Ingrediente de sezon – Luna Mai

04/05/2025

Ingrediente de sezon – Luna Mai

Verdețuri și frunze proaspete

  • Leurda (final de sezon)

  • Lobodă (roșie și verde)

  • Ștevie

  • Spanac tânăr

  • Salată verde crocantă

  • Frunze de ceapă, usturoi, țelină

  • Măcriș

  • Pătrunjel verde, mărar, leuștean


 Legume tinere

  • Ridichi roz sau albe

  • Morcovi noi

  • Cartofi noi (foarte fragezi, cu coajă subțire)

  • Ceapă verde

  • Usturoi verde

  • Mazăre verde (încep să apară primii păstăi)

  • Fasole verde (foarte timpurie, în zonele mai calde)

  • Dovlecei fragezi


 Fructe de început de sezon

  • Căpșuni românești

  • Rubarbă

  • Mere de păstrare (ultimele din sezonul precedent)


 Lactate și ouă (locale și de sezon)

  • Lapte crud de vacă sau capră

  • Brânză proaspătă de vaci / urdă / telemea slabă

  • Smântână proaspătă

  • Ouă de curte


 Aromatice și plante sălbatice comestibile

  • Menta

  • Măghiranul

  • Cimbrișorul

  • Frunze tinere de păpădie

  • Frunze de hrean

  • Frunze de viță-de-vie (pentru sarmale crude sau murate)

 

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ridichile albe, cunoscute și sub denumirea de ridichi de iarnă sau Daikon în Japonia, poartă numele științific Raphanus sativus var. longipinnatus. Sezonul în care este disponibil Ridichile albe sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar cele mai bune recolte se obțin în perioadele reci ale...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Ridichile roz sunt cunoscute sub denumirea științifică Raphanus sativus. Acestea fac parte din familia Brassicaceae, aceeași familie cu broccoli, varza și muștarul. Sezonul în care este disponibil Ridichile roz sunt disponibile mai ales în primăvară, deși pot fi găsite în piețe pe tot parcursul...

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Urzica este cunoscută sub numele științific de Urtica dioica. Este o plantă perenă ce aparține familiei Urticaceae. Sezonul în care este disponibil Urzica este disponibilă predominant în perioadele de primăvară și toamnă, mai precis de la începutul lunii martie până în luna mai și din nou în...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de viță-de-vie, cunoscute și sub denumirea științifică de "Vitis vinifera", sunt folosite larg în bucătăria mediteraneană și orientală. Sezonul în care este disponibil Aceste frunze pot fi culese în sezoanele de primăvară și de toamnă, depinzând de regiunea în care se află plantațiile...

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Năsturelul, cunoscut sub denumirea științifică de Tropaeolum majus, este o plantă cu origine sud-americană, îndrăgită pentru capacitatea sa de a înfrumuseța spațiile verzi prin florile sale viu colorate. Sezonul în care este disponibil Năsturelul este disponibil în România, îndeosebi în...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Cresonul, cunoscut și sub denumirea științifică de Nasturtium officinale, este o plantă acvatică ce aparține familiei Brassicaceae. Sezonul în care este disponibil Este disponibil, în principal, în perioada de primăvară, însă poate fi cultivat în seră pe tot parcursul anului dacă condițiile de...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Salvia, cunoscută și sub denumirea științifică Salvia officinalis, este o plantă aromatică frecvent utilizată în gastronomie și medicina tradițională. Sezonul în care este disponibil Salvia poate fi recoltată începând cu luna mai și până în luna septembrie, însă este disponibilă în magazine și...

04/05/2025

1. Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Coriandrul, cunoscut și sub denumirea științifică Coriandrum sativum , este o plantă aromatică originară din regiuni ale Mediteranei și Orientului Mijlociu. Sezonul în care este disponibil Frunzele de coriandru sunt disponibile pe tot parcursul anului, dar sunt cel mai abundente în timpul...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Busuiocul, cunoscut sub denumirea științifică Ocimum basilicum, este o plantă aromatică larg utilizată în bucătăria mediteraneană și nu numai. Sezonul în care este disponibil Busuiocul este disponibil în special în lunile calde de vară, de la iunie până în septembrie, fiind sensibil la...

04/05/2025

Introducere Denumirea comună și denumirea științifică Frunzele de napi, cunoscute sub denumirea științifică de Brassica rapa, reprezintă partea verde și frunzoasă a plantei de nap. Sezonul în care este disponibil Acestea sunt cel mai bine cultivate și recoltate în perioada de primăvară și toamnă când temperaturile sunt moderate. Relevanța...

Show another 10 pages
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu