Vitamina C Pudra / Acid L-Ascorbic 99,9%

Vitamina C (acidul ascorbic): Beneficii, surse si rol in organism

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este un nutrient esențial cu multiple beneficii pentru sănătate. Iată o privire detaliată asupra beneficiilor sale, surselor din care poate fi obținută și rolului pe care îl joacă în organism:

Beneficii:

 1. Antioxidant puternic: Vitamina C ajută la protejarea celulelor împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, contribuind astfel la prevenirea unor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și anumite tipuri de cancer.

 2. Îmbunătățirea sănătății sistemului imunitar: Contribuie la producția de celule albe din sânge, care luptă împotriva infecțiilor și a bolilor.

 3. Formarea colagenului: Este esențială pentru producția de colagen, o proteină vitală care ajută la vindecarea rănilor și la menținerea sănătății pielii, oaselor și țesuturilor conjunctive.

 4. Absorbția fierului: Vitamina C îmbunătățește absorbția fierului din sursele vegetale, contribuind astfel la prevenirea anemiei.

 5. Menținerea sănătății ochilor: Poate reduce riscul de cataractă și degenerescența maculară legată de vârstă.

 6. Reducerea riscului de boli cronice: Prin reducerea stresului oxidativ, vitamina C poate reduce riscul de dezvoltare a unor boli cronice.

 7. Îmbunătățirea sănătății pielii: Prin rolul său în producția de colagen și protecția împotriva daunelor provocate de soare, vitamina C poate ajuta la menținerea unei piele sănătoase și strălucitoare.

Surse:

Vitamina C se găsește într-o varietate de alimente, în special în fructe și legume. Surse bogate includ:

 • Fructe citrice (portocale, grapefruit, lămâi, lime)
 • Căpșuni
 • Kiwi
 • Ardei (roșu, galben, verde)
 • Broccoli
 • Varza de Bruxelles
 • Roșii
 • Spanac

Pentru cei care nu pot obține suficientă vitamina C din dietă, sunt disponibile și suplimente.

Rol în organism:

 • Sănătatea celulară: Protejează celulele împotriva deteriorării oxidative.
 • Sistem imunitar: Sprijină funcțiile sistemului imunitar.
 • Producția de colagen: Esențială pentru formarea colagenului.
 • Absorbția fierului: Ajută la absorbția mai bună a fierului din alimente.
 • Repararea țesuturilor: Contribuie la vindecarea rănilor și la menținerea sănătății vaselor de sânge.

Prin consumul regulat de alimente bogate în vitamina C sau prin suplimentare, dacă este necesar, puteți beneficia de proprietățile sale antioxidante, îmbunătățiți funcționarea sistemului imunitar și vă puteți menține pielea, oasele și țesuturile într-o stare bună de sănătate. Totuși, este important să se respecte doza zilnică recomandată pentru a evita efectele adverse ale consumului excesiv.

 

Vitamina C în Piscine: Magie sau Știință? Descoperă Adevărul!

Cu toții știm că vitamina C este esențială pentru sănătatea noastră, dar știați că poate juca un rol important și în întreținerea piscinelor? Da, ați auzit bine! Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, a devenit un subiect de interes în lumea piscinelor. În acest articol, vom explora dacă utilizarea vitaminei C în piscine este cu adevărat o magie modernă sau dacă are o bază solidă științifică.

De ce Vitamina C?

Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante puternice. În lumea piscinelor, aceasta poate fi folosită pentru a neutraliza clorul și alte substanțe chimice dure care se acumulează în apă. Clorul este esențial pentru menținerea piscinei curate și fără bacterii, dar uneori, nivelurile ridicate de clor pot cauza iritații ale pielii și ochilor și pot deteriora echipamentele piscinei.

Cum Funcționează?

Vitamina C funcționează printr-un proces chimic simplu: reduce clorul la clorură inofensivă. Acest proces nu doar că face apa mai plăcută pentru înotători, dar ajută și la protejarea echipamentelor piscinei de efectele corozive ale clorului.

Beneficiile Utilizării Vitaminei C în Piscine

 1. Neutralizează Clorul: O doză mică de vitamina C poate neutraliza rapid clorul din apă, făcându-l mai sigur pentru înotători.
 2. Protejează Pielea și Părul: Apa tratată cu vitamina C este mai blândă cu pielea și părul, reducând riscul de iritații.
 3. Echipamente Durabile: Prin reducerea efectelor corozive ale clorului, vitamina C poate prelungi durata de viață a echipamentelor piscinei.
 4. Eco-Friendly: Vitamina C este un produs natural și biodegradabil, ceea ce o face o alternativă ecologică la alte substanțe chimice.

Cum se Folosește Vitamina C în Piscine?

Utilizarea vitaminei C în piscine este simplă. Se poate adăuga sub formă de acid ascorbic sau ascorbat de sodiu. Doza variază în funcție de volumul piscinei și de nivelul de clor prezent în apă. De obicei, pentru o piscină de dimensiuni medii, câteva grame sunt suficiente pentru a neutraliza clorul în exces.

Este Vitamina C Eficientă și Sigură?

Studiile și experiențele utilizatorilor sugerează că vitamina C este o metodă eficientă și sigură pentru reducerea nivelului de clor în piscine. Cu toate acestea, este important să monitorizați constant nivelurile de clor și pH-ul apei pentru a asigura o dezinfectare adecvată și o experiență sigură de înot.

Concluzie

Vitamina C în piscine pare să fie mai mult decât o simplă magie. Are o bază științifică solidă și oferă multiple beneficii atât pentru înotători, cât și pentru întreținerea piscinei. Dacă sunteți în căutarea unei metode mai blânde și ecologice pentru a gestiona nivelul de clor din piscina dvs., vitamina C ar putea fi soluția ideală.

 

Vitamina C - Acid L-Ascorbic: Aplicații și Doze de Utilizare în Industria Alimentară

Vitamina C, sau acidul L-ascorbic, este un compus esențial în nutriția umană, fiind cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și pentru rolul său vital în menținerea sănătății țesuturilor conjunctive. În industria alimentară, vitamina C este utilizată pe scară largă datorită beneficiilor sale multiple, care includ prelungirea duratei de valabilitate a produselor, îmbunătățirea calității și stabilității acestora, precum și contribuția la valoarea nutrițională.

Aplicații ale Vitaminei C în Industria Alimentară

 1. Antioxidant:

  • Prevenirea oxidării: Vitamina C este utilizată pentru a preveni oxidarea grăsimilor și uleiurilor, contribuind la menținerea prospețimii și calității produselor alimentare.
  • Împiedicarea decolorării: În fructele și legumele procesate, acidul L-ascorbic ajută la menținerea culorii naturale, prevenind decolorarea cauzată de oxidare.
 2. Conservant:

  • Prelungirea duratei de valabilitate: Datorită proprietăților sale antioxidante, vitamina C ajută la prelungirea duratei de valabilitate a produselor alimentare prin încetinirea proceselor de degradare.
  • Protecția împotriva bacteriilor: În combinație cu alți conservanți, vitamina C poate contribui la inhibarea dezvoltării bacteriilor patogene.
 3. Îmbunătățirea calității alimentelor:

  • Pâine și produse de panificație: Adăugarea de acid L-ascorbic la aluat îmbunătățește calitatea acestuia, sporind elasticitatea și textura pâinii.
  • Carne procesată: Vitamina C este utilizată în produsele din carne procesată pentru a îmbunătăți culoarea și a preveni oxidarea lipidelor.
 4. Creșterea valorii nutriționale:

  • Îmbogățirea alimentelor: Vitamina C este adăugată în diverse produse alimentare (cum ar fi sucurile de fructe, cerealele și suplimentele alimentare) pentru a spori valoarea nutrițională și a asigura aportul necesar de vitamina C în dietă.

Doze de Utilizare

Dozele de acid L-ascorbic utilizate în industria alimentară variază în funcție de tipul produsului și de scopul utilizării:

 1. Produse de panificație:

  • Pâine: Aproximativ 200-300 mg/kg de făină.
  • Produse de patiserie: Dozele pot varia între 100-500 mg/kg, în funcție de rețetă.
 2. Fructe și legume procesate:

  • Conserve: 100-150 mg/kg pentru prevenirea decolorării.
  • Sucuri de fructe: 300-500 mg/l pentru îmbogățirea valorii nutriționale și prevenirea oxidării.
 3. Carne procesată:

  • Produse din carne: 200-500 mg/kg pentru îmbunătățirea culorii și prevenirea oxidării lipidelor.
 4. Băuturi și suplimente:

  • Sucuri de fructe și băuturi energizante: 50-300 mg/porție, în funcție de produs.
  • Suplimente alimentare: Concentrațiile pot varia de la 100 mg până la 1000 mg per tabletă sau porție, în funcție de formulă și indicații.

Considerații Finale

Utilizarea vitaminei C în industria alimentară aduce numeroase beneficii, de la prelungirea duratei de valabilitate a produselor până la îmbunătățirea calității acestora. Este important să se respecte dozele recomandate și reglementările specifice fiecărui tip de produs pentru a asigura eficiența și siguranța utilizării acidului L-ascorbic.

Prin integrarea adecvată a vitaminei C în procesele de producție alimentară, se pot obține produse de înaltă calitate, cu valoare nutrițională crescută și stabilitate îmbunătățită.

Produsul se poate folosi si in prepararea emulsiiilor cosmetice sau altor preparate.

 Linkuri utile

Caracteristici specifice

- Cristale incolore , albe sau aproape albe, pulbere cristalina care se decoloreaza la expunerea la aer si la umezeala, lipsita de miros sau aproape inodora.

- pH-ul : pentru 5% w/v solutie, 2.1 la 2.6

- Rotatie optica specifica in 10%w/v, +20.5° la +21.5°.

- pH in sol. apoasa 2 %  : 2.4-2.8

- Claritatea  solutiei : Clara

- Culoarea solutiei : BYmax

- Cenusa sulfatata : 0.1 % max

- Rotatie optica specifica :+20.5 °- +21.5°

- Impuritati organice volatile : conform

- Concentratie : 99.0% - 100.5%

- Pierdere la uscare  : ≤ 0.4 %

- Punct de topire : 190°C

- Solubilitate : Usor solubil in apa si partial solubil in etanol;insolubil in cloroform; se topeste la 190-192°C.

- Nota : Acidul ascorbic trebuie manipulat  conform fisei tehnice de siguranta.

  Depozitare :  Ferit de lumina, in locuri uscate si racoroase.

  Termen de valabilitate : Pastrat in conditiile mai sus mentionate, produsul isi pastreaza proprietatile pna la 36 luni de la data fabricatiei.

- Orice restrictie legala cu privire la utilizarea acidului ascorbic ca oxidant, trebuie sa fie luata in considerare.

  Tara de origine : China

                       

 

Recenzii ale clienților

4.8 out of 5
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

Nobody recommended yet this product
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Relu
13/03/2024
Achiziție neconfirmată
Transformare spectaculoasă în bucătăria mea tradițională!
Comentarii
Recent, am decis să îmi îmbogățesc rețetele tradiționale de cârnați, proșapeți și mici cu un nou ingredient surpriză: vitamina C pudră achiziționată de la Top Ingrediente. Eram sceptic inițial, dar rezultatele au fost incredibile.

Pentru început, am observat că adăugarea vitaminei C a îmbunătățit semnificativ consistența pastei de mici, oferindu-le o textură mai suculentă și mai plăcută. În plus, cârnații și proșapeții au păstrat un aspect mai vibrant și mai apetisant, datorită proprietăților antioxidante ale vitaminei C care împiedică oxidarea cărnii.

Un alt aspect remarcabil a fost modul în care vitamina C a influențat aroma preparatelor. În loc să altereze gustul tradițional, ...
Sortati dupa:
Cu Fotografie
Relu
Relu
Achiziție neconfirmată
13/03/2024
Transformare spectaculoasă în bucătăria mea tradițională!
Comentarii
Recent, am decis să îmi îmbogățesc rețetele tradiționale de cârnați, proșapeți și mici cu un nou ingredient surpriză: vitamina C pudră achiziționată de la Top Ingrediente. Eram sceptic inițial, dar rezultatele au fost incredibile.

Pentru început, am observat că adăugarea vitaminei C a îmbunătățit semnificativ consistența pastei de mici, oferindu-le o textură mai suculentă și mai plăcută. În plus, cârnații și proșapeții au păstrat un aspect mai vibrant și mai apetisant, datorită proprietăților antioxidante ale vitaminei C care împiedică oxidarea cărnii.

Un alt aspect remarcabil a fost modul în care vitamina C a influențat aroma preparatelor. În loc să altereze gustul tradițional, ...
A fost utilă această recenzie?
230 76
Vasilica M
Vasilica M
Achiziție neconfirmată
27/02/2024
Bun, dar ambalajul ar putea fi îmbunătățit
Comentarii
Vitamina C în formă de pudră de la Top Ingrediente este eficientă, dar am avut probleme cu ambalajul. Este greu de deschis și închis, ceea ce face păstrarea produsului un pic dificilă. În ceea ce privește efectele, sunt mulțumita; pielea mea pare mai luminosă și mă simt mai puțin obosita.
A fost utilă această recenzie?
71 34
Maria
Maria
Achiziție neconfirmată
08/12/2023
Promptitudine
Avantaje
Pret mic
Comentarii
Sunt foarte mulțumită de pudra de vitamina C de la Top Ingrediente. Am început să o folosesc în smoothie-urile mele de dimineață și am observat o îmbunătățire semnificativă a imunității și a energiei. Gustul este neutru, deci nu afectează aroma băuturilor mele. Pachetul a venit sigilat și în perfectă stare. O recomand cu căldură!
A fost utilă această recenzie?
41 40
Cosmin D
Cosmin D
Achiziție neconfirmată
15/07/2023
Calitatea apei
Comentarii
Folosirea vitaminei C în piscina noastră a fost o descoperire fantastică! Am fost mereu preocupat de efectele chimicalelor din piscină, mai ales pentru copiii mei care adoră să înoate ore întregi. Auzind că vitamina C poate neutraliza clorul și îmbunătăți calitatea apei, am decis să încercăm.

Am comandat pudra de vitamina C de la acest și am urmat instrucțiunile de adăugare în apă. Rezultatele au fost vizibile aproape imediat. Apa a devenit mai limpede și mai moale, iar acel iritant miros de clor a dispărut complet. Copiii mei și prietenii lor pot acum să înoate fără a se plânge de ochii ...
A fost utilă această recenzie?
65 42
Alexandru
Alexandru
Achiziție neconfirmată
26/06/2023
Transformare uimitoare a apei piscinei cu Vitamina C
Comentarii
Am fost sceptic inițial în privința utilizării vitaminei C pentru tratamentul apei din piscina noastră, dar rezultatele au fost absolut uimitoare. Am cumpărat pudra de vitamina C după ce am citit că poate neutraliza clorul și poate elimina petele de rugină și am decis să îi dau o șansă.

Am adăugat vitamina C conform instrucțiunilor și am fost impresionat să văd cât de rapid s-a limpezit apa. Nu doar că a eliminat mirosul de clor, dar pereții și fundul piscinei noastre arată acum mult mai curați. Pielea și părul familiei mele nu mai sunt uscate după baie, ceea ce este un ...
A fost utilă această recenzie?
85 38
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 5949496700078
ORIGINE:
CHINA
Ambalare:
1 kg
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
 • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
 • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

  din 25 octombrie 2011

  privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

  "

  Articolul 14

  Vânzarea la distanță

  (1)   

  Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

  (a) 

  informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

  (b) 

  toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

  (2)   
  În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
  (3)   
  Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10002
39,90 RON /per bucata
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 4+ 10+ 20+
Pret 39,10 RON 38,30 RON 37,51 RON
in stoc
Pretul in puncte: 80 point
Puncte premiu: 2 points
+

Cantitatea minima pentru "Vitamina C Pudra / Acid L-Ascorbic 99,9%" este 1.

6 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Expira la 03/07/2027
BRANDTop Ingrediente GTINEAN 5949496700078 ORIGINECHINA Ambalare1 kg
Banner de inchiriat