Sare de Lamaie - Acid Citric (Punga 2,0 kg)

Acidul citric este foarte raspandit in natura, se gaseste in cantitati mari in citrice si in fructe dar este prezent in mod natural in toate plantele si in multe tesuturi animale.Obtinut pentru prima data din sucul de lamaie, acidul citric este unul din cei mai vechi aditivi si se obtine industrial prin diferite metode. 

Utilizare :

- In industria alimentara este folosit ca antioxidant, conservant, poate potenta aroma produselor si creste actiunea celorlalti antioxidanti.

  Acidul citric este utilizat ca acidifiant si agent de sechestrare in alimentele procesate si bauturi si synergist in amestecurile antioxidante. Se utilizeaza in industria bauturilor, sucurilor, bomboanelor,carnii, branzeturilor. Alimentele congelate și unele produse lactate conțin adesea acid citric.
De asemenea, se adaugă fructelor și legumelor din conserve pentru a proteja împotriva botulismului,o boală rară,dar gravă, cauzată de bacteriile Clostridium botulinum care produc toxine.

- In gospodarie acidul citric se foloseste pentru curatare, albire, decalcifiere si uneori pentru dezinfectare.

  • Pentru curățare obișnuită, pulverizați o soluție puternică de acid citric (2 ½ linguriță de acid citric și 1 cană de apă) și lăsați-l timp de 15 minute pana la 1 oră (cu cât este mai lung, cu atât mai bine). Se freacă cu o perie și se spală.
  • Acidul citric, care este agent de albire activ, poate elimina eficient petele. Acțiunea ei poate fi accelerată prin expunerea petei la lumina soarelui, sau a unei alte surse UV.
  • Deoarece acidul citric ucide bacteriile și mucegaiul, este excelent pentru dezinfectarea și curățarea generală. De asemenea, este eficient în eliminarea urmelor de săpun, a petelor dure de apă, a depozitelor de calciu, a varului și a ruginii. 
  • Multe produse de curățenie conțin acid citric, fiind un ingredient eficient pentru curățarea petelor de apă de pe suprafețe. În plus, mirosul de citrice care rămâne în urmă este foarte plăcut. Poți folosi sarea de lămâie pentru a scăpa de calcarul din cabina de duș, chiuvetă sau toaletă.

  • Acidul citric este un ingredient foarte folosit în industria cosmetică, deoarece echilibrează nivelul PH-ului. Poate fi găsit în produse precum șampon, demachiant, ojă sau săpun. Fiind un puternic antioxidant, ajută la regenerarea pielii și încetinește procesul de îmbătrânire.

  • Poți folosi sarea de lămâie pentru a face un spumant de baie. Amestec-o cu apă, bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale și bucură-te de o baie relaxantă.

  • Covoarele în culori deschise pot fi curățate cu sare de lămâie și apă. Această soluție este foarte eficientă în scoaterea petelor.

- Solubilitate : Usor solubil in apa, solubil in teanol si moderat solubil in eter.

- Depozitare : Acidul citric poate fi depozitat timp de 36 luni de la data productiei in ambalajul original, sigilat, la umiditate de 50% si temperatura cuprinsa intre 10-35C. Temperaturile de peste 40C trebuie evitate pentru a evita aglomerarea, in special pentru acidul citric monohidrat cu granulatie fina. Stivuirea acidului citric cu granulatie fina pentru perioade lungi de timp nu este recomandata. Testele de stabilitate au aratat ca produsul este stabil chimic pentru cel putin 5 ani in ambalajele inchise in conditiile de depozitare potrivite.

- Valabilitate  : 36 luni isi mentine proprietatile daca este pastrat in ambalajul original si in conditiile stabilite de producator.

- OMG : Produsul acid citric nu este obtinut din materii prime modificate genetic

Specificatie produs :

- Cristale/particule albe

- Umiditate : 7.5-8.8%

- Sulfati : ≤ 150ppm

- Oxalati : ≤ 100ppm

- Potasiu : 0.31mg

- Calciu : 0.2 mg

- Fier : < 0.01mg

Dimensiuni granule : 8-12mesh 0,49%,12-20mesh 18,83%,20-30mesh 65-66%,30-40mesh 10,50%,40-80 mesh 3,53%, >80 mesh 0,99%

Produsul nu este indicat a se utiliza in fabricarea de produse medicamentoase sterile. Cumparatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru utilizari aditionale, testare, etichetare si inregistrarea ceruta pentru astfel de utilizari. 

-  Endotoxine bacteriene  : ≤0.5/Iu/mg

- Informatii privind sigurantaAcidul citric este sigur pentru folosire in scopul propus. Evitati inhalarea prafului, pudrei de acid citric, contactul cu ochii si contactul prelungit cu pielea, prin folosirea masurilor potrivite de siguranta si a igienei personale.

Origine : Thailanda, China

Recenzii ale clienților

5 out of 5
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star
0

Recomandare pentru cumpărare

100%

Bazat pe 1 recomandare
1
Ati incercat acest produs?
Împărtășiți-l cu alții pentru a-i ajuta să facă alegerea corectă
Scrie un comentariu
Comentarii pozitive
Silvia Ene
10/03/2023
Achizitie Verificata
perfect
Comentarii
un produs de recomandat perfect pentru ce am nevoie
Sortati dupa:
Cu Fotografie
gabi
gabi
Achiziție neconfirmată
10/03/2023
recomand
Comentarii
foarte multumit
A fost utilă această recenzie?
13 14
Sore Silvia
Sore Silvia
Achizitie Verificata
10/03/2023
bun!!!
Comentarii
am luat pentru a curata diferite suprafete si cafetiera
va multumesc!
A fost utilă această recenzie?
13 14
Silvia Ene
Silvia Ene
Achizitie Verificata
10/03/2023
perfect
Comentarii
un produs de recomandat perfect pentru ce am nevoie
A fost utilă această recenzie?
22 24
Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745114359612
Ambalare :
2 kg
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11034
21,90 RON
10,95 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 10+ 20+
Pret 21,24 RON
10,62 RON  per 1.00 kg
20,81 RON
10,41 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 44 point
Puncte premiu: 1 point
+

Cantitatea minima pentru "Sare de Lamaie - Acid Citric (Punga 2,0 kg)" este 1.

3 recenzii Scrie un comentariu
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Acid Citric, origine China, Thailanda
GTINEAN 0745114359612
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat