Delicii crocante si rafinate: Reteta fursecuri cu nuca de cocos si aroma de lamaie

22/12/2023
Cookie-uri lemon crăpate în farfurii albastre pe fundal alb

Cu siguranta, fursecurile cu nuca de cocos si lamaie sunt o combinatie rafinata intre dulceata nucii de cocos si aroma proaspata si vibranta a lamaii. Aceste delicioase gustari sunt perfecte pentru momentele in care iti doresti ceva racoritor si parfumat. Vom explora acum o reteta detaliata pentru a pregati aceste fursecuri delicioase acasa.

Ingrediente:

  • 1 cana de faina
  • 1/2 cana de nuca de cocos deshidratata
  • Coaja rasa de la 2 lamai mari
  • Sucul de la 1 lamaie mare
  • 1/2 cana de unt la temperatura camerei
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • Un praf de sare

Instructiuni:

Preincalzirea cuptorului: Pornim cu preincalzirea cuptorului la 180°C si pregatim tavite de copt, tapetate cu hartie pergament sau un strat subtire de unt si faina.

Amestecarea ingredientelor uscate: intr-un bol, amestecam faina, nuca de cocos, praful de copt si un praf de sare. Lamaia este un ingredient minunat care adauga prospetime, iar coaja rasa de la lamaie aduce o aroma subtila si racoritoare. Asa ca, adaugam coaja rasa de lamaie in amestecul de faina si nuca de cocos si combinam bine.

Amestecarea ingredientelor umede: in alt bol, batatorim untul moale cu zaharul pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam oul si extractul de vanilie, mixand bine pana cand obtinem o consistenta omogena.

Combinarea amestecurilor: Adaugam amestecul de ingrediente uscate in amestecul de ingrediente umede si amestecam pana cand toate ingredientele sunt incorporate bine. Apoi, adaugam sucul de lamaie si amestecam din nou pentru a obtine o compozitie omogena.

Formarea fursecurilor: Cu ajutorul unei lingurite sau a mainilor ude, formam bilute din aluat si le asezam pe tavitele pregatite, pastrand un spatiu suficient intre ele pentru a se extinde in timpul coacerii. Presam usor fiecare biluta pentru a le aplatiza usor.

Coacerea fursecurilor: Introducem tavitele in cuptorul preincalzit si coacem fursecurile timp de 10-12 minute sau pana cand devin usor aurii pe margini.

Racirea si servirea: Dupa ce sunt gata, scoatem tavitele din cuptor si lasam fursecurile sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a le transfera pe un gratar pentru racire completa.

Aceste fursecuri cu nuca de cocos si lamaie sunt o combinatie perfecta de crocantete si prospetime. Aroma subtila a lamaii si dulceata nucii de cocos se impletesc intr-un dans gustativ inconfundabil. Aceste fursecuri sunt ideale pentru a fi savurate alaturi de o ceasca de ceai sau cafea, fiind o gustare minunata pentru orice moment al zilei.

Acum, ai la indemana o reteta simpla si delicioasa pentru a prepara aceste fursecuri cu nuca de cocos si lamaie, care cu siguranta vor incanta simturile tuturor celor care le vor gusta.

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu