Albus pudra - Egg White (Punga 1,0 kg)
ALBUS PUDRA -EGG WHITE (PUNGA DE 1,0 KG)
DESCRIERE SI PROCEDEU DE OBTINERE A PUDREI DE ALBUS DE OU:
Pudra de albus este obtinuta 100% din albus curat si proaspat de ou, fara conservanti si adausuri, prin pasteurizare si uscare prin pulverizare. Albusurile oului sunt in prima faza deshidratate si apoi prelucrate intr-o pulbere superfina. Odata deshidratat produsul intra in procesul de pasteurizare pentru a inlatura riscul salmonelei si pentru a dezactiva proteina numita avidina. Este un produs cu continut ridicat de proteina 82% si continut redus de grasimi, mai putin de 0,3%.
INGREDIENTE:
- Pulbere de ou uscat 98,62
- Citrat de trietil E1505-0,23%
- Acid citric E330-1,15%
DEPOZITARE SI MANIPULARE:
- Produsul trebuie depozitat intr-un loc uscat, racoros, curat, fara miros strain, cu o libera circulatie a aerului, ferit de umiditate si de lumina directa a soarelui.Dupa deschiderea ambalajului produsul se pastreaza in frigider.
- Temperatura recomandata de depozitare: 2-20 grade Celsius
- Pungile trebuie pastrate in siguranta fara pericolul de a se rupe in timpul transportului si a depozitarii
SPECIFICATI PRODUS:
- Culoare - Caracteristica, normala, sub forma de pulbere de ou alb
- Miros si gust - Caracteristice fine, placate, normale ale pulberei de albus de ou, fara nici un fel de miros si gust strain
- Pudra de albus nu este supusa radiatilor
- Produsele din oua si materiile prime rezervate productiei nu sunt modificate genetic ( GMO)
- Ouale utilizate pentru producerea de pudra din ou provin de la gaini crescute in custi
- Nu contine alergeni
- Contaminatii din produse alimentare - in conformitate cu Regulamentul UE 1881/2006
- Pesticide - in conformitate cu Regulamentul UE 396/2005
INFORMATII NUTRITIONALE PENTRU 100 GRAME DE PRODUS:
- Energie -280 kcal/1172kj
- Grasimi - <0,3
- Acizi grasi saturati inclusi - 0%
- Proteine - 82%
- Carbohidrati - 1,18
- Zaharuri - 0,7%
- Sare ( prezenta ca sodiu natural) - 1,75
- Solubilitate - 93,8
- Umiditate – 5,4
- PH - 6-7
- Continut acid butiric - <10mg/kg in substanta uscata
- Continut acid lactic- <1g/kg in ou de gaina
- Densitatea turnarii pulberii – 430+/-20kg/m
- Numarul total de germeni cfu / 1g - < 100000
- Salmonela in 25,0 g – negative
- Auriu in 1g - <10
- Enterobacteriaceae cfu /1g - <10 ( minim 5 probe analizate si maxim 2 dintre acestea sunt premise >10 si <100
- Drojdii si mucegaiuri in 1g-< 1
AMBALARE:
- Punga alimentara de un kilogram
- Punga alimentara de 5 kilograme
- Sac de hartie cu captuseala interioara de 20 kilograme
- 600 de kilograme de produs pe palet de dimensiuni EUR
PROVENIENTA PUDREI PROTEICE:
Ouale sunt una dintre cea mai buna sursa de proteine, grasimi, minerale si vitamine.
Intre cele doua componente ale oului, albus si galbenus exista diferente considerabile, atat de gust dar si de nutrientii pe care ii contin fiecare.
Galbenusul contine o combinatie de grasimi si proteine. Un galbenus de dimensiuni mari contine: 3 grame proteine, 4,5 grame grasime, 1 gram sau mai putin de carbohidrati.
Albusul este format aproape in totalitate din apa si proteine. Un albus mare contine 3,6 grame
de proteine. Pudra extrasa din albusul de ou este formata, aproape in totalitate, din proteine, cu un continut minim de carbohidrati si continut zero de grasimi. Pudra extrasa din albusul de ou este o pudra hipocalorica.
BENEFICII ALE ALBUSULUI DE OU:
- Repara si construieste muschii - proteinele sunt folosite de organism pentru a repara si crea muschii. Este excelent pentru bodybuilding si scaderea in greutate.
- Ajuta in scaderea in greutate -construirea masei musculare slabite si remedierea masei musculare dupa un antrenament sau accidentare. Este satios si reduce apetitul
- Contine proteine complete si are grasimi si colesterol zero
- Bogat in minerale si vitamine - calciu, selenium, fosfor, potasiu, magneziu
- Nu contine lactoza – ideal pentru persoanele care au intoleranta la lactoza
METODE SI DOMENII DE UTILIZARE A PUDREI DIN ALBUS DE OU:
- Industria carnii si a mezelurilor:
- Ajuta la absortia apei din compozitie , are o capacitate cu 30% mai mare fata de cazeina si proteina din lapte
- Confera un volum marit al masei de carne dupa fierbere sau frigere – carnatii albi
- Inlocuieste integral folosirea cazeinei si a proteinei din lapte. 1 kg de praf de albus reprezinta echivalentul a 275 albuse de ou proaspat
- Ofera o mai buna functionalitate decat praful de ou integral
- se recomanda sa se amestece in proportii de la 1:7 pana la 1:10
- se recomanda In industria alimentara deoarece are indicele de spumare de 1130-1600%, stabilitatea spumei de 85 -89g / litru si densitatea specifica de 88 -89g / litru
- Industria cofetariei:
- Cofetaria moderna nu poate exista si functiona fara prezenta oului in produsele ei, Oul confera textura, consistenta, culoare si gust apetisant produselor de cofetarie. Industria cofetariei foloseste atat oua in forma proaspata dar si substitute ale acestuia.
- Oul este un aliment care necesita o manevrare atenta deoarece este o sursa periculoasa de Salmonella, Alcaligenes, Proteus si Pseudomonas. Industria alimentara, pentru a evita pericolulul de contaminare , inlocuieste oul crud cu substitut al acestuia pentru ca este o metoda sigura si eficienta. 1 kilogram de praf de ou este echivalentul a 90 de oua, 1 kilogram de praf de galbenus substituie 125 de galbenusuri, 1 kilogram de praf de albusuri inlocuieste 275 de albusuri
- Folosirea substitutelor pentru ou vine in ajutorul combaterii risipei alimentare. In multe retete de cofetarie se folosesc fie albusurile fie galbenusurile si astfel se ajunge la risipa alimentara.
- Industria de fitness si bodybuilding:
Pudra de albus de ou se foloseste cu success in idustria fitnessului, datorita aportului mare de proteine pe care-l aduce organismului prin consumul sau.
Prin suplimentarea dietei cu proteina de albus de ou creste aportul de proteina, se poate creste si mentine masa musculara, ajuta la pierderea kilogramelor in exces. Albusul de ou nu este recomandat de a se consuma crud , deoarece nu poate fi digerat. Albusul de ou crud contine avidina ( o albumina termolabila la temperaturi inalte ), o proteina care inhiba absortia vitaminei H, dar in urma prepararii aceasta proteina este neutralizata si oul devine mai digerabil si proteinele din ou sunt mai bine asimilate de organism.
CUM UTILIZAM ALBUSUL DE OU PUDRA IN BUCATARIE?
- Cand trebuie sa introducem albusul de ou pudra in bucatarie este recomandat sa se poata determina ce ingredient poate fi inlocuite cu ea.
- Pudra de albus de ou inlocuieste in retete doar albusul de ou, nu oul intreg sau galbenusul de ou.
- Ouale deshidratate se folosesc in general pentru: paste fainoase, supe, halvite, in patiserie, in cofetarie, pentu maioneza, obtinerea bezelelor
- Rehidratarea pudrei de albus de ou:
-1 parte praf de albus de ou se amesteca cu 8 parti de apa si se omogenizeaza pana la disparitia cocoloaselor. Acest amestec se poate folosi pentru spuma de albus de ou, omleta etc.
- pentru a inlocui o jumatate de cana de albus de ou crud cu pudra de albus de ou se va amesteca un sfert de cana de pudra de albus cu un sfert de cana de apa usor incalzita
- daca intr-o reteta avem nevoie sa inlocuim un ou crud intreg , pentru
fiecare ou inlocuit se va folosi 3 linguri pudra de albus de ou si o
lingura de ulei
- Pudra de albus de ou poate fi utilizat ca atare adaugat la faina pentru prajituri.
- Pudra de albus de ou in combinatie cu o faina low-carb poate inlocui cu success faina de grau, pentru a obtine un preparate mai sarac in carbohidrati
CUM UTILIZAM SI CUM DOZAM PUDRA DE ALBUS DE OU CA APORT
PROTEIC?
- Prin suplimentarea cu proteina din albus de ou poti creste cantitatea de proteine din dieta, construi masa musculara, sau pierde in greutate
- Pentru senzatia de satietate este recomandat sa iei pudra de albus de ou inainte de masa, ceea ce va ajuta si la scaderea in greutate
- Pentru a construi muschii, a creste nivelul de reparare al muschilor, reducerea musculara dupa exercitii este recomandat consumul de pudra se albus de ou inainte si in timpul exercitiilor fizice
- Dozajul poate varia in functie de constitutie, greutatea corporala, rata de metabolism si inaltime. Dozajul optim este recomandat a se face in urma unei discutii cu medical
- Este recomandata ingerarea a 30 de grame de pudra de albus de ou. Se mixeaza 30 de grame de pudra de albus de ou cu 150-250 mililitri apa sau lapte. Se pot adauga fructe, ciocolata, unt de arahide sau arome pentru a obtine un gust mai placut
RETETE DIVERSE CU PUDRA DE ALBUS DE OU
Bezele:
Ingrediente:
130 grame pudra de albus de ou
1 litru apa
800 grame zahar
Mod de preparare:
Se hidrateaza pudra de albus de ou cu apa. Se omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase. Amestecul rezultat se mixeaza binepana se face o spuma tare. Se adauga treptat zaharul mixand in continuu, pana ce zaharul se dizolva complet. Bezeaua obtinuta trebuie sa fie luciosa si sa crezee ciocuri.
Pe tava tapetata cu hartie de Ingrediente: copt se spriteaza cu ajutorul unui pos bezele de dimensiuni aproximativ egale. Se pun la copt in cuptorul preincalzit la 100 de grade pentru aproximativ 2 ore.
Glazura royal icing:
Ingrediente:
10 grame de albus de ou pudra
60 mililitri apa
300-500 grame zahar pudra de zahar extrafin ( cantitatea difera in functie de consistenta dorita)
2 lingurite de amidon
2 lingurite zeama de lamiae
Mod de preparare:
Se face un amestec din pudra de albus si apa. Acest amestec se mixeaza pana devine ferm.
Se adauga amidonul si zeama de lamaie.
Se incepe adaugarea zaharului, putin cate putin. La fiecare runda se mixeaza pana zaharul este inglobat complet in compozitie si apoi se adauga altul
Se continua pana terminam zaharul de adaugat. se va obtine o compozitie groasa, lucioasa, care nu curge din lingura.
Cu aceasta glazura se pot decora fursecurile, turta dulce si torturile.
Glazura trebuie acoperita cu folie alimentara pentru a preveni intarirea. Daca se intareste nu mai poate fi folosita.
Avantajul folosiri pudrei de albus de ou in aceasta reteta este evitarea riscului de imbolnavire cu salmonella, risc care este foarte crescut in cazul folosirii albusului de ou crud.
Un alt avantaj al folosirii pudrei de albus de ou este acela ca ne ofera siguranta reusitei retetei, In cazul folosirii albusului de ou crud, trebuie sa avem mare grija la separarea oualelor, deoarece la orice cantitate de galbenus prezenta in albus reteta va fi destinata esecului.
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
67%
Vă rog să-mi spuneți dacă pudră de albuș se păstrează la frigider sau la temperatura camerei.
Buna ziua.Daca nu ati deschis punga o puteti pastra intr-un spatiu racoros(camara)pentru ca albusul este pasteurizat.Dupa ce deschideti ambalajul pudra de albus trebuie pastrata in frigider.
Multumim pentru comanda si va mai asteptam.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) |
Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) |
informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) |
toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |
- Vizualizați toate variantele ca listă
COD | Ambalare | Disponibilitate | Pret | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
10017
|
in stoc
|
204,49 RON
204,49 RON
per 1.00
kg
/ Punga
|