Deliciul serii de Revelion: Tort cu ciocolata si fructe de padure

14/12/2023
tort de ciocolata cu fructe de padure

In seara de Revelion, nu exista nimic mai incantator decat sa impresionezi oaspetii cu un desert memorabil. Un tort cu ciocolata si fructe de padure este alegerea perfecta pentru a incanta papilele gustative si a aduce o nota de festivitate in serata ta. Iata reteta detaliata pentru un tort usor de preparat, dar cu un gust divin:

Ingrediente:

Pentru blaturi:

Pentru umplutura si decor:

  • 500g frisca lichida
  • 200g ciocolata neagra (cu continut de cacao minim 70%)
  • 2 linguri de zahar pudra
  • Fructe de padure proaspete sau congelate (zmeura, capsuni, afine etc.)

Instructiuni:

1. Pregatirea blaturilor:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt si faina doua tavi de copt rotunde de 20-22 cm diametru.
  2. Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  3. Adaugati ouale, laptele, uleiul si extractul de vanilie in bol si amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.
  4. Adaugati apa fierbinte si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
  5. Turnati aluatul in tavile pregatite si coaceti timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand un bat de scobitoare introdus in mijlocul blatului iese curat.
  6. Lasati blaturile sa se raceasca complet in tavi inainte de a le scoate pentru a le taia si umple.

2. Prepararea umpluturii si asamblarea tortului:

  1. Puneti ciocolata neagra intr-un bol rezistent la caldura si topiti-o la bain-marie sau la microunde, amestecand din cand in cand pana cand devine neteda. Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  2. Bateti frisca lichida pana cand se formeaza varfuri moi, adaugand treptat zaharul pudra in timp ce mixati.
  3. Adaugati ciocolata topita in frisca batuta si amestecati cu grija pana cand obtineti o crema omogena.

3. Asamblarea tortului:

  1. Taiati blaturile racite in jumatate pentru a obtine patru straturi.
  2. Asezati primul strat de blat pe un platou sau o baza pentru tort si acoperiti-l cu un strat generos de crema de ciocolata.
  3. Adaugati fructe de padure proaspete sau congelate pe crema, apoi asezati al doilea strat de blat si repetati procesul pana terminati straturile de blat si umplutura.
  4. Acoperiti intregul tort cu stratul ramas de crema de ciocolata si decorati-l cu fructe de padure proaspete sau ciocolata rasa, dupa preferinte.

Servire si savurare:

Acest tort delicios cu ciocolata si fructe de padure este gata sa fie savurat alaturi de cei dragi in seara de Revelion! Taiati cu grija si bucurati-va de blatul moale, de cremozitatea ciocolatei si prospetimea fructelor de padure in fiecare muscatura.

Pentru a amplifica experienta, poate fi insotit de o cupa de sampanie sau un vin spumant pentru a completa dulceata tortului.

Incheiand anul cu o nota dulce, acest tort va fi fara indoiala un punct culminant al serii si un moment memorabil pentru toti cei implicati in petrecerea de Revelion!

 

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu