Dulceata sezonului: Reteta tortului cu cirese si ciocolata alba

15/12/2023
mana de femeie care pune cireasa pe un tort alb

Ciresele zemoase si ciocolata alba se intalnesc intr-un dans delicios in acest tort, aducand o explozie de arome si o nota eleganta in fiecare muscatura. Iata cum sa prepari acest desert tentant:

Ingrediente:

Pentru blaturi:

  • 2 cani de faina de grau
  • 1 ½ cani de zahar
  • ¾ cana de unt la temperatura camerei
  • ½ cana de lapte
  • 4 oua mari
  • 2 lingurite de praf de copt
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 cana de cirese proaspete sau la conserva (scursa si fara samburi)

Pentru umplutura si decor:

  • 300g ciocolata alba (cu continut de cacao minim 30%)
  • 200ml frisca lichida
  • 2 cani de cirese proaspete sau la conserva (scursa si fara samburi)
  • Ciocolata alba topita pentru decor

Instructiuni:

1. Pregatirea blaturilor:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C si pregatiti doua tavi de copt rotunde de 20-22 cm diametru, tapetandu-le cu hartie de copt si unse cu unt.
  2. Intr-un bol mare, mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa.
  3. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare, apoi incorporati extractul de vanilie.
  4. Alternativ, adaugati faina cernuta cu praful de copt si sarea, intercaland cu laptele. Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  5. Adaugati ciresele in aluat si amestecati usor, apoi impartiti aluatul in cele doua tavi pregatite.
  6. Coaceti timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand un bat de scobitoare introdus in mijlocul blatului iese curat.
  7. Lasati blaturile sa se raceasca in tavi pentru cateva minute, apoi transferati-le pe un gratar pentru a se raci complet.

2. Pregatirea umpluturii si decorului:

  1. Intr-un bol rezistent la caldura, topiti ciocolata alba la bain-marie sau la microunde, amestecand pana devine neteda. Lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  2. Bateti frisca lichida pana cand formeaza varfuri moi, apoi adaugati treptat ciocolata alba topita si continuati sa mixati pana obtineti o crema fina si aerata.
  3. Asezati primul blat pe un platou pentru tort si insiropati-l cu un sirop subtire (zahar dizolvat in apa calda).
  4. Acoperiti blatul cu un strat generos de crema de ciocolata alba, apoi distribuiti uniform ciresele peste acest strat.
  5. Asezati al doilea blat si repetati procesul, acoperindu-l cu crema si cirese.
  6. Acoperiti intregul tort cu un strat suplimentar de crema de ciocolata alba si decorati-l cu ciocolata alba topita in dungi sau modele dupa preferinte.

Servire si degustare:

Tortul cu cirese si ciocolata alba este acum gata sa fie servit si savurat alaturi de cei dragi. Taiati cu grija fiecare portie pentru a dezvalui straturile delicate de blat si prospetimea cireselor care se imbina perfect cu dulceata ciocolatei albe.

Acest desert rafinat poate fi acompaniat de un vin dulce sau un ceai aromat pentru a sublinia aromele si a aduce o nota suplimentara de placere in fiecare muscatura.

Cu fiecare gust, veti simti explozia de arome si texturi care transforma fiecare moment intr-o calatorie gustativa plina de prospetime si deliciu.

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu