ACUM Reducere cu 10%+10%
la valoarea cosului de cumparaturi!
Adauga in cosul de cumparaturi tot ce ai nevoie pentru tine si pentru cei apropiati. La sfarsit vei primi 20% discount.

CIS - Mirodeni De La Buna – Chimen Seminte – 150 Grame

DESCRIERE PRODUS

 • CIS chimen seminte 
 • Ambalaj: borcan de plastic cu capac de tip flip-top, impartit in doua compartimente, un compartiment pentru prudat, un compartiment pentru dozare, cantitati mai mari cu lingurita
 • Dimensiuni borcan : lungime - 12 cm, latime 6 cm, diametru capac- 6 cm 
 • Gramaj: 150 grame
 • Fără adaos de coloranți și conservanți artificiali
 • Nu conține alergeni sau derivați ai acestora
 • Culoare : semintele de chimen au culoare maro deschis 
 • Miros: miros si gust puternic, asemanator ca anasonul 
 • Termen de valabilitate: 3 ani de la data fabricației. A se consuma înainte de data înscrisă pe ambalaj
 • Depozitare: produsul se va depozita în ambalaje ermetic închise, în spații curate, răcoroase, întunecate, ferite de razele soarelui și surse de căldură
 • Țara de origine: Cehia 
 • Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut .Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente

INGREDIENTE

 • 100% seminte de chimen 

VALORI NUTRIȚIONALE PENTRU 100 GRAME

 • Energie : 333 kcal
 • Grăsimi : 14,6 grame
 • Carbohidrați : 49,9  grame
 • Zaharuri 0 grame
 • Proteine : 19.8 grame
 • Sare : 0 grame
 • Fibre: 38 grame

UTILIZARE PRODUS

 • Chimenul este originar din țările din estul Mediteranei și nordul Egiptului, dar, în prezent se cultivă și în țări din Europa, Turcia, Iran, India, Maroc, China sau America. Crește și se dezvoltă cel mai bine în zonele însorite, acolo unde nu plouă foarte mult.
 • Chimenul, în denumirea științifică “Carum Carvi”, este recunoscut pentru calitățile sale de aromatizare a preparatelor culinare, însă, dincolo de asta, consumul de chimen are multiple calități terapeutice dovedite științific.
 • Rădăcina chimenului este îngroșată, ramificată, fuziformă și are culoarea alburie. Tulpina este dreaptă, cilindrică, înaltă de aproximativ 65 cm, fără perișori pe suprafața ei, cu o culoare verzuie și mai multe ramificații.
 • Frunzele chimenului sunt lobate, cu lobi fini liniari, asemănătoare cu frunzele de coriandru și anason. Fructele sunt formate din două semințe de formă ovoidă, cu culoare cenușie, miros plăcut și gust ușor înțepător
 • Semințele întregi de chimen au o aromă caracteristică caldă, ușor dulce, foarte ascuțită oarecum acru, dar plăcut. Semințele de chimen sunt prelucrate prin uscare, curățare, clasificare și sunt comercializate în cea mai mare parte sub această formă pe piața internațională.
 • Chimenul este folosit de secole nu doar ca ingredient în preparate culinare, ci și în medicina tradițională, iar cercetările științifice preliminare din zilele noastre par să susțină beneficiile acestuia pentru sănătate
 • Mai mulți compuși din chimen demonstrează puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. În timp ce inflamația este un răspuns natural al corpului în fața agenților patogeni, dacă se cronicizează, poate duce la diferite afecțiuni, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, ale cărei simptome pot include ulcere, crampe, gaze intestinale, diaree și iritarea țesutului digestiv.
 • Chimenul a fost folosit de-a lungul timpului pentru tratarea mai multor afecțiuni digestive, inclusiv indigestie și ulcere gastrice. Câteva studii de mică amplaore, cu participanți umani, arată că uleiul de chimen relaxează țesutul muscular neted al tractului digestiv, ușurând astfel simptomele de indigestie, cum ar fi gazele intestinale, crampele și balonarea.
 • Chimenul se prezintă sub diferite forme, inclusiv semințe, capsule, uleiuri esențiale și extracte. Cel mai simplu mod de a-l consuma este în diverse feluri de mâncare, dacă îți place aroma.
 • Chimenul se poate pune, de exemplu, în pâinea preparată în casă sau în alte aluaturi (covrigi, biscuiți, sărățele etc.), în tocănița de linte, în humus, în plăcinte, tarte, gemuri și așa mai departe, după preferințe.
 • Uleiul esențial de chimen are o piață dezvoltata în industria alimentară, cosmetică și farmaceutică. Este utilizat în toate categoriile majore de alimente, inclusiv băuturi alcoolice și nealcoolice, deserturi lactate congelate, bomboane, produse coapte, gelatine și budinci, carne și produse din carne, amestecuri de condimente.
 • Condimentele de la Cis vin intr-un borcan de dimensiune medie, cu un capac ce permite dozarea in cantitati mici sau mari, perfecte de folosit in rafturile cu mirodenii
 • Borcanele de plastic sunt refolosibile, usor de reumplut, protejeaza perfect continutul 

SATISFACȚIA CLIENTULUI:

 • Pentru Top Ingrediente oferirea clienților noștri a unei experiențe 100% satisfăcătoare este prioritatea noastră principală. La rubrica “ IMPRESII ȘI COMENTARII” simțiți-vă liberi să ne transmiteți impresiile și experiențele , atât pozitive cât și negative, pe care le-ați avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a utiliza sau a consuma un produs. În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

15703
9,50 RON /per bucata
in stoc
Chimen seminte
Pretul in puncte: 19 points
+
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Semințele întregi de chimen au o aromă caracteristică caldă, ușor dulce, foarte ascuțită oarecum acru, dar plăcut. Semințele de chimen sunt prelucrate prin uscare, curățare, clasificare și sunt comercializate în cea mai mare parte sub această formă pe piața internațională.
 • Cele mai vandute produse
 • Cele mai populare
Cele mai vandute produse