Cele mai delicioase creme pentru torturi pe care merita sa le incerci

15/12/2023
bol cu crema de tort si un tel

Un tort perfect nu este complet fara o crema decadenta care sa completeze gustul si aspectul acestuia. Daca esti in cautarea unor retete de creme delicioase pentru torturi, ai ajuns in locul potrivit! Iata cinci retete uimitoare de creme care vor transforma orice tort simplu intr-o opera de arta culinara.

1. Crema de Vanilie

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt

Mod de preparare:

  1. Incalzeste laptele si extractul de vanilie intr-un vas pana cand amestecul atinge punctul de fierbere.
  2. Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand obtii o compozitie omogena.
  3. Adauga faina si amesteca bine.
  4. Toarna treptat laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
  5. Pune compozitia obtinuta pe foc mic si fierbe timp de cateva minute pana cand devine o crema groasa.
  6. Dupa ce ai indepartat vasul de pe foc, adauga untul si amesteca pana cand acesta se topeste complet.
  7. Lasa crema sa se raceasca inainte de a o folosi pentru a umple torturile.

2. Crema de Ciocolata

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Incalzeste laptele si smantana intr-un vas pana cand incepe sa fiarba, apoi adauga ciocolata rupta in bucati si amesteca pana se topeste complet.
  2. In alt bol, amesteca galbenusurile cu zaharul si faina pana cand obtii o pasta omogena.
  3. Toarna amestecul de lapte si ciocolata treptat peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
  4. Pune compozitia pe foc mic si fierbe timp de cateva minute, pana cand devine o crema groasa.
  5. Daca doresti, adauga vanilie pentru un gust intens.
  6. Lasa crema sa se raceasca inainte de a o folosi in torturi.

3. Crema de Zmeura

Ingrediente:

  • 300 g zmeura proaspata sau congelata
  • 100 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 g unt

Mod de preparare:

  1. Mixeaza zmeura si treci piureul prin sita pentru a inlatura samburii.
  2. intr-un bol, amesteca piureul de zmeura cu zaharul, zeama de lamaie si galbenusurile.
  3. Pune vasul pe foc mic si fierbe amestecul, amestecand continuu, pana cand devine o crema groasa.
  4. Dupa ce ai indepartat vasul de pe foc, adauga untul si amesteca pana se topeste complet.
  5. Lasa crema de zmeura sa se raceasca inainte de a o folosi pentru a umple torturile.

4. Crema de Caramel

Ingrediente:

  • 200 g zahar
  • 250 ml smantana lichida
  • 50 g unt
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita, topi zaharul la foc mediu pana cand se topeste si devine auriu.
  2. Incalzeste smantana separat in alt vas.
  3. Adauga smantana incalzita treptat peste zaharul topit, amestecand continuu pana cand se obtine o crema caramel lichida.
  4. Dupa ce ai obtinut o consistenta omogena, adauga untul si sarea si amesteca bine.
  5. Lasa crema de caramel sa se raceasca inainte de a o folosi pentru a umple torturile.

5. Crema de Branza cu Lamaie

Ingrediente:

  • 250 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • 100 ml smantana lichida

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol, amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie pana cand obtii o pasta omogena.
  2. Bate smantana lichida pana cand formeaza varfuri moi.
  3. Adauga smantana batuta peste amestecul de branza si amesteca usor pana se incorporeaza complet.
  4. Lasa crema de branza cu lamaie sa se raceasca inainte de a o folosi pentru a umple torturile.

Aceste retete de creme pentru torturi sunt perfecte pentru a-ti aduce torturile la un nivel superior de savoare si rafinament. Experimenteaza-le si bucura-te de rezultatele delicioase!

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu