Reteta tortului cu capsuni si vanilie

15/12/2023
tort de capsuni ntr-un peisaj de primavara

Capsunile zemoase si aroma subtila de vanilie se intalnesc in acest tort pentru a crea un deliciu racoros si delicios, perfect pentru a incanta papilele gustative in zilele calde de vara. Iata cum poti pregati acest desert imbietor:

Ingrediente:

Pentru blaturi:

  • 2 cani de faina de grau
  • 1 ½ cani de zahar
  • ½ cana de unt la temperatura camerei
  • ½ cana de ulei vegetal
  • 1 cana de lapte
  • 4 oua mari
  • 2 lingurite de praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 cani de capsuni proaspete, spalate si taiate in bucati

Pentru umplutura si decor:

  • 500g frisca lichida
  • 200g mascarpone la temperatura camerei
  • ½ cana de zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Capsuni pentru decor

Instructiuni:

1. Pregatirea blaturilor:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti doua tavi de copt rotunde de 20-22 cm diametru, acoperindu-le cu hartie de copt si unse cu unt.
  2. Intr-un bol mare, mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa.
  3. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare, apoi incorporati uleiul si extractul de vanilie.
  4. Intercalati faina cernuta cu praful de copt si sarea, alternand cu laptele. Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  5. Adaugati bucatile de capsuni in aluat si amestecati usor.
  6. Turnati aluatul in tavile pregatite si coaceti timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand un bat de scobitoare introdus in mijlocul blatului iese curat.
  7. Lasati blaturile sa se raceasca in tavi pentru cateva minute, apoi transferati-le pe un gratar pentru a se raci complet.

2. Pregatirea umpluturii si decorului:

  1. Intr-un bol, bateti frisca lichida pana cand formeaza varfuri moi, apoi adaugati mascarpone-ul si zaharul pudra treptat, mixand pana obtineti o crema ferma.
  2. Adaugati extractul de vanilie si continuati sa mixati pana cand aroma se incorporeaza in crema.

3. Asamblarea tortului:

  1. Taiati blaturile racite in jumatate pentru a obtine patru straturi.
  2. Asezati primul strat de blat pe un platou pentru tort si acoperiti-l cu un strat generos de crema de mascarpone.
  3. Adaugati bucati de capsuni peste crema, apoi asezati urmatorul strat de blat si repetati procesul.
  4. Acoperiti intregul tort cu un strat suplimentar de crema de mascarpone si niveleazati-l cu grija pentru un aspect uniform.
  5. Decorati tortul cu capsuni proaspete sau taiate in felii pentru a obtine un aspect atragator.

Servire si degustare:

Tortul cu capsuni si vanilie este acum gata sa fie savurat intr-o explozie de prospetime si dulceata. Taiati cu grija fiecare portie pentru a dezvalui straturile moi de blat si capsunile proaspete care se imbina perfect cu aroma subtila a cremei de vanilie.

Acest desert rafinat poate fi insotit de un pahar de limonada rece sau un ceai aromat pentru a sublinia aromele si pentru a aduce un plus de racoare in fiecare muscatura.

Cu fiecare gust, veti fi transportat(a) intr-o calatorie gustativa plina de prospetime si dulceata, aducand o nota speciala in momentele tale de rasfat culinar.

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu