Delicii culinare: Reteta perfecta pentru fursecuri crocante cu unt de arahide si gem

22/12/2023
fursecuri cu unt de arahide cu jeleu

Cu siguranta, fursecurile cu unt de arahide si gem sunt un adevarat deliciu pentru papilele gustative, imbinand gustul bogat al untului de arahide cu dulceata subtila a gemului. Aceasta combinatie clasica este perfecta pentru a satisface pofta de dulce intr-un mod inconfundabil. Astazi, vom explora o reteta detaliata pentru a pregati aceste minunate fursecuri acasa.

Ingrediente:

  • 1 cana de unt de arahide
  • 1 cana de zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 cana de gem (preferabil gem de fructe rosii sau de prune)
  • Optional: zahar pudra pentru presarat

Instructiuni:

Preincalzirea cuptorului: incepe prin preincalzirea cuptorului la 180°C si pregateste tavite de copt, tapetate cu hartie pergament.

Amestecarea ingredientelor umede: intr-un bol mare, amesteca untul de arahide si zaharul pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga oul si extractul de vanilie, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

Adaugarea ingredientelor uscate: in alt bol, combina bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Adauga treptat aceste ingrediente uscate in amestecul umed si amesteca pana cand se formeaza un aluat omogen.

Formarea fursecurilor: Ia cate o lingura din aluat si formeaza bilute pe care le asezi la distanta regulata pe tavitele pregatite. Poti folosi o furculita pentru a presa usor fiecare biluta si a crea modelul clasic al fursecurilor cu unt de arahide.

Adaugarea gemului: Cu ajutorul unei lingurite sau a unei piperarii, adauga in mijlocul fiecarui fursec o cantitate mica de gem. Asigura-te ca distribui gemul in mod uniform.

Coacerea fursecurilor: Introdu tavitele in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 10-12 minute sau pana cand marginile devin usor aurii.

Racirea si servirea: Dupa ce sunt gata, scoate tavitele din cuptor si lasa fursecurile sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a le transfera pe un gratar pentru racire completa. Daca doresti, presara putin zahar pudra peste fursecuri inainte de a le servi.

Aceste fursecuri cu unt de arahide si gem sunt minunate atat alaturi de o ceasca de lapte rece, cat si servite la ocazii speciale sau chiar ca un desert rapid pentru a-ti rasfata familia si prietenii. Sunt usor de pregatit si ofera o explozie de arome delicioase in fiecare muscatura.

Acum, cu aceasta reteta la indemana, poti sa te bucuri de gustul inconfundabil al combinatiei dintre untul de arahide si gem in propriul tau camin!

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu