Cardamon Macinat (Punga 5,0 kg)

Cardamon Macinat, pulbere fina cu aroma puternica, placuta 

Utilizarea Cardamonului Macinat : datorita aromei puternice, deosebite este perfect pentru a afi utilizat atat in preparate sarate cat si in cele dulci.

Produsul Cardamon Macinat este ambalat in pungi alimentare de 0,7 kg.

Termenul de valabilitate pentru produsul Cardamon Macinat 5 kg pastrat in conditiile mentionate, este de 12 luni de la data productiei.

Conditii de depozitare : Cardamonul Macinat se depoziteaza in spatii uscate, curate, lipsite de umiditate, in ambalajul original inchis.

 

 

1. Despre cardamon (Elettaria Cardamomum)

2. Originea cardamonului 

3. Utilizari ale cardamonului

4. Beneficiile consumului de cardamon

 

1. Despre Cardamon

   Cardamonul este un condiment care provine din semințele unei plante (Elettaria Cardamomum) ce face parte din familia ghimbirului. Este indigen în sudul Indiei și, de asemenea, cultivat în Guatemala, care este cel mai mare producător și exportator al acestui condiment in lume. Are o aromă puternică similară cu cuișoarele. Gustul este de asemenea puternic, unii spun că are un gust ca o combinație de ghimbir și scorțișoară. Alții spun că are un gust mai unic, cu miros de lămâi. Cardamomul verde este una dintre cele mai scumpe condimente. Cu toate acestea, deoarece are o aroma atat de puternica, se foloseste in cantitati foarte mici. Acest condiment este folosit în bucătăria indiană și din Orientul Mijlociu.

 

2. Originea cardamonului 

 Cardamonul este considerat unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Utilizarea acestui condiment datează de cel puțin 4000 de ani. Egiptenii vechi au folosit cardamonul pentru multe scopuri medicinale, ca parte a ritualurilor și chiar pentru îmbălsămare. Ei au mestecat seminte de cardamon ca o modalitate de a ajuta la mentinerea respiratiei proaspete, mentolate si pentru a ajuta la curatarea dintilor lor.
Grecii și romanii au folosit cardamonul pentru aroma sa puternica. Se folosea ca ingredient principal în parfumuri și uleiuri aromatice.
Vikingii au descoperit pentru prima dată acest condiment în timpul călătoriilor lor și l-au adus înapoi în Scandinavia.
Cardamonul a provenit inițial din plante sălbatice situate în provincia Ghats din sudul Indiei. Plantele au crescut într-o astfel de abundență în această regiune încât această zonă a devenit cunoscută sub numele de Dealurile Cardamonului (Hills Cardamom).
În timpul secolului al XIX-lea, plantațiile de cardamom au fost înființate de coloniștii britanici și aici este locul de provine o mare parte din cardamomul verde și negru pe care-l folosim astăzi.

Cel mai mare producator de cardamon este Guatemala. In unele parti ale Guatemalei, este considerat mai valoros decat cafeaua.

 

3. Utilizari ale cardamonului 

- In bucataria din India si Orientul Mijlociu cardamonul este foarte popular in amestecurile pentru curry, si in general este unul din condimentele utilizate in amestecurile de condimente locale.

- In Asia, cardamonul este utilizat pentru prepararea ceaiului de cardamon, o bautura traditonala.

- Este de asemenea un condiment foarte popular in multe retete scandinave, unde se foloseste si pentru condimentarea vinului fiert si a altor bauturi. Este utilizat si in retetele multor tipuri de paine si produse de patiserie.

- De mii de ani, cardamonul este utilizat si in medicina.

 

 4. Valoarea energetica a cardamonului (pentru 100g)

- Valoare energetica : 311 kcal

- Carbohidrati : 68,47 g

- Fibre : 28 g

- Lipide :6,7 g

- Proteine : 10,6 g

- Apa : 8,28 g


5. Beneficiile consumului de cardamon

  Principalele proprietăți medicinale ale cardamonului sunt activitățile sale antiseptice, carminative, digestive, diuretice, stimulante, stomacale, tonice și antispasmodice, antimicrobiene și antiinflamatoare (Al-Zuhair et al., 1996; de Pradier, 2006).
  Este, de asemenea, utilizat ca afrodisiac; este util în combaterea iritației experimentaten în timpul tensiunii premenstruale; funcționează bine asupra sistemului respirator pentru a ușura pusee de tuse și pentru a încălzi corpul. Semințele cardamomului sunt considerate benefice și stimulative in simptome diuretice. Au fost folosite pentru tratarea bronșitei, hemoroizilor, stangurii, renale și vezicale
calculi, anorexie, dispepsie și gastropatie (Wanrrier și colab., 1994). S-au utilizat în principal semințe de cardamon pudră amestecate cu ghimbir măcinat, cuișoare pentru combaterea bolilor digestive. Utilizarea cardamonului ajuta in senzatii de greața și vărsături.

 Semințele sau pudra de cardamon pot diminua inflamația, fiind utile pentru durerile de cap. Sunt mestecate pentru a preveni respirația urâtă și pentru a preveni piroza (udare excesivă în gură). Semințe / praful de cardamom, fierte in apă / ceai,conferă o aromă foarte plăcută ceaiului, care poate fi folosit ca medicament pentru o urinare scăzută, diaree, palpitatii ale inimii, epuizare din cauza suprasolicitării și depresiei, printre altele.

 Combinatia unei infuzii de cardamom și scorțișoara se crede benefica pentru faringita, durerile de gât și răgușeala în timpul
stadiul infecțios. Se crede că mestecand zilnic o boaba de cardamom combinata cu o lingură de miere îmbunătățește vederea, întărește sistemul nervos și astfel îmbunătățește starea generală de sănătate a persoanei.

 Cardamonul este considerat benefic in promovarea unui ten curat, sanatos și pentru a ameliora mâncărimea. Este de asemenea, utilizat pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor de astm, senzații de arsură, răceli și tuse, boli ale vezicii urinare și rinichilor, flulență, slăbiciune cardiacă.

 - Cardamonul este benefic in tratarea tusei si racelii. Cardamonul are un continut crescut de antioxidanti, cardamonul negru ajuta la vindecarea racelii, tusei si anumitor probleme respiratorii. In India, semintele de cardamon se amesteca cu miere si se fierb, acest ceai de cardamon fiind un remediu eficient in lupta impotriva gripei. De asemenea are efect si de incalzire a corpului.

- Cardamonul este benefic pentru digestie. Datorită aromelor sale puternice, ajută la activarea gustului și a elementelor senzoriale din cavitatea bucala,și, prin urmare, ajuta digestia. Acest lucru permite secretia de enzime eficiente pentru digestie, in special daca semintele de cadamon sunt consumate dupa mese grele. Cardamomul este bun pentru vindecarea problemelor stomacului cum ar fi indigestia, gazul si constipatia. Cardamomul conține substanțe chimice cunoscute datorita rolului in cresterea motilitatii intestinale. 

-  Eficient in combaterea respirației urât mirositoare : aroma florală și dulce a cardamonului il transforma intr-un parfum natural pentru cavitatea bucala. O componentă majoră a uleiului de cardamom numită cineol este cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene care ajuta igiena orală și luptă și împotriva bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare.


- Secretul longevității : Conform tradiției chinezești, consumul de ceai de cardamom este cunoscut ca fiind secretul longevității. Cardamon ceai ajuta la eliminarea toxinelor si pastreaza sistemele interne curate. In India traditia spune ca că, cardamonul este un astfel de condimentul care trebuie consumat zilnic pentru a rămâne sănătos și a crește durata vieții.


- Stimulează circulația sângelui : Cardamonul este cunoscut pentru actiunea de imbunatatire a circulația sângelui în organism și, în special, la nivelul plămânilor și este adesea folosit ca remediu natural pentru tulburările respiratorii. Menține vitalitatea și menține nivelul de energie.


- Reglează nivelul de zahăr din sânge : Cardamonul negru este adesea prezentat ca un remediu eficient pentru tratarea nivelurilor ridicate de zahăr din sânge. Cardamonul este bogat în mangan care ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge în organism.

- Sprijină pierderea în greutate : Cardamom stimulează metabolismul energetic și ajută corpul să ardă mai multa grăsime eficient.


- Tratarea tulburărilor de somn : Inspirarea aromei dulci și liniștitoare a uleiului esențial de cardamom poate ajuta la tratarea problemelor de somn, cum ar fi insomnia, neliniștea și anxietatea.


- Utilizat in medicina Ayurvedica. Conform Ayurvedei, cardamomul este un condiment important, care are proprietăți de încălzire semnificative, liniștitoare pentru corp. Se crede, de asemenea, în Ayurveda că semintele de cardamon reduc impactul negativ al stagnarilor energetice in organism iar in acest fel lupta impotriva aparitiei bolilor.

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GTIN:
EAN 0745760600779
Ambalare :
5 Kg
Stare:
Macinat(a)
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

10207
335,00 RON
67,00 RON  per 1.00 kg
/ Punga
Discounturile noastre de cantitate (pret cu taxe ):
Cantitate 200+
Pret 71,03 RON
14,21 RON  per 1.00 kg
in stoc
Pretul in puncte: 670 point
Puncte premiu: 17 points
+

Cantitatea minima pentru "Cardamon Macinat (Punga 5,0 kg)" este 1.

Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Cardamon Macinat , origine India sau Indonezia
GTINEAN 0745760600779
  • Vizualizați toate variantele ca listă
Banner de inchiriat