Ciocolata Fina RUBY 33.6% - 0.4 KG - Callebaut®

RB1

Lasă-ți ochii să fie orbiți de această aromă și culoare complet nouă de ciocolată.
Culoarea rubin vă va încânta. Pierde-te în fructul intens și notele sale proaspete, acide. Născută din boabele de cacao ruby, ciocolata ruby ​​RB1 nu conține niciun colorant sau aromă de fructe adăugate. Gustul și culoarea sa unică vă invită să creați asocieri originale și să descoperiți noi idei de cofetărie, prăjituri și deserturi.
Cu fluiditatea sa versatilă, ruby ​​​​RB1 este o alegere excelentă pentru o gamă largă de aplicații, de la turnare la placare și multe altele.

Ce este ciocolata ruby?


Ciocolata ruby este un tip de ciocolată - la fel ca cea cu lapte, neagră sau albă - cu o nuanță roz și o aromă de citrice, de fructe de pădure. Se vinde sub formă de batoane sau sub formă de jetoane sau discuri.

 "Este foarte neteda, cremoasa, usor acida, are note de fructe de padure si are un pic de citrice. Este diferita de orice ciocolata pe care ai incercat-o."

Ceea ce face ca ciocolata rubin să fie roz este tipul specific de boabe de cacao pe care îl folosesc pentru a face ciocolata – numită „boabe de rubin” – și procesul de fermentație al acestuia. Aceste boabe de cacaosunt recoltate special pentru ciocolata rubin.

După ce a descoperit că boabele de rubin are o moleculă sau un compus special, Barry Callebaut a început un proces de testare care a durat peste 10 ani, iar ciocolata rubin a fost introdusă pe piața mondială până la sfârșitul anului 2017.

 

Deși ciocolata rubin are acel gust distinct de citrice, se poate pierde în deserturi cu alte ingrediente dominante. 

Site-ul web Barry-Callebaut nu recomandă coacerea ciocolatei. Ei o etichetează ca „nu este stabil la coacere”, referindu-se la modul în care ciocolata își pierde culoarea strălucitoare când este coaptă.

 

 

Home » Recipes » Blog

WHAT IS RUBY CHOCOLATE? ALL YOU NEED TO KNOW

We look at exactly what is ruby chocolate, how is it used, and most importantly, what does it taste like?  A complete guide to this pretty pink chocolate that is all the rage.

Barry Callebaut Ruby cheamă într-un castron
Contents
 

WHAT IS RUBY CHOCOLATE?

Ruby chocolate, also known as ruby RBI, is the newest chocolate discovery in 80 years. It is the fourth chocolate type after white, milk and dark chocolate.

It was introduced to us by Barry Callebaut in 2017 and available to purchase from January 2018. Australia was one of the first countries for the rollout of the new chocolate variety, hitting Australian shores in September of that year.

According to Callebaut’s website, the ruby beans’ origin is from Brazil, Ecuador, and Ivory Coast

Ciocolata topita intr-un bol de sticla picura dintr-o lingura

IS IT NATURALLY PINK?

When Callebaut introduced ruby chocolate in September 2017, at a private event in Shanghai, confusion ran supreme. It simply looked like white chocolate with pink colouring.

How Callebaut make ruby chocolate is a trade secret. Genetic modification has been mentioned and denied by Barry Callebaut. There has been speculation in the industry that unfermented cocoa beans are used to make ruby chocolate. Unfermented cocoa beans can have a natural red/pink colour.

Callebaut registered a patent in 2009. The patent is for “cocoa-derived material” from unfermented cocoa beans (or beans fermented for no more than three days) that become red or purple after treating them with an acid and then defatting with petroleum ether.

“The beans are like mother nature gave them to us and are not GMO. Barry Callebaut is able to identify the ruby beans containing the right set of attributes. Secondly, we developed a unique processing that makes those special precursors come alive, creating ruby chocolate,” Barry Callebaut.

Yes it is naturally pink. It seems it is all about the process and not necessarily the discovery of a new cocoa bean?

lista de ingrediente de pe ambalajul ciocolatei

WHAT ARE THE INGREDIENTS OF THE CHOCOLATE?

According to the label on the back of my 2kg packet of Callebaut ruby chocolate, below are the ingredients;

Sugar, cocoa butter, skimmed milk powder, whole milk powder, cocoa mass, emulsifier (soya lecithin0, acid (citric acid), natural vanilla flavouring (Cocoa Horizons Foundation).

Descrierea RBI pe ambalaj

WHAT DOES IT TASTE LIKE?

Taste is a very personal. Let's start with what ruby chocolate tastes like for me.

It tastes very fruity, with berry qualities to it. There are sour notes, and it is these that make me think of a mildly tart berry flavour.  It is sweet, like I find white chocolate is sweet, and the texture is creamy in the mouth.

What does Callebaut say; “intense fruitiness and fresh, sour notes”.

Callebaut state that there isn't any fruit flavouring added to the chocolate, and that the flavour is all natural due to the beans.  It is interesting to note that vanilla flavouring is added.

Does it taste like other chocolate? Yes and no. It reminds me of a fruit flavoured and coloured white chocolate. It doesn’t have a “pure” chocolate taste.

The distinct “chocolate” taste of chocolate develops during fermentation. If they are using unfermented cocoa beans this may be the reason why it taste more fruity than expected.

Dacă îți poftești un hit tradițional de ciocolată, mă îndoiesc că o va face pentru tine. Mai ales dacă ești un fan al ciocolatei negre ca mine.

imaginea din față a unui pachet de 2 kg de apeluri RBI ruby

CUM POT FOLOSI CIOCOLATA RUBY?

Ciocolata ruby ​​poate fi folosită în același mod în care se folosește ciocolata albă, cu lapte sau neagră. Se temperează la o temperatură mai scăzută, ar trebui să fie temperata între 28,5 - 29,5 ° C (83,3 - 84,2 ° F).

O poți folosi pentru a face mousse, prăjituri, ganache, prăjituri. Depinde în totalitate de imaginația ta și, desigur, poate fi folosit și pentru a face trufe și ciocolată.

Callebaut are câteva tutoriale minunate pentru bucătari pe site-ul lor.

Ingrediente: Zahar, Unt de Cacao, lapte praf degresat, lapte praf integral, masa de cacao, emulgator: lecitina de soia, acidifiant: acid citric, aroma naturala de vanilie.

Valori nutritionale medii: Energie: 562 kcal. Grasimi: 35,9g ; Carbohidrati 49g ; Proteine: 9.3g ; Fibre: 0.9g ; Sare 0.26 g

 

 

 

 

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Roxana M
21/06/2023
Achiziție neconfirmată
Gust placut
Comentarii
Ciocolata fină Ruby este o variantă unică și relativ nouă de ciocolată, cu un gust distinct de fructe roșii și o culoare roz naturală. Aici sunt câteva moduri în care puteți utiliza ciocolata fină Ruby:

Tablete de ciocolată: Topiți ciocolata fină Ruby și turnați-o în forme pentru a crea tablete de ciocolată roz. Puteți adăuga și puține fructe uscate sau nuci pentru a obține o combinație delicioasă de texturi și arome.

Ganache: Amestecați ciocolata fină Ruby topită cu smântână fierbinte pentru a obține un ganache delicios. Puteți folosi ganache-ul pentru a umple prăjituri, pentru a glazura sau pentru a face trufe.

Deserturi cu ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Roxana M
Roxana M
Achiziție neconfirmată
21/06/2023
Gust placut
Comentarii
Ciocolata fină Ruby este o variantă unică și relativ nouă de ciocolată, cu un gust distinct de fructe roșii și o culoare roz naturală. Aici sunt câteva moduri în care puteți utiliza ciocolata fină Ruby:

Tablete de ciocolată: Topiți ciocolata fină Ruby și turnați-o în forme pentru a crea tablete de ciocolată roz. Puteți adăuga și puține fructe uscate sau nuci pentru a obține o combinație delicioasă de texturi și arome.

Ganache: Amestecați ciocolata fină Ruby topită cu smântână fierbinte pentru a obține un ganache delicios. Puteți folosi ganache-ul pentru a umple prăjituri, pentru a glazura sau pentru a face trufe.

Deserturi cu ...
A fost utilă această recenzie?
437 56
Scrie un comentariu
Întrebări
Culoare:
Roz
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

215791
39,90 RON / Punga
Momentan Indisponibil
Pretul in puncte: 80 point
Puncte premiu: 2 points
1 recenzie Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Banner de inchiriat