.

Cartofi piure cu nucsoara:

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari, curatati si taiati cubulete
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri unt
  • Sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata

Instructiuni:

  1. Fierbeti cartofii taiati in apa cu sare pana devin moi.
  2. Scurgeti apa si paseazati cartofii.
  3. Adaugati laptele si untul si amestecati pana obtineti un piure cremos.
  4. Condimentati cu sare, piper si nucsoara macinata.
  5. Serviti ca un acompaniament delicios la carne sau peste.

Bauturi calde:

Ciocolata calda cu nucsoara:

Ingrediente:

  • 2 cani lapte
  • 50g ciocolata neagra, rupta in bucati
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • Frisca si fulgi de ciocolata pentru decor

Instructiuni:

  1. Incalziti laptele intr-un ibric pana la punctul de fierbere.
  2. Adaugati ciocolata neagra si amestecati pana cand se topeste complet.
  3. Adaugati zaharul si nucsoara macinata. Amestecati bine.
  4. Turnati ciocolata calda in cesti si decorati cu frisca si fulgi de ciocolata.

Cappuccino cu scortisoara si nucsoara

Ingrediente:

  • 1 ceasca de cafea espressor
  • 1/2 cana de lapte spumat
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de nucsoara macinata

Instructiuni:

  1. Preparati o ceasca de cafea espressor.
  2. Intr-un ibric, incalziti laptele si spumati-l.
  3. Adaugati zaharul, scortisoara si nucsoara in lapte.
  4. Turnati laptele spumat peste cafea.
  5. Presarati putina nucsoara deasupra si savurati acest cappuccino aromat.

Experimentand aromat nucsoarei in bucatarie

Cu aceste retete delicioase, ati descoperit versatilitatea nucsoarei macinate in bucataria dvs. zilnica. De la deserturi decadente si mancaruri sarate pana la bauturi calde reconfortante, nucsoara macinata aduce o nota aparte de aroma si savoare. Acest condiment atat de iubit nu numai ca imbunatateste gustul preparatelor, dar si adauga o nota subtila de caldura si confort in fiecare savoare. Experimentati cu aceste retete si bucurati-va de farmecul nucsoarei macinate in bucataria dvs. proprie.

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu